Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Sicilien - Oldtidens skønhed

Her frister vi dig virkeligt! En rundrejse i et herligt middelhavsklima og spækket med kulturhistorie i den på én gang milde, barske og fascinerende natur, Sicilien rummer. Det må du simpelthen opleve. Vi kommer rundt til alle de store seværdigheder, og foruden vores rejseleders grundlæggende informationer, suppleres vi på udvalgte steder af professionelle lokalguider, der fortæller endnu mere om de specielle seværdigheder. De kontrastfyldte kulturer og stilarter genfindes overalt; i bygningskulturen, i de historiske levn og i sicilianernes traditioner. På denne rejse får vi også rig lejlighed til at nyde Siciliens smukke natur, og et besøg påvulkanen Etna er et af turens højdepunkter. Herudover oplever vi bl.a. spændende byer som Palermo og Siracusa, de flotte mosaikgulve fra romertiden og de græske templer. Vi bor og forplejes på gode mellemklassehoteller på hele rundrejsen. 
Se rejsefilm fra Sicilien her.

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 6 dage.

Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
34 °C
25 °C
0,0 mm.
2,0 m/s
vest
Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
37 °C
26 °C
0,0 mm.
1,4 m/s
nordvest
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
37 °C
26 °C
0,0 mm.
1,6 m/s
nordvest
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
38 °C
27 °C
0,0 mm.
1,6 m/s
vest
Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
38 °C
27 °C
0,0 mm.
1,6 m/s
vest
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
39 °C
27 °C
0,0 mm.
1,4 m/s
nordvest

Afrejsedatoer

21.09.2024 28.09.2024   8 dage 9.795,-Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Her frister vi dig virkeligt! En rundrejse i et herligt middelhavsklima og spækket med kulturhistorie i Siciliens påén gang milde, barske og fascinerende natur. Det mådu simpelthen opleve. Vi kommer rundt til alle de store seværdigheder, og foruden vores rejseleders grundlæggende informationer, suppleres vi påudvalgte steder af professionelle lokalguider, der fortæller endnu mere om de specielle seværdigheder. De kontrastfyldte kulturer og stilarter genfindes overalt; i bygningskulturen, i de historiske levn og i sicilianernes traditioner. Pådenne rejse får vi ogsårig lejlighed til at nyde Siciliens smukke natur, og et besøg påvulkanen Etna er et af turens højdepunkter. Herudover oplever vi bl.a. spændende byer som Palermo og Siracusa, de flotte mosaikgulve fra romertiden og de græske templer.
Påhele rundrejsen bor og forplejes vi pågode mellemklassehoteller, hvor der naturligvis er bad og toilet påalle værelser.


Dagsprogram

1. dag: Danmark til Sicilien
Afrejse fra København til Catania. Herefter fortsætter vi til vores hotel påSiciliens østkyst nær den smukke by Catania, hvor vi har tre overnatninger.

2. dag: Etna og Taormina
Dagens program byder pået af rejsens højdepunkter –besøg påden 3340 meter høje vulkan Etna, der er Europas største, aktive vulkan. I 2000 meters højde nyder vi udsigten over kysten og havet. Det er muligt at komme med svævebane op i 2700-3300 meters højde, såfremt vulkanen ikke er aktiv (turen ikke inkluderet, købes påstedet sammen med rejselederen). Frokost med vin inkluderet nyder vi i en citronplantage ved foden af vulkanen. 

Eftermiddagen tilbringer vi i den populære og smukke turistby Taormina. Taormina er en perle. Byen ligger højt påbjerget Monte Tauro med en smuk udsigt over Middelhavet og til Etna. Byen byder påsmågader og stræder, restauranter og caféer foruden et smukt græsk-romersk teater. Herfra tilbage til vort hotel for middag og overnatning.

3. dag: Catania og Siracusa
Om formiddagen ser vi nærmere påSiciliens næststørste by, Catania med blandt andet Katedral og shoppinggaden via Etnea. Omkring middag fortsætter vi sydpåtil den ”græske”by Siracusa, hvor lokalguide viser rundt. Siracusa var i oldtiden en magtfuld storby i Middelhavsregionen. Vi ser først påden gamle bydel Ortigia, der er utrolig stemningsfuld med pladser, smågader og hyggelige restauranter og caféer. Vi oplever ogsåbyens arkæologiske område med et meget velbevaret, græsk teater samt nogle store stenbrud, hvor krigsfanger sled sig ihjel for at bryde sten til byggeriet. I dag er det et fredeligt og smukt område. Sidst påeftermiddagen er vi tilbage påhotellet til middag og overnatning.

4. dag: Piazza Armerina og Agrigento
Vi lægger kysten bag os og kører gennem højlandet. Nær Piazza Armerina stopper vi ved kejservillaen,Villa Casale. Sammen med lokalguide ser vi udgravningerne af kejservillaen fra romertiden. Her er gulvene udsmykket med vidunderlige, farverige mosaikker, der viser scener fra dagliglivet såsom jagt, fiskeri, eksotiske dyr –samt de berømte ”bikinipiger”. Vi fortsætter gennem smukke landskaber med oliventræer, mandeltræer, citrusplantager og vinmarker til Agrigento. Noget misvisende kaldes området Tempeldalen, men templerne ligger påen højderyg og kan ses pålang afstand. Heratemplet er vartegn for Agrigento, men det bedst bevarede er Concordiatemplet, der i tidlig kristen tid var omdannet til kirke. Ogsåher bliver vi ledsaget af lokalguide. Videre til middag og overnatning ved Agrigento.

5. dag: Selinunte, Trapani og Erice
Vi begynder dagen med et besøg i Selinunte, hvor det græske tempel dominerer billedet. Området betegnes som et af de vigtigste, arkæologiske områder i Europa.

Ved foden af bjerget besøger vi Trapani, der strækker sig ned mod havet. Langs kyststrækningen ligger hvide saltbakker med vindmøller.

Dagens sidste besøg er i byen Erice, der ligger påtoppen af et bjerg, hvorfra man påén gang kan skue over Trapani, den brede dal og havet. Oprindeligt var der opført et tempel tilegnet frugtbarhedsgudinden. Hun blev tilbedt af alle folkeslagene i Middelhavsområdet og beskyttede ogsåde søfarende. Senere blev der bygget en befæstet borg. Under det normanniske herredømme og de følgende århundreder dannedes det bybillede, som er bevaret i dag, næsten intakt. Byen er en af Siciliens mest særprægede. De smalle, brolagte veje, de blomstrende, indre gårde og det rige kunsthåndværk; der fremstilles bl.a. keramik og de berømte sicilianske mandelkager. Vi kører herfra til vores hotel ved Palermo, hvor vi opholder os de sidste tre nætter.

6. dag: Palermo og Monreale
Palermo syder af liv og er en sand blanding af middelhavskulturer og fuld af de modsætninger, som Sicilien er sårig på. Sammen med vores lokale guide tilbringer vi dagen i Palermo, der byder påmange seværdigheder, livlige markeder, smukke gamle pladser foruden elegante forretningsgader. 

Vi slutter af i Monreale, der er beliggende højt over Palermo. Her byggede normannerne en kirke og et kloster. Kirken er med dens mere end 6000 m2 gyldne mosaikker en meget stor oplevelse. Den smukke klostergård omkranses af søjler med interessante kapitæler. 

7. dag: Bagheria og Cefalu'
Denne morgen kører vi til Bagheria, hvor vi besøger den gamle Villa Palagonia med de berømte Monsterstatuer. Villa Palagonia er desuden et flot eksempel påsiciliansk barokarkitektur. Vi gør over middag et stop i Cefalu, der ligger smukt ud til havet i et betagende landskab. Den gamle fæstning og den normanniske domkirke i byen er med til at skabe byens atmosfære. Torvet foran domkirken er beplantet med palmer. Byen byder pårestauranter, caféer samt et hovedstrøg, hvor man kan købe områdets keramik og andre specialiteter bl.a. vine.

8. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden begiver vi os mod lufthavnen, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Vulkanen Etna
  • Siracusa
  • Palermo
  • De berømte ”bikinipiger”
  • Vores lokale guider med masser af information
  • Den storslåede natur

Flyafgange

Tid Fra Til
Udrejse
13:55 København Catania
Hjemrejse
17:45 Catania København
21.09.2024 - 24.09.2024
Grande Albergo Maugeri
Vis mere Vis mindre
Hotel: Grande Albergo Maugeri
Hotellets hjemmeside: Link
24.09.2024 - 25.09.2024
Hotel dei Pini
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel dei Pini
Hotellets hjemmeside: Link
25.09.2024 - 28.09.2024
Hotel Tonnara di Trabia
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Tonnara di Trabia
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 21.09.2024
Ankomst: 28.09.2024
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 9.795,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, flyrejse København –Catania tur/retur, buskørsel i lokal bus med aircondition, hotelophold med morgenmad, 7 x middag, frokost og vinsmagning påEtna, alle udflugter (ex. entréer), lokale guider jf. programmet i Palermo, Monreale, Agrigento, Siracusa og Piazza Armerina samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Værelsestyper:

Enkeltværelse. Forplejning ifølge program 11.695 Kr.
Dobbeltværelse. Forplejning ifølge program 9.795 Kr.
3-sengsværelse. Forplejning ifølge program 9.795 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 21.09.2024
Ankomst: 28.09.2024
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 9.795,-

Billeder - Sicilien - Oldtidens skønhed

Kom med til Sicilien
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 21.09.2024
Ankomst: 28.09.2024
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 9.795,-

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel
augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser