Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort

Sicilien - Oldtidens skønhed

Her frister vi dig virkeligt! En rundrejse i et herligt middelhavsklima og spækket med kulturhistorie i den på én gang milde, barske og fascinerende natur, Sicilien rummer. Det må du simpelthen opleve. Vi kommer rundt til alle de store seværdigheder, og foruden vores rejseleders grundlæggende informationer, suppleres vi på udvalgte steder af professionelle lokalguider, der fortæller endnu mere om de specielle seværdigheder. De kontrastfyldte kulturer og stilarter genfindes overalt; i bygningskulturen, i de historiske levn og i sicilianernes traditioner. På denne rejse får vi også rig lejlighed til at nyde Siciliens smukke natur, og et besøg påvulkanen Etna er et af turens højdepunkter. Herudover oplever vi bl.a. spændende byer som Palermo og Siracusa, de flotte mosaikgulve fra romertiden og de græske templer. Vi bor og forplejes på gode mellemklassehoteller på hele rundrejsen. 

Afrejsedatoer

17.09.2022 24.09.2022   8 dage 9.195,-Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Her frister vi dig virkeligt! En rundrejse i et herligt middelhavsklima og spækket med kulturhistorie i Siciliens på én gang milde, barske og fascinerende natur. Det må du simpelthen opleve. Vi kommer rundt til alle de store seværdigheder, og foruden vores rejseleders grundlæggende informationer, suppleres vi på udvalgte steder af professionelle lokalguider, der fortæller endnu mere om de specielle seværdigheder. De kontrastfyldte kulturer og stilarter genfindes overalt; i bygningskulturen, i de historiske levn og i sicilianernes traditioner. På denne rejse får vi også rig lejlighed til at nyde Siciliens smukke natur, og et besøg på vulkanen Etna er et af turens højdepunkter. Herudover oplever vi bl.a. spændende byer som Palermo og Siracusa, de flotte mosaikgulve fra romertiden og de græske templer. På hele rundrejsen bor og forplejes vi på gode mellemklassehoteller, hvor der naturligvis er bad og toilet på alle værelser.


Dagsprogram

1. dag: Danmark til Sicilien
Afrejse fra København til Catania. Herefter fortsætter vi til vores hotel på Siliciens østkyst nær den smukke by Catania, hvor vi har tre overnatninger.

2. dag: Etna og Taormina
Dagens program byder på et af rejsens højdepunkter –besøg på den 3340 meter høje vulkan Etna, der er Europas største, aktive vulkan. I 2000 meters højde nyder vi udsigten over kysten og havet. Det er muligt at komme med svævebane op i 2700-3300 meters højde, såfremt vulkanen ikke er aktiv (turen ikke inkluderet, købes på stedet sammen med rejselederen). Frokost med vin inkluderet nyder vi i en citronplantage ved foden af vulkanen. Eftermiddagen tilbringer vi i den populære og smukke turistby Taormina. Taormina er en perle. Byen ligger højt på bjerget Monte Tauro med en smuk udsigt over Middelhavet og til Etna. Byen byder på små gader og stræder, restauranter og caféer foruden et smukt græsk-romersk teater. Middag og overnatning.

3. dag: Catania og Siracusa
Langs kysten kører vi til Siciliens næststørste by, Catania, hvor vi bruger formiddagen til at kigge nærmere på byen. Vi fortsætter sydpå til den ”græske”by Siracusa, hvor lokalguide viser rundt. Siracusa var i oldtiden en magtfuld storby i Middelhavsregionen. Vi ser først på den gamle bydel Ortigia, der er utrolig stemningsfuld med pladser, små gader og hyggelige restauranter og caféer. Vi oplever også byens arkæologiske område med et meget velbevaret, græsk teater samt nogle store stenbrud, hvor krigsfanger sled sig ihjel for at bryde sten til byggeriet. I dag er det et fredeligt og smukt område. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet til middag og overnatning.

4. dag: Piazza Armerina og Agrigento
Vi lægger kysten bag os og kører gennem højlandet. Nær Piazza Armerina stopper vi ved kejservillaen,Villa Casale. Sammen med lokalguide ser vi udgravningerne af kejservillaen fra romertiden. Her er gulvene udsmykket med vidunderlige, farverige mosaikker, der viser scener fra dagliglivet såsom jagt, fiskeri, eksotiske dyr –samt de berømte ”bikinipiger”. Vi fortsætter gennem smukke landskaber med oliventræer, mandeltræer, citrusplantager og vinmarker til Agrigento. Noget misvisende kaldes området Tempeldalen, men templerne ligger på en højderyg og kan ses på lang afstand. Heratemplet er vartegn for Agrigento, men det bedst bevarede er Concordiatemplet, der i tidlig kristen tid var omdannet til kirke. Også her bliver vi ledsaget af lokalguide. Videre til middag og overnatning ved Agrigento.

5. dag: Selinunte, Trapani og Erice
Vi begynder dagen med et besøg i Selinunte, hvor det græske tempel dominerer billedet. Området betegnes som et af de vigtigste, arkæologiske områder i Europa. Ved foden af bjerget besøger vi Trapani, der strækker sig ned mod havet. Langs kyststrækningen ligger hvide saltbakker med vindmøller. Dagens sidste besøg er i byen Erice, der ligger på toppen af et bjerg, hvorfra man på én gang kan skue over Trapani, den brede dal og havet. Oprindeligt var der opført et tempel tilegnet frugtbarhedsgudinden. Hun blev tilbedt af alle folkeslagene i Middelhavsområdet og beskyttede især de søfarende. Senere blev der bygget en befæstet borg. Under det normanniske herredømme og de følgende århundreder dannedes det bybillede, som er bevaret i dag, næsten intakt. Byen er en af Siliciens mest særprægede. De smalle, brolagte veje, de blomstrende, indre gårde og det rige kunsthåndværk; der fremstilles bl.a. keramik og de berømte sicilianske mandelkager. Vi kører herfra til vores hotel ved Palermo, hvor vi opholder os de sidste tre nætter.

6. dag: Palermo og Monreale
Palermo syder af liv og er en sand blanding af middelhavskulturer og fuld af de modsætninger, som Sicilien er så rig på. Sammen med vores lokale guide tilbringer vi dagen i Palermo, der byder på mange seværdigheder, livlige markeder, smukke gamle pladser foruden elegante forretningsgader. Vi slutter af i Monreale, der er beliggende højt over Palermo. Her byggede normannerne en kirke og et kloster. Kirken er med dens mere end 6000 m2 gyldne mosaikker en meget stor oplevelse. Den smukke klostergård omkranses af søjler med interessante kapitæler. 

7. dag: Bagheria og Cefalu
Denne morgen kører vi til Bagheria, hvor vi besøger den gamle Villa Palagonia med de berømte Monsterstatuer. Villa Palagonia er desuden et flot eksempel på siciliansk barokarkitektur. Vi gør over middag et stop i Cefalu, der ligger smukt ud til havet i et betagende landskab. Den gamle fæstning og den normanniske domkirke i byen er med til at skabe byens atmosfære. Torvet foran domkirken er beplantet med palmer. Byen byder på restauranter, caféer samt et hovedstrøg, hvor turister kan købe områdets keramik og andre specialiteter bl.a. vine.

8. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden begiver vi os mod lufthavnen, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Vulkanen Etna
  • Siracusa
  • Palermo
  • De berømte ”bikinipiger”
  • Vores lokale guider med masser af information
  • Den storslåede natur

Påstigningssteder

Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.:
Sted: Rundrejse
Tid: 00:00
17.09.2022 - 20.09.2022
Hotel Orizzonte
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Orizzonte
Hotellets hjemmeside: Link
20.09.2022 - 21.09.2022
Hotel dei Pini
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel dei Pini
Hotellets hjemmeside: Link
21.09.2022 - 24.09.2022
Hotel Tonnara di Trabia
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Tonnara di Trabia
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 17.09.2022
Ankomst: 24.09.2022
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 9.195,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, flyrejse København –Catania tur/retur, buskørsel i lokal bus med bl.a. aircondition, hotelophold med morgenmad, 7 x middag, frokost og vinsmagning på Etna, alle udflugter (ex. entréer), lokale guider jf. programmet i Palermo, Monreale, Agrigento, Siracusa og Piazza Armerina samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Værelsestyper:

Enkeltværelse. Forplejning ifølge program 11.095 Kr.
Dobbeltværelse. Forplejning ifølge program 9.195 Kr.
3-sengsværelse. Forplejning ifølge program 9.195 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 17.09.2022
Ankomst: 24.09.2022
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 9.195,-

Billeder - Sicilien - Oldtidens skønhed

Kom med til Sicilien
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 17.09.2022
Ankomst: 24.09.2022
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 9.195,-

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel
augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser