Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17

Skotland

Majestætiske bjerge, store sletter, sød musik fra sækkepiber og verdens bedste whisky. Det er blot nogle af de elementer, som Skotland har at byde på. Lyder det interessant for dig? Så kan du med Riis Rejser tage afsted på en uforglemmelig ferie fyldt med unikke oplevelser og masser af fællesskab. Læs videre her på siden, og dyk ned i Skotlands mange muligheder.

Se video fra Skotland her.

Alle rejser i kategorien

Vis oversigt
Vis kalender

Besøg Skotland med Riis Rejser

Tag med Riis Rejser på en eventyrlig rejse gennem Skotlands forunderlige skatte. Vores nøje tilrettelagte gruppeture fører dig gennem de mest fascinerende hjørner af Skotland, som eksempelvis højlandet og byer som Edinburgh, Glasgow, Inverness og Aberdeen og mange flere.

På turen, der vil foregå i bus fra Danmark til Skotland, vil du og dine medrejsende være ledsaget af en erfaren, dansk rejseleder. Med de dramatiske landskaber og de mange historiske borge, får du en oplevelse for livet. Du kan booke din rejse med Riis Rejser alene eller tage afsted med din partner eller dine venner. Hvis du i stedet ønsker at flyve til Skotland og herefter tilslutte dig en rundrejse, så kan det også sagtens lade sig gøre.

Oplev det skotske højland

Det skotske højland er et fortryllende sted, der fascinerer med sin rå skønhed og stolte kulturarv. De majestætiske bjergtinder, dybe dale og afsidesliggende søer skaber en dramatisk baggrund, der indbyder til eventyr. Det er en region, hvor fortid og nutid smelter sammen – fra gamle klaners historie til nutidige whiskydestillerier. Det skotske højland byder på en palet af oplevelser – fra at udforske de historiske slotte til at vandre gennem betagende landskaber. En rejse hertil er en rejse ind i hjertet af Skotlands sjæl, en verden af enestående natur og uforglemmelige eventyr.

Få storbyoplevelser i Edinburgh og Glasgow

Hovedstaden Edinburgh tiltrækker hvert år mange millioner turister, og det er der god grund til. Næst efter London er det Storbritanniens mest turistede by, og den byder på unik arkitektur, kultur, mad og seværdigheder. At gå rundt i Edinburgh er som at rejse tilbage i tiden, da mange af de gamle bygninger er fredede og derfor står som de gjorde for mange hundrede år siden.

Det kan lyde som en stor kliche, men en slentretur langs Edinburghs gamle gader vil ofte være til lyden af en velkendt melodi på en sækkepibe i baggrunden. En dag i Edinburgh kan med fordel stå på et besøg ved Edinburgh Castle og Royal Mile. Stop forbi en hyggelig souvenirforretning, køb dig nogle skotske tern til din samling, og prøv noget af det lokale mad.

Glasgow er, i modsætning til Edinburgh, en moderne by med masser af industri, kunst og musik. Glasgow er Skotlands største by og huser ofte store, kulturelle arrangementer med internationale gæster. Glasgow byder på Carlisle Castle, Kelvingrove Art Gallery samt den pulserende shoppinggade Sauchiehall Street.

Hvad kan jeg forvente af Skotland?

Skotlands skønhed kan ikke understreges nok. Det sydlige og østlige Skotland består primært af lavlandet, hvor de største byer hører til og bjerge fylder mindre i landskabet. I det nordlige og vestlige Skotland finder du højlandet, og her kan du også opleve mindre byer, som Inverness, Aviemore, Isle of Skye og selvfølgelig også Loch Ness-søen. En rundtur i både højlandet og lavlandet er perfekt for dig, hvis du ønsker at opleve diversiteten.

Du kan ikke besøge Skotland, uden også at udforske deres mad- og drikkekultur. Prøv ikoniske retter som Haggis – en velsmagende stuvning lavet på indmad fra et får, og som serveres med en kartoffel- og kålrabimos. Whisky er Skotlands stolthed, og der findes flere end 120 whiskydestillerier rundt omkring i landet. Besøg et destilleri, og få en autentisk, skotsk oplevelse, også selvom du ikke er så meget til Whisky.

Skotter er søde, imødekommende og åbne overfor nye mennesker. Deres fantastiske accent kan dog til tider sætte en stopper for kommunikationen, men du skal ikke være bange for at spørge en ekstra gang, hvis du er i tvivl. Er Storbritannien et af dine yndlingsrejsemål, så har vi heldigvis også skønne rejser til både England og Irland, som du kan udforske, næste gang du skal afsted.

augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser