Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-15
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Toscana - Chiantivinens land

I den italienske region Toscana finder vi en verden af skønhed, kunst, kultur og livsglæde, der næppe har sin lige nogen andre steder. I den maleriske og bakkede natur finder vi byer, der har været arnested for vigtige epoker i vores historie og kulturarv. Her boede og arbejdede Michelangelo, Leonardo da Vinci og Dante for bare at nævne nogle få. I det toscanske landskab nyder vi synet af olivenlunde, pinjer og laurbærtræer, cypresser og ikke mindst vinmarkerne, hvor chiantivinens druer dyrkes.

Se Anne-Vibeke Rejsers flotte TV-program om Riis Rejsers busrejse til Toscana her.

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 6 dage.

Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
31 °C
22 °C
0,0 mm.
2,2 m/s
vest-sydvest
Søndag
Regnbyger
Regnbyger
28 °C
24 °C
16,3 mm.
6,3 m/s
vest-sydvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
28 °C
20 °C
0,0 mm.
5,3 m/s
vest-sydvest
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
30 °C
17 °C
0,0 mm.
4,4 m/s
syd
Onsdag
Skyet
Skyet
29 °C
19 °C
0,0 mm.
2,7 m/s
vest-sydvest
Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
28 °C
20 °C
1,0 mm.
4,6 m/s
vest

Detaljeret vejrudsigt

Nedenfor ses en detaljeret vejrudsigt for de efterfølgende 2 dage.

Fredag 06/08 - 2021
02:00 - 08:00
Delvist skyet Delvist skyet
19 °C (19 °C)
nordøst1.3 SE
0 mm.
08:00 - 14:00
Delvist skyet Delvist skyet
21 °C (21 °C)
nordøst0.8 SE
0 mm.
14:00 - 20:00
Delvist skyet Delvist skyet
30 °C (30 °C)
nordøst3.7 W
0.1 mm.
20:00 - 02:00
Regnbyger Regnbyger
25 °C (25 °C)
nordøst2.5 WSW
3.1 mm.
Lørdag 07/08 - 2021
02:00 - 08:00
Regnbyger Regnbyger
21 °C (21 °C)
nordøst3.4 WSW
0.5 mm.
08:00 - 14:00
Delvist skyet Delvist skyet
22 °C (22 °C)
nordøst1.3 SSE
0.4 mm.
14:00 - 20:00
Let skyet Let skyet
29 °C (29 °C)
nordøst1.2 NNW
0 mm.
20:00 - 02:00
Sol og klart vejr Sol og klart vejr
26 °C (26 °C)
nordøst3.5 W
0 mm.

Afrejsedatoer

18.09.2021 26.09.2021   9 dage 5.495,-Fyn, Jyl., Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Grønne bakker, tæt beplantet med vinstokke, hvorfra chiantivinens druer kommer, omfavnes af de bløde Appenniner. Stolte vingårde indrammes af knejsende cypresser, pinjer og krogede, grågrønne oliventræer. De smukkeste middelalderbyer fortæller hver sin historie med kæmpe tårne, bymure og stribede kirker.
Her findes en af verdens største koncentrationer af kulturskatte, skabt pga. områdets helt specielle historie, bl.a. udsprang renæssancen herfra. Denne kulturarv oplever man ikke kun på museer, men også i bybilledet, når man nyder en kop kaffe på én af de utallige ikoniske, italienske pladser.
Historiens arv har også givet de godt 3,7 mio. indbyggere en afslappet livstil, en egen rolig variant af la dolce vita, hvori man føler sig velkommen.
Det er det Toscana, vi gerne vil vise dig.

Det var de mytiske etruskerne, der først satte deres præg på Toscana. Deres over 3.000 år gamle og højt udviklede kultur, som udviklede sig her og i dele af Lombardiet og Umbrien, fascinerer os stadig, bl.a. fordi der er tvivl om deres herkomst. De byggede veje og akvædukter, ligesom de lavede vin og pasta. Det skulle de have lært romerne, der i 300- og 200-tallet f.Kr. overtog magten, som de beholdt frem til Romerrigets undergang i 400-tallet e.Kr. Turbulente tider fulgte, og området blev opdelt i ofte rivaliserende bystater. I 1500-tallet blev de samlet som nogenlunde vor tids Toscana, for endelig i 1861 at blive en del af det samlede Italien.
Det er i denne ramme, der er opstået en verden af skønhed, kunst og kultur. Her boede og arbejdede da også selveste Michelangelo, Leonardo da Vinci, og Dante for bare at nævne nogle få. Her opstod også en helt egen arkitektur, som vi b.la. møder i Firenze, regionens hovedby, i Siena og i Lucca.
Det skal vi alt sammen se på nærmeste hold på vores udflugter. Vi skal naturligvis også se, om Det Skæve Tårn i Pisa virkelig er skævt, vi skal besøge en lokal vingård og meget andet.
I Montecatini Terme skal vi bo på det hyggelige, familiedrevne Hotel Ambrosiano. Det ligger lige i centrum af byen, som har ca. 20.000 indbyggere.
På hotellet finder vi gode værelser, alle med bad/toilet og aircondition. Desuden har hotellet en rolig gårdhave, og på terrassen foran hotellet kan man følge med i det hyggelige, lokale liv. Hotellet er klassificeret som firstjernet, men vi vurderer det som tre gode stjerner efter danske forhold. En af aftenerne er der lidt musikalsk underholdning. I hotellets restaurant serveres morgenbuffet og tre-retters middag/middagsbuffet.


Dagsprogram

1. og 2. dag: Danmark – Tyskland – Montecatini Terme
Vis mere Vis mindre

Efter påstigning går turen via Padborg til overnatningshotellet i Tyskland. Vi ankommer midt på aftenen.
Efter morgenmaden fortsætter vi sydpå igennem det storslåede Sydtyskland, og snart nærmer vi os de mægtige Alper og kommer ind i Østrig. På turen ser vi brusende floder, knejsende bjergtinder, borge og slotte i et scenarie, som ofte krydres med lyden af kobjælder.
I en højde af 1.370 m passerer vi Brennerpasset og krydser samtidig grænsen mellem Østrig og Italien.
Sydtyrol, siden 1919 en del af den italienske region Trentino-Alto Adige, er den første landsdel, vi kommer til. Vi skimter Dolomitterne, passerer byer som Verona, Modena og Bologna, ligesom vi krydser Po-sletten og via en tur over Appenninerne kommer ind i Toscana.
Midt på aftenen ankommer vi til Montecatini Terme, hvor vi efter indkvartering kan se frem til den første, dejlige toscanske middag.

3. til 7. dag: Udflugter
Vis mere Vis mindre

Udflugterne arrangeres som oftest i denne rækkefølge:

Montecatini Terme – vores hjemby
Vis mere Vis mindre

Vi lærer vores hjemby at kende under en orienterende byrundtur til fods.
Byen var kendt allerede under romerne, som gav byen sit navn, Montecatini Terme, hvis første del kan oversættes til ’bjergbassiner’, mens Terme refererer til de mange kilder og deraf følgende kurbade, som romerne også benyttede.
I dag tiltrækker kurbade stadig folk fra det meste af verden, hvilket har givet byen et internationalt miljø, uden at den på nogen måde har mistet sin italienske sjæl.

Vinsmagning på lokal vingård
Vis mere Vis mindre

I Toscana går man uendelig meget op i vine, og i regionen fremstilles nogle af verdens fornemste. Tænk bare Brunello di Montalcino og de såkaldte Supertoscanere, ligesom både Chianti og en lang række mindre, lokale vingårde fremstiller dejlige vine.
Vi besøger én af sidstnævnte, ikke langt fra Montecatini Terme. Her får vi en kort rundvisning, ser på vinstokkene og hører desuden om gårdens olivenolier.
Vi smager på vinene, samtidig med at vi spiser en let frokost.

Pisa med Det Skæve Tårn - muromkransede Lucca
Vis mere Vis mindre

Denne dag kører vi direkte mod Pisa, nærmere betegnet til Mirakelpladsen, Piazza dei Miracoli, da vi her finder bl.a. domkirke og dåbskapel samt Det Skæve Tårn. Og det er skam pilskævt.
Vi vil gerne være der som nogle af de første af hensyn til dem, der gerne vil op i tårnet.
Vi ser domkirken, opført i hvid marmor og i den buttede, romanske stil. Den blev indviet allerede i 1118. Det er lang tid før flere andre store domkirker i regionen, bl.a. den i Firenze, og da den blev indviet var den større end selv datidens Peterskirke i Rom. Det fortæller, hvordan Pisa har været en rig og stærk bystat.
Meget af den oprindelige dekoration gik tabt ved en brand i 1500-tallet, men kirken er stadig fin.
Man kan også kigge ind i det store dåbskapel, faktisk det største af sin slags i Italien, hvilket ikke siger så lidt. Det blev indviet i 1300-tallet og kan bryste sig af en gigantisk ottekantet døbefont.
Det Skæve Tårn har en særegen tiltrækningskraft. Og så døjer det selv med en anden kraft, nemlig tyngdekraften. Årsagen til den første skævhed er måske en konstruktionsfejl, måske den sandede jord, eller en kombination af de to ting. Allerede før det stod færdigt, vidste man, at det hældede. Siden har man forsøgt at forhindre, at det vælter, senest i 1990’erne og starten af 2000’erne, hvor man bl.a. lagde 600 tons bly-blokke som modvægt.
Tårnet er domkirkens klokketårn, opført fra 1173 til 1350. Man kan besøge det og tage de 296 trin op til toppen. Man bør reservere i god tid.
Pisa, antikkens Pisae, var en vigtig etruskisk havneby, men havnen er sandet til, og byen ligger nu nogle km fra kysten.
Selve Pisa gemmer på en charmerende bymidte ved Arno-floden.
Her fødtes i øvrigt Galileo Galilei, som jo i 1600-tallet påpegede, at det er Jorden, der bevæger sig om Solen og ikke omvendt.
Over middag kører vi fra Pisa og til Lucca.
Denne by er omkranset af en fantastisk 4,5 km lang bymur og vold, der når op i 12 meters højde. Vi vælger én af flere byporte ind i byen, hvor der venter os en labyrint af smalle gader.
De fører os til dejlige pladser, interessante kirker og det hus, hvor komponisten Giacomo Puccini blev født. Han gav os operaerne La Bohème, Tosca, Madame Butterfly og Turandot.
Vi kigger også forbi Piazza dell’Anfiteatro. Det var faktisk et romersk amfiteater fra 200-tallet. Efter Romerrigets undergang har indbyggerne brugt af stenene til andre byggerier og bygget ovenpå teatrets fundament. Derfor er pladsen oval.
Nu er her blomstermarked og flere hyggelige cafeer, hvor det giver god mening at tilbringe en stund.

Firenze med tog, rundvisning med lokalguide
Vis mere Vis mindre

Toscanas hovedby har været arnestedet for megen af den kunst og anden kultur, der stadig bevæger os. Den skabtes specielt under renæssancen (1300-1600), der kunne blive til bl.a. takket være den magtfulde Medici-familie. Fra Firenze spredtes ånden og kunsten så til store dele af den vestlige verden.
Firenze har i dag ca. 380.000 indbyggere, Stor-Firenze 1,5 mio.
Vi tager med toget fra Montecatini Terme til Firenzes hovedbanegård. Her møder vi vores lokalguide og går en byrundtur.
Vi kommer bl.a. forbi domkirken, Cattedrale di Santa Maria del Fiore, eller bare Doumo, Den er prægtig, stribet og har en usædvanlig kuppel. Selve kirken stod færdig i 1378, men kuplen først i 1436. Det skyldes, at man ikke forstod at konvertere tegninger til virkelighed. Det lykkedes dog for Filippo Brunelleschi ud fra byggemetoder, som man stadig har svært ved at forstå.
På pladsen er desuden klokketårn og dåbskapel med de mest betagende bronzedøre.
Under vores tur runder vi bl.a. også Mediciernes regeringspalads, Palazzo Vecchio, hvor Michelangelos David står med slynge i den ene hånd og sten i den anden og er klar til kamp mod Goliat (i dag en kopi). Vi passerer Uffizzierne og Ponte Vecchio, der siden 1345 har været den prægtigste bro over floden Arno.
Firenze er også ensbetydende med smalle, hyggelige gader med fortovscafeer og vinoteker, hvor tjenerne med de gamle etruskeres sindsro gerne fortæller om de toscanske vines lyksaligheder.
Sidst på eftermiddagen tager vi toget tilbage til Montecatini.
Togbilletten Montecatini Terme – Firenze tur/retur og byrundtur med lokal, dansktalende guide er ikke inkluderet. Udflugten bestilles ved tilmelding.

Siena med Piazza del Campo - San Gimignano med alle tårnene
Vis mere Vis mindre

Vi kører tidligt til Siena. Vejen fører os gennem Chianti-distriktet og omkring flere af de skønne middelalderbyer, hvoraf manges fæstningsværk og tårne stadig står som påmindelse om bystaternes stridigheder.
Også Siena har været en selvstændig bystat, og den skal vi stifte nærmere bekendtskab med på en travetur.
Her er én af Italiens smukkeste pladser, Piazza del Campo, hvor byens godt 50.000 indbyggere to gange om året går kollektivt amok under hestevæddeløbet Il Palio, der kun varer lidt over et minut.
På pladsen står rådhuset, som arkitekterne til Københavns rådhus flere hundrede år senere blev inspireret af.
Striberne på domkirken, Santa Maria Assunta, er vidunderligt markante. I 1200-tallets sienesere ønskede at overgå florentinerne i størrelse på kirkebyggeri. Mens det ikke lykkedes, så mener mange, at domkirkens detaljerigdom overgår den i Firenzes domkirke. Indvendig er der en skov af søjler omkring et vidunderligt gulv med 56 marmorbilleder, med motiver fra bibelhistorien, mytologi og historie.
I udkanten af byen står kirken San Domenico, hvor den hellige Katarina af Siena virkede, og hvor hendes hoved opbevares i et skrin. I denne del af byen står desuden Mediciernes borg, Fortezza Santa Barbara, som de lod opføre som en magtdemonstration, efter i 1500-tallet at have erobret også denne by.
Over middag gælder det et besøg i den mindst ligeså interessante middelalderby San Gimignano,
Allerede på flere kilometers afstand ses det, som kendetegner byen og flere af dens naboer. Tårne. Mange tårne. I fordums tider havde San Gimignano 72 tårne. Det er helt ufatteligt, at de fik plads.
De fungerede som vagttårne, men det er sandsynligt, at der var et vist snobberi med i spillet, da de skulle være opført af familier, der ønskede at bygge tårne, der var højere end naboens.
Nu er der 15 tårne tilbage, det højeste er La Grossa på 54 m. De fylder godt i en by med 7.000 indbyggere,
Ellers står San Gimignano for den højeste grad af toskansk charme.
Det gør også kirken La Collegiata. Den romanske kirkes tilsyneladende beskedenhed overdøves af nogle fænomenale freskoer, der fortolker alt fra dommedag og helvedes pinsler, Kain og Abel, Jesu dåb, arken og Noa i en ordentlig brandert.
Italienerne kan noget med is. Og ikke mindst her. Hos to isboder på Piazza della Cisterna har ismagere flere gange vundet verdensmesterskabet i is.
Der bliver tid til at nyde måske netop en is, inden vi kører tilbage til Montecatini Terme.

Vinci, Leonardos fødeby
Vis mere Vis mindre

Vi skal til Leonardo da Vincis fødeby, Vinci, der gemmer sig væk fra alfarvej, og som har ca. 14.000 indbyggere.
Den ældste del af byen er ganske lille, meget hyggelig og domineret af borgen, Castello Dei Cinti Guidi, fra 1100-tallet. Den er hovedmålet for turen, da her er indrettet et museum over Leonardos opfindelser. Han blev født her i 1452.
Leonardo da Vinci er måske det største geni, der nogensinde har levet. Han opfandt eller forudså helikopteren, flyet, tankvognen, cyklen m.v. Han var anatom og via obduktioner kortlagde han nøje menneskekroppen og gjorde flere nye opdagelser, som lægevidenskaben stadig drager nytte af. Så sent som i 2005 fik det hjertekirurg Francis Wells fra et hospital i Cambridge til at ændre sin metode. Han sagde: "Hvad Leonardo sagde om formen på hjerteklappen er vigtigt. Det betyder, at vi nu kan reparere hjerteklappen på en bedre måde.”
Geniet var også botaniker, forfatter, musiker og selvfølgelig ophavsmanden til to af verdens højst beskattede kunstmalerier, Mona Lisa og Den Sidste Nadver.
På museet ses over 60 modeller af de ting, han havde opfundet. Man kan også se flere af hans tegninger og notater, som han faktisk skrev spejlvendt.

Montecatini Alto – til bjergby med funicular
Vis mere Vis mindre

En af dagene er der mulighed for at tage med tandhjulsbanen op over Montecatini Terme til den gamle bydel, Montecatini Alto.
Man kan også vælge at trave op eller ned, det er dog en stejl tur på ujævnt terræn.
Tandhjulsbanen stammer helt tilbage fra 1898 og er en teknisk kuriositet. På 5-10 minutter føres vi på træbænke og i adstadigt tempo op til 299 meters højde,
Vel oppe belønnes vi med en fornem udsigt ud over landskabet og en landsby, hvor tiden måske ikke har stået helt stille, men hvis rammer ikke har ændret sig meget i århundreder.

8. og 9. dag: Montecatini Terme – Tyskland – Danmark
Vis mere Vis mindre

Efter morgenmaden begynder vi turen mod Danmark. I de fleste tilfælde kører vi samme rute som på udturen.
Overnatning ved Ingolstadt. Ankomst midt på aftenen.
Næste morgen tager vi sidste etape hjem til Danmark, med bagagen fuld af dejlige toscanske minder.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 • Rejsen over Alperne
 • Middelalderbyen Lucca
 • Torvet i Siena
 • Firenze med lokalguide
 • Montecatini Terme Alto
 • Den familiære stemning på Hotel Ambrosiano

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70b, v. Shell, Kometvej
Tid: 10:10
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 10:30
Postnr.: 6500
Sted: Vojens Hammelev/Haderslev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 09:50
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 08:55
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:30
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfborg Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 08:55
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Go On Tankstation
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 08:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 08:50
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 07:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 06:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 05:35
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 05:25
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 05:00
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 05:10
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 05:15
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 05:00
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 07:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 07:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 07:35
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 06:50
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 05:30
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 06:30
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 06:00
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 06:40

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rasteplads Hylkedal Øst
Tid: 19:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:15
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70b, v. Shell, Kometvej
Tid: 18:05
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 17:45
Postnr.: 6500
Sted: Vojens Hammelev/Haderslev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 18:40
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfborg Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 19:20
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Go On Tankstation
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 19:55
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 19:25
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 20:25
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 22:05
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 22:30
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 22:40
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 23:05
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 22:55
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 22:50
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 23:15
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 21:15
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 20:55
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 20:40
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 21:25
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 22:45
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 21:45
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 22:15
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 21:35
18.09.2021 - 19.09.2021
Hotel Sonnenhang
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Sonnenhang
Hotellets hjemmeside: Link
19.09.2021 - 25.09.2021
Hotel Ambrosiano
Corso Giacomo Matteotti 65
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Ambrosiano
Hotellets hjemmeside: Link
Adresse: Corso Giacomo Matteotti 65, 51016 Montecatini Terme
Etager: 4
Værelser: 69
Elevator: Ja
Faciliteter: Alle værelser er udstyret med centralvarme, aircondition, satellit-tv, direkte telefon, pengeskab, bad og hårtørrer
Beskrivelse:

Familiedrevet hotel, der ligger lige i centrum. Hotellet har en rolig gårdhave med adgang til lounge baren og restauranten. På terrassen foran hotellet kan man følge med i det hyggelige lokale liv. Fra spisesalen kan du beundre den indendørs swimmingpool, med varmt vand og Jacuzzi, der gør det endnu mere behageligt at være gæst.

25.09.2021 - 26.09.2021
Hotel Sonnenhang
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Sonnenhang
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 18.09.2021
Ankomst: 26.09.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, kørsel i ****bus, hotelophold med halvpension fra og med aftensmad første dag til og med morgenmad sidste dag, udflugter (ex. entréer) samt alle lovpligtige skatter og afgifter.
Bemærk: Togbilletten Firenze tur/retur og rundvisning med lokalguide er ikke inkluderet.

 


Tilkøb:
Udflugt til Firenze inkl. lokal guide: 190 kr.
Frokostsandwich med kylling og bacon: 42 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 42 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 15 kr.

 

Værelsestyper:

Dobbeltværelse som enkeltværelse. Forplejning ifølge program. 6.945 Kr.
Enkeltværelse. Forplejning ifølge program. 6.445 Kr.
Dobbeltværelse (m. balkon i Montecatini). Forplejning ifølge program. 5.650 Kr.
Dobbeltværelse. Forplejning ifølge program. 5.495 Kr.
3-sengsværelse. Forplejning ifølge program. 5.495 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 18.09.2021
Ankomst: 26.09.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Billeder - Toscana - Chiantivinens land

Toscana, en verden af skønhed, kunst og kultur
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 18.09.2021
Ankomst: 26.09.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Vis mindre
02.10.2021 10.10.2021   9 dage 5.495,-Fyn, Jyl., Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Grønne bakker, tæt beplantet med vinstokke, hvorfra chiantivinens druer kommer, omfavnes af de bløde Appenniner. Stolte vingårde indrammes af knejsende cypresser, pinjer og krogede, grågrønne oliventræer. De smukkeste middelalderbyer fortæller hver sin historie med kæmpe tårne, bymure og stribede kirker.
Her findes en af verdens største koncentrationer af kulturskatte, skabt pga. områdets helt specielle historie, bl.a. udsprang renæssancen herfra. Denne kulturarv oplever man ikke kun på museer, men også i bybilledet, når man nyder en kop kaffe på én af de utallige ikoniske, italienske pladser.
Historiens arv har også givet de godt 3,7 mio. indbyggere en afslappet livstil, en egen rolig variant af la dolce vita, hvori man føler sig velkommen.
Det er det Toscana, vi gerne vil vise dig.

Det var de mytiske etruskerne, der først satte deres præg på Toscana. Deres over 3.000 år gamle og højt udviklede kultur, som udviklede sig her og i dele af Lombardiet og Umbrien, fascinerer os stadig, bl.a. fordi der er tvivl om deres herkomst. De byggede veje og akvædukter, ligesom de lavede vin og pasta. Det skulle de have lært romerne, der i 300- og 200-tallet f.Kr. overtog magten, som de beholdt frem til Romerrigets undergang i 400-tallet e.Kr. Turbulente tider fulgte, og området blev opdelt i ofte rivaliserende bystater. I 1500-tallet blev de samlet som nogenlunde vor tids Toscana, for endelig i 1861 at blive en del af det samlede Italien.
Det er i denne ramme, der er opstået en verden af skønhed, kunst og kultur. Her boede og arbejdede da også selveste Michelangelo, Leonardo da Vinci, og Dante for bare at nævne nogle få. Her opstod også en helt egen arkitektur, som vi b.la. møder i Firenze, regionens hovedby, i Siena og i Lucca.
Det skal vi alt sammen se på nærmeste hold på vores udflugter. Vi skal naturligvis også se, om Det Skæve Tårn i Pisa virkelig er skævt, vi skal besøge en lokal vingård og meget andet.
I Montecatini Terme skal vi bo på det hyggelige, familiedrevne Hotel Ambrosiano. Det ligger lige i centrum af byen, som har ca. 20.000 indbyggere.
På hotellet finder vi gode værelser, alle med bad/toilet og aircondition. Desuden har hotellet en rolig gårdhave, og på terrassen foran hotellet kan man følge med i det hyggelige, lokale liv. Hotellet er klassificeret som firstjernet, men vi vurderer det som tre gode stjerner efter danske forhold. En af aftenerne er der lidt musikalsk underholdning. I hotellets restaurant serveres morgenbuffet og tre-retters middag/middagsbuffet.


Dagsprogram

1. og 2. dag: Danmark – Tyskland – Montecatini Terme
Vis mere Vis mindre

Efter påstigning går turen via Padborg til overnatningshotellet i Tyskland. Vi ankommer midt på aftenen.
Efter morgenmaden fortsætter vi sydpå igennem det storslåede Sydtyskland, og snart nærmer vi os de mægtige Alper og kommer ind i Østrig. På turen ser vi brusende floder, knejsende bjergtinder, borge og slotte i et scenarie, som ofte krydres med lyden af kobjælder.
I en højde af 1.370 m passerer vi Brennerpasset og krydser samtidig grænsen mellem Østrig og Italien.
Sydtyrol, siden 1919 en del af den italienske region Trentino-Alto Adige, er den første landsdel, vi kommer til. Vi skimter Dolomitterne, passerer byer som Verona, Modena og Bologna, ligesom vi krydser Po-sletten og via en tur over Appenninerne kommer ind i Toscana.
Midt på aftenen ankommer vi til Montecatini Terme, hvor vi efter indkvartering kan se frem til den første, dejlige toscanske middag.

3. til 7. dag: Udflugter
Vis mere Vis mindre

Udflugterne arrangeres som oftest i denne rækkefølge:

Montecatini Terme – vores hjemby
Vis mere Vis mindre

Vi lærer vores hjemby at kende under en orienterende byrundtur til fods.
Byen var kendt allerede under romerne, som gav byen sit navn, Montecatini Terme, hvis første del kan oversættes til ’bjergbassiner’, mens Terme refererer til de mange kilder og deraf følgende kurbade, som romerne også benyttede.
I dag tiltrækker kurbade stadig folk fra det meste af verden, hvilket har givet byen et internationalt miljø, uden at den på nogen måde har mistet sin italienske sjæl.

Vinsmagning på lokal vingård
Vis mere Vis mindre

I Toscana går man uendelig meget op i vine, og i regionen fremstilles nogle af verdens fornemste. Tænk bare Brunello di Montalcino og de såkaldte Supertoscanere, ligesom både Chianti og en lang række mindre, lokale vingårde fremstiller dejlige vine.
Vi besøger én af sidstnævnte, ikke langt fra Montecatini Terme. Her får vi en kort rundvisning, ser på vinstokkene og hører desuden om gårdens olivenolier.
Vi smager på vinene, samtidig med at vi spiser en let frokost.

Pisa med Det Skæve Tårn - muromkransede Lucca
Vis mere Vis mindre

Denne dag kører vi direkte mod Pisa, nærmere betegnet til Mirakelpladsen, Piazza dei Miracoli, da vi her finder bl.a. domkirke og dåbskapel samt Det Skæve Tårn. Og det er skam pilskævt.
Vi vil gerne være der som nogle af de første af hensyn til dem, der gerne vil op i tårnet.
Vi ser domkirken, opført i hvid marmor og i den buttede, romanske stil. Den blev indviet allerede i 1118. Det er lang tid før flere andre store domkirker i regionen, bl.a. den i Firenze, og da den blev indviet var den større end selv datidens Peterskirke i Rom. Det fortæller, hvordan Pisa har været en rig og stærk bystat.
Meget af den oprindelige dekoration gik tabt ved en brand i 1500-tallet, men kirken er stadig fin.
Man kan også kigge ind i det store dåbskapel, faktisk det største af sin slags i Italien, hvilket ikke siger så lidt. Det blev indviet i 1300-tallet og kan bryste sig af en gigantisk ottekantet døbefont.
Det Skæve Tårn har en særegen tiltrækningskraft. Og så døjer det selv med en anden kraft, nemlig tyngdekraften. Årsagen til den første skævhed er måske en konstruktionsfejl, måske den sandede jord, eller en kombination af de to ting. Allerede før det stod færdigt, vidste man, at det hældede. Siden har man forsøgt at forhindre, at det vælter, senest i 1990’erne og starten af 2000’erne, hvor man bl.a. lagde 600 tons bly-blokke som modvægt.
Tårnet er domkirkens klokketårn, opført fra 1173 til 1350. Man kan besøge det og tage de 296 trin op til toppen. Man bør reservere i god tid.
Pisa, antikkens Pisae, var en vigtig etruskisk havneby, men havnen er sandet til, og byen ligger nu nogle km fra kysten.
Selve Pisa gemmer på en charmerende bymidte ved Arno-floden.
Her fødtes i øvrigt Galileo Galilei, som jo i 1600-tallet påpegede, at det er Jorden, der bevæger sig om Solen og ikke omvendt.
Over middag kører vi fra Pisa og til Lucca.
Denne by er omkranset af en fantastisk 4,5 km lang bymur og vold, der når op i 12 meters højde. Vi vælger én af flere byporte ind i byen, hvor der venter os en labyrint af smalle gader.
De fører os til dejlige pladser, interessante kirker og det hus, hvor komponisten Giacomo Puccini blev født. Han gav os operaerne La Bohème, Tosca, Madame Butterfly og Turandot.
Vi kigger også forbi Piazza dell’Anfiteatro. Det var faktisk et romersk amfiteater fra 200-tallet. Efter Romerrigets undergang har indbyggerne brugt af stenene til andre byggerier og bygget ovenpå teatrets fundament. Derfor er pladsen oval.
Nu er her blomstermarked og flere hyggelige cafeer, hvor det giver god mening at tilbringe en stund.

Firenze med tog, rundvisning med lokalguide
Vis mere Vis mindre

Toscanas hovedby har været arnestedet for megen af den kunst og anden kultur, der stadig bevæger os. Den skabtes specielt under renæssancen (1300-1600), der kunne blive til bl.a. takket være den magtfulde Medici-familie. Fra Firenze spredtes ånden og kunsten så til store dele af den vestlige verden.
Firenze har i dag ca. 380.000 indbyggere, Stor-Firenze 1,5 mio.
Vi tager med toget fra Montecatini Terme til Firenzes hovedbanegård. Her møder vi vores lokalguide og går en byrundtur.
Vi kommer bl.a. forbi domkirken, Cattedrale di Santa Maria del Fiore, eller bare Doumo, Den er prægtig, stribet og har en usædvanlig kuppel. Selve kirken stod færdig i 1378, men kuplen først i 1436. Det skyldes, at man ikke forstod at konvertere tegninger til virkelighed. Det lykkedes dog for Filippo Brunelleschi ud fra byggemetoder, som man stadig har svært ved at forstå.
På pladsen er desuden klokketårn og dåbskapel med de mest betagende bronzedøre.
Under vores tur runder vi bl.a. også Mediciernes regeringspalads, Palazzo Vecchio, hvor Michelangelos David står med slynge i den ene hånd og sten i den anden og er klar til kamp mod Goliat (i dag en kopi). Vi passerer Uffizzierne og Ponte Vecchio, der siden 1345 har været den prægtigste bro over floden Arno.
Firenze er også ensbetydende med smalle, hyggelige gader med fortovscafeer og vinoteker, hvor tjenerne med de gamle etruskeres sindsro gerne fortæller om de toscanske vines lyksaligheder.
Sidst på eftermiddagen tager vi toget tilbage til Montecatini.
Togbilletten Montecatini Terme – Firenze tur/retur og byrundtur med lokal, dansktalende guide er ikke inkluderet. Udflugten bestilles ved tilmelding.

Siena med Piazza del Campo - San Gimignano med alle tårnene
Vis mere Vis mindre

Vi kører tidligt til Siena. Vejen fører os gennem Chianti-distriktet og omkring flere af de skønne middelalderbyer, hvoraf manges fæstningsværk og tårne stadig står som påmindelse om bystaternes stridigheder.
Også Siena har været en selvstændig bystat, og den skal vi stifte nærmere bekendtskab med på en travetur.
Her er én af Italiens smukkeste pladser, Piazza del Campo, hvor byens godt 50.000 indbyggere to gange om året går kollektivt amok under hestevæddeløbet Il Palio, der kun varer lidt over et minut.
På pladsen står rådhuset, som arkitekterne til Københavns rådhus flere hundrede år senere blev inspireret af.
Striberne på domkirken, Santa Maria Assunta, er vidunderligt markante. I 1200-tallets sienesere ønskede at overgå florentinerne i størrelse på kirkebyggeri. Mens det ikke lykkedes, så mener mange, at domkirkens detaljerigdom overgår den i Firenzes domkirke. Indvendig er der en skov af søjler omkring et vidunderligt gulv med 56 marmorbilleder, med motiver fra bibelhistorien, mytologi og historie.
I udkanten af byen står kirken San Domenico, hvor den hellige Katarina af Siena virkede, og hvor hendes hoved opbevares i et skrin. I denne del af byen står desuden Mediciernes borg, Fortezza Santa Barbara, som de lod opføre som en magtdemonstration, efter i 1500-tallet at have erobret også denne by.
Over middag gælder det et besøg i den mindst ligeså interessante middelalderby San Gimignano,
Allerede på flere kilometers afstand ses det, som kendetegner byen og flere af dens naboer. Tårne. Mange tårne. I fordums tider havde San Gimignano 72 tårne. Det er helt ufatteligt, at de fik plads.
De fungerede som vagttårne, men det er sandsynligt, at der var et vist snobberi med i spillet, da de skulle være opført af familier, der ønskede at bygge tårne, der var højere end naboens.
Nu er der 15 tårne tilbage, det højeste er La Grossa på 54 m. De fylder godt i en by med 7.000 indbyggere,
Ellers står San Gimignano for den højeste grad af toskansk charme.
Det gør også kirken La Collegiata. Den romanske kirkes tilsyneladende beskedenhed overdøves af nogle fænomenale freskoer, der fortolker alt fra dommedag og helvedes pinsler, Kain og Abel, Jesu dåb, arken og Noa i en ordentlig brandert.
Italienerne kan noget med is. Og ikke mindst her. Hos to isboder på Piazza della Cisterna har ismagere flere gange vundet verdensmesterskabet i is.
Der bliver tid til at nyde måske netop en is, inden vi kører tilbage til Montecatini Terme.

Vinci, Leonardos fødeby
Vis mere Vis mindre

Vi skal til Leonardo da Vincis fødeby, Vinci, der gemmer sig væk fra alfarvej, og som har ca. 14.000 indbyggere.
Den ældste del af byen er ganske lille, meget hyggelig og domineret af borgen, Castello Dei Cinti Guidi, fra 1100-tallet. Den er hovedmålet for turen, da her er indrettet et museum over Leonardos opfindelser. Han blev født her i 1452.
Leonardo da Vinci er måske det største geni, der nogensinde har levet. Han opfandt eller forudså helikopteren, flyet, tankvognen, cyklen m.v. Han var anatom og via obduktioner kortlagde han nøje menneskekroppen og gjorde flere nye opdagelser, som lægevidenskaben stadig drager nytte af. Så sent som i 2005 fik det hjertekirurg Francis Wells fra et hospital i Cambridge til at ændre sin metode. Han sagde: "Hvad Leonardo sagde om formen på hjerteklappen er vigtigt. Det betyder, at vi nu kan reparere hjerteklappen på en bedre måde.”
Geniet var også botaniker, forfatter, musiker og selvfølgelig ophavsmanden til to af verdens højst beskattede kunstmalerier, Mona Lisa og Den Sidste Nadver.
På museet ses over 60 modeller af de ting, han havde opfundet. Man kan også se flere af hans tegninger og notater, som han faktisk skrev spejlvendt.

Montecatini Alto – til bjergby med funicular
Vis mere Vis mindre

En af dagene er der mulighed for at tage med tandhjulsbanen op over Montecatini Terme til den gamle bydel, Montecatini Alto.
Man kan også vælge at trave op eller ned, det er dog en stejl tur på ujævnt terræn.
Tandhjulsbanen stammer helt tilbage fra 1898 og er en teknisk kuriositet. På 5-10 minutter føres vi på træbænke og i adstadigt tempo op til 299 meters højde,
Vel oppe belønnes vi med en fornem udsigt ud over landskabet og en landsby, hvor tiden måske ikke har stået helt stille, men hvis rammer ikke har ændret sig meget i århundreder.

8. og 9. dag: Montecatini Terme – Tyskland – Danmark
Vis mere Vis mindre

Efter morgenmaden begynder vi turen mod Danmark. I de fleste tilfælde kører vi samme rute som på udturen.
Overnatning ved Ingolstadt. Ankomst midt på aftenen.
Næste morgen tager vi sidste etape hjem til Danmark, med bagagen fuld af dejlige toscanske minder.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 • Rejsen over Alperne
 • Middelalderbyen Lucca
 • Torvet i Siena
 • Firenze med lokalguide
 • Montecatini Terme Alto
 • Den familiære stemning på Hotel Ambrosiano

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70b, v. Shell, Kometvej
Tid: 10:10
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 10:30
Postnr.: 6500
Sted: Vojens Hammelev/Haderslev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 09:50
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 08:55
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:30
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfborg Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 08:55
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Go On Tankstation
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 08:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 08:50
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 07:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 06:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 05:35
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 05:25
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 05:00
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 05:10
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 05:15
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 05:00
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 07:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 07:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 07:35
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 06:50
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 05:30
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 06:30
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 06:00
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 06:40

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rasteplads Hylkedal Øst
Tid: 19:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:15
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70b, v. Shell, Kometvej
Tid: 18:05
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 17:45
Postnr.: 6500
Sted: Vojens Hammelev/Haderslev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 18:40
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfborg Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 19:20
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Go On Tankstation
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 19:55
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 19:25
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 20:25
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 22:05
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 22:30
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 22:40
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 23:05
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 22:55
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 22:50
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 23:15
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 21:15
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 20:55
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 20:40
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 21:25
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 22:45
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 21:45
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 22:15
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 21:35
02.10.2021 - 03.10.2021
Hotel Sonnenhang
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Sonnenhang
Hotellets hjemmeside: Link
03.10.2021 - 09.10.2021
Hotel Ambrosiano
Corso Giacomo Matteotti 65
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Ambrosiano
Hotellets hjemmeside: Link
Adresse: Corso Giacomo Matteotti 65, 51016 Montecatini Terme
Etager: 4
Værelser: 69
Elevator: Ja
Faciliteter: Alle værelser er udstyret med centralvarme, aircondition, satellit-tv, direkte telefon, pengeskab, bad og hårtørrer
Beskrivelse:

Familiedrevet hotel, der ligger lige i centrum. Hotellet har en rolig gårdhave med adgang til lounge baren og restauranten. På terrassen foran hotellet kan man følge med i det hyggelige lokale liv. Fra spisesalen kan du beundre den indendørs swimmingpool, med varmt vand og Jacuzzi, der gør det endnu mere behageligt at være gæst.

09.10.2021 - 10.10.2021
Gasthof Pension Post
Vis mere Vis mindre
Hotel: Gasthof Pension Post
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 02.10.2021
Ankomst: 10.10.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, kørsel i ****bus, hotelophold med halvpension fra og med aftensmad første dag til og med morgenmad sidste dag, udflugter (ex. entréer) samt alle lovpligtige skatter og afgifter.
Bemærk: Togbilletten Firenze tur/retur og rundvisning med lokalguide er ikke inkluderet.

 


Tilkøb:
Udflugt til Firenze inkl. lokal guide: 190 kr.
Frokostsandwich med kylling og bacon: 42 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 42 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 15 kr.

 

Værelsestyper:

Dobbeltværelse som enkeltværelse. Forplejning ifølge program. 6.945 Kr.
Enkeltværelse. Forplejning ifølge program. 6.445 Kr.
Dobbeltværelse. Forplejning ifølge program. 5.495 Kr.
Dobbeltværelse (m. balkon i Montecatini). Forplejning ifølge program. 5.650 Kr.
3-sengsværelse. Forplejning ifølge program. 5.495 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 02.10.2021
Ankomst: 10.10.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Billeder - Toscana - Chiantivinens land

Toscana, en verden af skønhed, kunst og kultur
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 02.10.2021
Ankomst: 10.10.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Vis mindre
09.10.2021 17.10.2021   9 dage 5.495,-Fyn, Jyl., Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Grønne bakker, tæt beplantet med vinstokke, hvorfra chiantivinens druer kommer, omfavnes af de bløde Appenniner. Stolte vingårde indrammes af knejsende cypresser, pinjer og krogede, grågrønne oliventræer. De smukkeste middelalderbyer fortæller hver sin historie med kæmpe tårne, bymure og stribede kirker.
Her findes en af verdens største koncentrationer af kulturskatte, skabt pga. områdets helt specielle historie, bl.a. udsprang renæssancen herfra. Denne kulturarv oplever man ikke kun på museer, men også i bybilledet, når man nyder en kop kaffe på én af de utallige ikoniske, italienske pladser.
Historiens arv har også givet de godt 3,7 mio. indbyggere en afslappet livstil, en egen rolig variant af la dolce vita, hvori man føler sig velkommen.
Det er det Toscana, vi gerne vil vise dig.

Det var de mytiske etruskerne, der først satte deres præg på Toscana. Deres over 3.000 år gamle og højt udviklede kultur, som udviklede sig her og i dele af Lombardiet og Umbrien, fascinerer os stadig, bl.a. fordi der er tvivl om deres herkomst. De byggede veje og akvædukter, ligesom de lavede vin og pasta. Det skulle de have lært romerne, der i 300- og 200-tallet f.Kr. overtog magten, som de beholdt frem til Romerrigets undergang i 400-tallet e.Kr. Turbulente tider fulgte, og området blev opdelt i ofte rivaliserende bystater. I 1500-tallet blev de samlet som nogenlunde vor tids Toscana, for endelig i 1861 at blive en del af det samlede Italien.
Det er i denne ramme, der er opstået en verden af skønhed, kunst og kultur. Her boede og arbejdede da også selveste Michelangelo, Leonardo da Vinci, og Dante for bare at nævne nogle få. Her opstod også en helt egen arkitektur, som vi b.la. møder i Firenze, regionens hovedby, i Siena og i Lucca.
Det skal vi alt sammen se på nærmeste hold på vores udflugter. Vi skal naturligvis også se, om Det Skæve Tårn i Pisa virkelig er skævt, vi skal besøge en lokal vingård og meget andet.
I Montecatini Terme skal vi bo på det hyggelige, familiedrevne Hotel Ambrosiano. Det ligger lige i centrum af byen, som har ca. 20.000 indbyggere.
På hotellet finder vi gode værelser, alle med bad/toilet og aircondition. Desuden har hotellet en rolig gårdhave, og på terrassen foran hotellet kan man følge med i det hyggelige, lokale liv. Hotellet er klassificeret som firstjernet, men vi vurderer det som tre gode stjerner efter danske forhold. En af aftenerne er der lidt musikalsk underholdning. I hotellets restaurant serveres morgenbuffet og tre-retters middag/middagsbuffet.


Dagsprogram

1. og 2. dag: Danmark – Tyskland – Montecatini Terme
Vis mere Vis mindre

Efter påstigning går turen via Padborg til overnatningshotellet i Tyskland. Vi ankommer midt på aftenen.
Efter morgenmaden fortsætter vi sydpå igennem det storslåede Sydtyskland, og snart nærmer vi os de mægtige Alper og kommer ind i Østrig. På turen ser vi brusende floder, knejsende bjergtinder, borge og slotte i et scenarie, som ofte krydres med lyden af kobjælder.
I en højde af 1.370 m passerer vi Brennerpasset og krydser samtidig grænsen mellem Østrig og Italien.
Sydtyrol, siden 1919 en del af den italienske region Trentino-Alto Adige, er den første landsdel, vi kommer til. Vi skimter Dolomitterne, passerer byer som Verona, Modena og Bologna, ligesom vi krydser Po-sletten og via en tur over Appenninerne kommer ind i Toscana.
Midt på aftenen ankommer vi til Montecatini Terme, hvor vi efter indkvartering kan se frem til den første, dejlige toscanske middag.

3. til 7. dag: Udflugter
Vis mere Vis mindre

Udflugterne arrangeres som oftest i denne rækkefølge:

Montecatini Terme – vores hjemby
Vis mere Vis mindre

Vi lærer vores hjemby at kende under en orienterende byrundtur til fods.
Byen var kendt allerede under romerne, som gav byen sit navn, Montecatini Terme, hvis første del kan oversættes til ’bjergbassiner’, mens Terme refererer til de mange kilder og deraf følgende kurbade, som romerne også benyttede.
I dag tiltrækker kurbade stadig folk fra det meste af verden, hvilket har givet byen et internationalt miljø, uden at den på nogen måde har mistet sin italienske sjæl.

Vinsmagning på lokal vingård
Vis mere Vis mindre

I Toscana går man uendelig meget op i vine, og i regionen fremstilles nogle af verdens fornemste. Tænk bare Brunello di Montalcino og de såkaldte Supertoscanere, ligesom både Chianti og en lang række mindre, lokale vingårde fremstiller dejlige vine.
Vi besøger én af sidstnævnte, ikke langt fra Montecatini Terme. Her får vi en kort rundvisning, ser på vinstokkene og hører desuden om gårdens olivenolier.
Vi smager på vinene, samtidig med at vi spiser en let frokost.

Pisa med Det Skæve Tårn - muromkransede Lucca
Vis mere Vis mindre

Denne dag kører vi direkte mod Pisa, nærmere betegnet til Mirakelpladsen, Piazza dei Miracoli, da vi her finder bl.a. domkirke og dåbskapel samt Det Skæve Tårn. Og det er skam pilskævt.
Vi vil gerne være der som nogle af de første af hensyn til dem, der gerne vil op i tårnet.
Vi ser domkirken, opført i hvid marmor og i den buttede, romanske stil. Den blev indviet allerede i 1118. Det er lang tid før flere andre store domkirker i regionen, bl.a. den i Firenze, og da den blev indviet var den større end selv datidens Peterskirke i Rom. Det fortæller, hvordan Pisa har været en rig og stærk bystat.
Meget af den oprindelige dekoration gik tabt ved en brand i 1500-tallet, men kirken er stadig fin.
Man kan også kigge ind i det store dåbskapel, faktisk det største af sin slags i Italien, hvilket ikke siger så lidt. Det blev indviet i 1300-tallet og kan bryste sig af en gigantisk ottekantet døbefont.
Det Skæve Tårn har en særegen tiltrækningskraft. Og så døjer det selv med en anden kraft, nemlig tyngdekraften. Årsagen til den første skævhed er måske en konstruktionsfejl, måske den sandede jord, eller en kombination af de to ting. Allerede før det stod færdigt, vidste man, at det hældede. Siden har man forsøgt at forhindre, at det vælter, senest i 1990’erne og starten af 2000’erne, hvor man bl.a. lagde 600 tons bly-blokke som modvægt.
Tårnet er domkirkens klokketårn, opført fra 1173 til 1350. Man kan besøge det og tage de 296 trin op til toppen. Man bør reservere i god tid.
Pisa, antikkens Pisae, var en vigtig etruskisk havneby, men havnen er sandet til, og byen ligger nu nogle km fra kysten.
Selve Pisa gemmer på en charmerende bymidte ved Arno-floden.
Her fødtes i øvrigt Galileo Galilei, som jo i 1600-tallet påpegede, at det er Jorden, der bevæger sig om Solen og ikke omvendt.
Over middag kører vi fra Pisa og til Lucca.
Denne by er omkranset af en fantastisk 4,5 km lang bymur og vold, der når op i 12 meters højde. Vi vælger én af flere byporte ind i byen, hvor der venter os en labyrint af smalle gader.
De fører os til dejlige pladser, interessante kirker og det hus, hvor komponisten Giacomo Puccini blev født. Han gav os operaerne La Bohème, Tosca, Madame Butterfly og Turandot.
Vi kigger også forbi Piazza dell’Anfiteatro. Det var faktisk et romersk amfiteater fra 200-tallet. Efter Romerrigets undergang har indbyggerne brugt af stenene til andre byggerier og bygget ovenpå teatrets fundament. Derfor er pladsen oval.
Nu er her blomstermarked og flere hyggelige cafeer, hvor det giver god mening at tilbringe en stund.

Firenze med tog, rundvisning med lokalguide
Vis mere Vis mindre

Toscanas hovedby har været arnestedet for megen af den kunst og anden kultur, der stadig bevæger os. Den skabtes specielt under renæssancen (1300-1600), der kunne blive til bl.a. takket være den magtfulde Medici-familie. Fra Firenze spredtes ånden og kunsten så til store dele af den vestlige verden.
Firenze har i dag ca. 380.000 indbyggere, Stor-Firenze 1,5 mio.
Vi tager med toget fra Montecatini Terme til Firenzes hovedbanegård. Her møder vi vores lokalguide og går en byrundtur.
Vi kommer bl.a. forbi domkirken, Cattedrale di Santa Maria del Fiore, eller bare Doumo, Den er prægtig, stribet og har en usædvanlig kuppel. Selve kirken stod færdig i 1378, men kuplen først i 1436. Det skyldes, at man ikke forstod at konvertere tegninger til virkelighed. Det lykkedes dog for Filippo Brunelleschi ud fra byggemetoder, som man stadig har svært ved at forstå.
På pladsen er desuden klokketårn og dåbskapel med de mest betagende bronzedøre.
Under vores tur runder vi bl.a. også Mediciernes regeringspalads, Palazzo Vecchio, hvor Michelangelos David står med slynge i den ene hånd og sten i den anden og er klar til kamp mod Goliat (i dag en kopi). Vi passerer Uffizzierne og Ponte Vecchio, der siden 1345 har været den prægtigste bro over floden Arno.
Firenze er også ensbetydende med smalle, hyggelige gader med fortovscafeer og vinoteker, hvor tjenerne med de gamle etruskeres sindsro gerne fortæller om de toscanske vines lyksaligheder.
Sidst på eftermiddagen tager vi toget tilbage til Montecatini.
Togbilletten Montecatini Terme – Firenze tur/retur og byrundtur med lokal, dansktalende guide er ikke inkluderet. Udflugten bestilles ved tilmelding.

Siena med Piazza del Campo - San Gimignano med alle tårnene
Vis mere Vis mindre

Vi kører tidligt til Siena. Vejen fører os gennem Chianti-distriktet og omkring flere af de skønne middelalderbyer, hvoraf manges fæstningsværk og tårne stadig står som påmindelse om bystaternes stridigheder.
Også Siena har været en selvstændig bystat, og den skal vi stifte nærmere bekendtskab med på en travetur.
Her er én af Italiens smukkeste pladser, Piazza del Campo, hvor byens godt 50.000 indbyggere to gange om året går kollektivt amok under hestevæddeløbet Il Palio, der kun varer lidt over et minut.
På pladsen står rådhuset, som arkitekterne til Københavns rådhus flere hundrede år senere blev inspireret af.
Striberne på domkirken, Santa Maria Assunta, er vidunderligt markante. I 1200-tallets sienesere ønskede at overgå florentinerne i størrelse på kirkebyggeri. Mens det ikke lykkedes, så mener mange, at domkirkens detaljerigdom overgår den i Firenzes domkirke. Indvendig er der en skov af søjler omkring et vidunderligt gulv med 56 marmorbilleder, med motiver fra bibelhistorien, mytologi og historie.
I udkanten af byen står kirken San Domenico, hvor den hellige Katarina af Siena virkede, og hvor hendes hoved opbevares i et skrin. I denne del af byen står desuden Mediciernes borg, Fortezza Santa Barbara, som de lod opføre som en magtdemonstration, efter i 1500-tallet at have erobret også denne by.
Over middag gælder det et besøg i den mindst ligeså interessante middelalderby San Gimignano,
Allerede på flere kilometers afstand ses det, som kendetegner byen og flere af dens naboer. Tårne. Mange tårne. I fordums tider havde San Gimignano 72 tårne. Det er helt ufatteligt, at de fik plads.
De fungerede som vagttårne, men det er sandsynligt, at der var et vist snobberi med i spillet, da de skulle være opført af familier, der ønskede at bygge tårne, der var højere end naboens.
Nu er der 15 tårne tilbage, det højeste er La Grossa på 54 m. De fylder godt i en by med 7.000 indbyggere,
Ellers står San Gimignano for den højeste grad af toskansk charme.
Det gør også kirken La Collegiata. Den romanske kirkes tilsyneladende beskedenhed overdøves af nogle fænomenale freskoer, der fortolker alt fra dommedag og helvedes pinsler, Kain og Abel, Jesu dåb, arken og Noa i en ordentlig brandert.
Italienerne kan noget med is. Og ikke mindst her. Hos to isboder på Piazza della Cisterna har ismagere flere gange vundet verdensmesterskabet i is.
Der bliver tid til at nyde måske netop en is, inden vi kører tilbage til Montecatini Terme.

Vinci, Leonardos fødeby
Vis mere Vis mindre

Vi skal til Leonardo da Vincis fødeby, Vinci, der gemmer sig væk fra alfarvej, og som har ca. 14.000 indbyggere.
Den ældste del af byen er ganske lille, meget hyggelig og domineret af borgen, Castello Dei Cinti Guidi, fra 1100-tallet. Den er hovedmålet for turen, da her er indrettet et museum over Leonardos opfindelser. Han blev født her i 1452.
Leonardo da Vinci er måske det største geni, der nogensinde har levet. Han opfandt eller forudså helikopteren, flyet, tankvognen, cyklen m.v. Han var anatom og via obduktioner kortlagde han nøje menneskekroppen og gjorde flere nye opdagelser, som lægevidenskaben stadig drager nytte af. Så sent som i 2005 fik det hjertekirurg Francis Wells fra et hospital i Cambridge til at ændre sin metode. Han sagde: "Hvad Leonardo sagde om formen på hjerteklappen er vigtigt. Det betyder, at vi nu kan reparere hjerteklappen på en bedre måde.”
Geniet var også botaniker, forfatter, musiker og selvfølgelig ophavsmanden til to af verdens højst beskattede kunstmalerier, Mona Lisa og Den Sidste Nadver.
På museet ses over 60 modeller af de ting, han havde opfundet. Man kan også se flere af hans tegninger og notater, som han faktisk skrev spejlvendt.

Montecatini Alto – til bjergby med funicular
Vis mere Vis mindre

En af dagene er der mulighed for at tage med tandhjulsbanen op over Montecatini Terme til den gamle bydel, Montecatini Alto.
Man kan også vælge at trave op eller ned, det er dog en stejl tur på ujævnt terræn.
Tandhjulsbanen stammer helt tilbage fra 1898 og er en teknisk kuriositet. På 5-10 minutter føres vi på træbænke og i adstadigt tempo op til 299 meters højde,
Vel oppe belønnes vi med en fornem udsigt ud over landskabet og en landsby, hvor tiden måske ikke har stået helt stille, men hvis rammer ikke har ændret sig meget i århundreder.

8. og 9. dag: Montecatini Terme – Tyskland – Danmark
Vis mere Vis mindre

Efter morgenmaden begynder vi turen mod Danmark. I de fleste tilfælde kører vi samme rute som på udturen.
Overnatning ved Ingolstadt. Ankomst midt på aftenen.
Næste morgen tager vi sidste etape hjem til Danmark, med bagagen fuld af dejlige toscanske minder.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 • Rejsen over Alperne
 • Middelalderbyen Lucca
 • Torvet i Siena
 • Firenze med lokalguide
 • Montecatini Terme Alto
 • Den familiære stemning på Hotel Ambrosiano

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70b, v. Shell, Kometvej
Tid: 10:10
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 10:30
Postnr.: 6500
Sted: Vojens Hammelev/Haderslev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 09:50
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 08:55
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:30
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfborg Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 08:55
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Go On Tankstation
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 08:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 08:50
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 07:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 06:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 05:35
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 05:25
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 05:00
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 05:10
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 05:15
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 05:00
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 07:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 07:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 07:35
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 06:50
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 05:30
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 06:30
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 06:00
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 06:40

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rasteplads Hylkedal Øst
Tid: 19:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:15
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70b, v. Shell, Kometvej
Tid: 18:05
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 17:45
Postnr.: 6500
Sted: Vojens Hammelev/Haderslev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 18:40
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfborg Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 19:20
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Go On Tankstation
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 19:55
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 19:25
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 20:25
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 22:05
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 22:30
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 22:40
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 23:05
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 22:55
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 22:50
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 23:15
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 21:15
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 20:55
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 20:40
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 21:25
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 22:45
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 21:45
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 22:15
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 21:35
09.10.2021 - 10.10.2021
Hotel Sonnenhang
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Sonnenhang
Hotellets hjemmeside: Link
10.10.2021 - 16.10.2021
Hotel Ambrosiano
Corso Giacomo Matteotti 65
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Ambrosiano
Hotellets hjemmeside: Link
Adresse: Corso Giacomo Matteotti 65, 51016 Montecatini Terme
Etager: 4
Værelser: 69
Elevator: Ja
Faciliteter: Alle værelser er udstyret med centralvarme, aircondition, satellit-tv, direkte telefon, pengeskab, bad og hårtørrer
Beskrivelse:

Familiedrevet hotel, der ligger lige i centrum. Hotellet har en rolig gårdhave med adgang til lounge baren og restauranten. På terrassen foran hotellet kan man følge med i det hyggelige lokale liv. Fra spisesalen kan du beundre den indendørs swimmingpool, med varmt vand og Jacuzzi, der gør det endnu mere behageligt at være gæst.

16.10.2021 - 17.10.2021
Gasthof Pension Post
Vis mere Vis mindre
Hotel: Gasthof Pension Post
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 09.10.2021
Ankomst: 17.10.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, kørsel i ****bus, hotelophold med halvpension fra og med aftensmad første dag til og med morgenmad sidste dag, udflugter (ex. entréer) samt alle lovpligtige skatter og afgifter.
Bemærk: Togbilletten Firenze tur/retur og rundvisning med lokalguide er ikke inkluderet.

 


Tilkøb:
Udflugt til Firenze inkl. lokal guide: 190 kr.
Frokostsandwich med kylling og bacon: 42 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 42 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 15 kr.

 

Værelsestyper:

Enkeltværelse. Forplejning ifølge program. 6.445 Kr.
Dobbeltværelse som enkeltværelse. Forplejning ifølge program. 6.945 Kr.
Dobbeltværelse. Forplejning ifølge program. 5.495 Kr.
Dobbeltværelse (m. balkon i Montecatini). Forplejning ifølge program. 5.650 Kr.
3-sengsværelse. Forplejning ifølge program. 5.495 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 09.10.2021
Ankomst: 17.10.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Billeder - Toscana - Chiantivinens land

Toscana, en verden af skønhed, kunst og kultur
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 09.10.2021
Ankomst: 17.10.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Vis mindre
16.10.2021 24.10.2021   9 dage 5.495,-Fyn, Jyl., Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Grønne bakker, tæt beplantet med vinstokke, hvorfra chiantivinens druer kommer, omfavnes af de bløde Appenniner. Stolte vingårde indrammes af knejsende cypresser, pinjer og krogede, grågrønne oliventræer. De smukkeste middelalderbyer fortæller hver sin historie med kæmpe tårne, bymure og stribede kirker.
Her findes en af verdens største koncentrationer af kulturskatte, skabt pga. områdets helt specielle historie, bl.a. udsprang renæssancen herfra. Denne kulturarv oplever man ikke kun på museer, men også i bybilledet, når man nyder en kop kaffe på én af de utallige ikoniske, italienske pladser.
Historiens arv har også givet de godt 3,7 mio. indbyggere en afslappet livstil, en egen rolig variant af la dolce vita, hvori man føler sig velkommen.
Det er det Toscana, vi gerne vil vise dig.

Det var de mytiske etruskerne, der først satte deres præg på Toscana. Deres over 3.000 år gamle og højt udviklede kultur, som udviklede sig her og i dele af Lombardiet og Umbrien, fascinerer os stadig, bl.a. fordi der er tvivl om deres herkomst. De byggede veje og akvædukter, ligesom de lavede vin og pasta. Det skulle de have lært romerne, der i 300- og 200-tallet f.Kr. overtog magten, som de beholdt frem til Romerrigets undergang i 400-tallet e.Kr. Turbulente tider fulgte, og området blev opdelt i ofte rivaliserende bystater. I 1500-tallet blev de samlet som nogenlunde vor tids Toscana, for endelig i 1861 at blive en del af det samlede Italien.
Det er i denne ramme, der er opstået en verden af skønhed, kunst og kultur. Her boede og arbejdede da også selveste Michelangelo, Leonardo da Vinci, og Dante for bare at nævne nogle få. Her opstod også en helt egen arkitektur, som vi b.la. møder i Firenze, regionens hovedby, i Siena og i Lucca.
Det skal vi alt sammen se på nærmeste hold på vores udflugter. Vi skal naturligvis også se, om Det Skæve Tårn i Pisa virkelig er skævt, vi skal besøge en lokal vingård og meget andet.
I Montecatini Terme skal vi bo på det hyggelige, familiedrevne Hotel Ambrosiano. Det ligger lige i centrum af byen, som har ca. 20.000 indbyggere.
På hotellet finder vi gode værelser, alle med bad/toilet og aircondition. Desuden har hotellet en rolig gårdhave, og på terrassen foran hotellet kan man følge med i det hyggelige, lokale liv. Hotellet er klassificeret som firstjernet, men vi vurderer det som tre gode stjerner efter danske forhold. En af aftenerne er der lidt musikalsk underholdning. I hotellets restaurant serveres morgenbuffet og tre-retters middag/middagsbuffet.


Dagsprogram

1. og 2. dag: Danmark – Tyskland – Montecatini Terme
Vis mere Vis mindre

Efter påstigning går turen via Padborg til overnatningshotellet i Tyskland. Vi ankommer midt på aftenen.
Efter morgenmaden fortsætter vi sydpå igennem det storslåede Sydtyskland, og snart nærmer vi os de mægtige Alper og kommer ind i Østrig. På turen ser vi brusende floder, knejsende bjergtinder, borge og slotte i et scenarie, som ofte krydres med lyden af kobjælder.
I en højde af 1.370 m passerer vi Brennerpasset og krydser samtidig grænsen mellem Østrig og Italien.
Sydtyrol, siden 1919 en del af den italienske region Trentino-Alto Adige, er den første landsdel, vi kommer til. Vi skimter Dolomitterne, passerer byer som Verona, Modena og Bologna, ligesom vi krydser Po-sletten og via en tur over Appenninerne kommer ind i Toscana.
Midt på aftenen ankommer vi til Montecatini Terme, hvor vi efter indkvartering kan se frem til den første, dejlige toscanske middag.

3. til 7. dag: Udflugter
Vis mere Vis mindre

Udflugterne arrangeres som oftest i denne rækkefølge:

Montecatini Terme – vores hjemby
Vis mere Vis mindre

Vi lærer vores hjemby at kende under en orienterende byrundtur til fods.
Byen var kendt allerede under romerne, som gav byen sit navn, Montecatini Terme, hvis første del kan oversættes til ’bjergbassiner’, mens Terme refererer til de mange kilder og deraf følgende kurbade, som romerne også benyttede.
I dag tiltrækker kurbade stadig folk fra det meste af verden, hvilket har givet byen et internationalt miljø, uden at den på nogen måde har mistet sin italienske sjæl.

Vinsmagning på lokal vingård
Vis mere Vis mindre

I Toscana går man uendelig meget op i vine, og i regionen fremstilles nogle af verdens fornemste. Tænk bare Brunello di Montalcino og de såkaldte Supertoscanere, ligesom både Chianti og en lang række mindre, lokale vingårde fremstiller dejlige vine.
Vi besøger én af sidstnævnte, ikke langt fra Montecatini Terme. Her får vi en kort rundvisning, ser på vinstokkene og hører desuden om gårdens olivenolier.
Vi smager på vinene, samtidig med at vi spiser en let frokost.

Pisa med Det Skæve Tårn - muromkransede Lucca
Vis mere Vis mindre

Denne dag kører vi direkte mod Pisa, nærmere betegnet til Mirakelpladsen, Piazza dei Miracoli, da vi her finder bl.a. domkirke og dåbskapel samt Det Skæve Tårn. Og det er skam pilskævt.
Vi vil gerne være der som nogle af de første af hensyn til dem, der gerne vil op i tårnet.
Vi ser domkirken, opført i hvid marmor og i den buttede, romanske stil. Den blev indviet allerede i 1118. Det er lang tid før flere andre store domkirker i regionen, bl.a. den i Firenze, og da den blev indviet var den større end selv datidens Peterskirke i Rom. Det fortæller, hvordan Pisa har været en rig og stærk bystat.
Meget af den oprindelige dekoration gik tabt ved en brand i 1500-tallet, men kirken er stadig fin.
Man kan også kigge ind i det store dåbskapel, faktisk det største af sin slags i Italien, hvilket ikke siger så lidt. Det blev indviet i 1300-tallet og kan bryste sig af en gigantisk ottekantet døbefont.
Det Skæve Tårn har en særegen tiltrækningskraft. Og så døjer det selv med en anden kraft, nemlig tyngdekraften. Årsagen til den første skævhed er måske en konstruktionsfejl, måske den sandede jord, eller en kombination af de to ting. Allerede før det stod færdigt, vidste man, at det hældede. Siden har man forsøgt at forhindre, at det vælter, senest i 1990’erne og starten af 2000’erne, hvor man bl.a. lagde 600 tons bly-blokke som modvægt.
Tårnet er domkirkens klokketårn, opført fra 1173 til 1350. Man kan besøge det og tage de 296 trin op til toppen. Man bør reservere i god tid.
Pisa, antikkens Pisae, var en vigtig etruskisk havneby, men havnen er sandet til, og byen ligger nu nogle km fra kysten.
Selve Pisa gemmer på en charmerende bymidte ved Arno-floden.
Her fødtes i øvrigt Galileo Galilei, som jo i 1600-tallet påpegede, at det er Jorden, der bevæger sig om Solen og ikke omvendt.
Over middag kører vi fra Pisa og til Lucca.
Denne by er omkranset af en fantastisk 4,5 km lang bymur og vold, der når op i 12 meters højde. Vi vælger én af flere byporte ind i byen, hvor der venter os en labyrint af smalle gader.
De fører os til dejlige pladser, interessante kirker og det hus, hvor komponisten Giacomo Puccini blev født. Han gav os operaerne La Bohème, Tosca, Madame Butterfly og Turandot.
Vi kigger også forbi Piazza dell’Anfiteatro. Det var faktisk et romersk amfiteater fra 200-tallet. Efter Romerrigets undergang har indbyggerne brugt af stenene til andre byggerier og bygget ovenpå teatrets fundament. Derfor er pladsen oval.
Nu er her blomstermarked og flere hyggelige cafeer, hvor det giver god mening at tilbringe en stund.

Firenze med tog, rundvisning med lokalguide
Vis mere Vis mindre

Toscanas hovedby har været arnestedet for megen af den kunst og anden kultur, der stadig bevæger os. Den skabtes specielt under renæssancen (1300-1600), der kunne blive til bl.a. takket være den magtfulde Medici-familie. Fra Firenze spredtes ånden og kunsten så til store dele af den vestlige verden.
Firenze har i dag ca. 380.000 indbyggere, Stor-Firenze 1,5 mio.
Vi tager med toget fra Montecatini Terme til Firenzes hovedbanegård. Her møder vi vores lokalguide og går en byrundtur.
Vi kommer bl.a. forbi domkirken, Cattedrale di Santa Maria del Fiore, eller bare Doumo, Den er prægtig, stribet og har en usædvanlig kuppel. Selve kirken stod færdig i 1378, men kuplen først i 1436. Det skyldes, at man ikke forstod at konvertere tegninger til virkelighed. Det lykkedes dog for Filippo Brunelleschi ud fra byggemetoder, som man stadig har svært ved at forstå.
På pladsen er desuden klokketårn og dåbskapel med de mest betagende bronzedøre.
Under vores tur runder vi bl.a. også Mediciernes regeringspalads, Palazzo Vecchio, hvor Michelangelos David står med slynge i den ene hånd og sten i den anden og er klar til kamp mod Goliat (i dag en kopi). Vi passerer Uffizzierne og Ponte Vecchio, der siden 1345 har været den prægtigste bro over floden Arno.
Firenze er også ensbetydende med smalle, hyggelige gader med fortovscafeer og vinoteker, hvor tjenerne med de gamle etruskeres sindsro gerne fortæller om de toscanske vines lyksaligheder.
Sidst på eftermiddagen tager vi toget tilbage til Montecatini.
Togbilletten Montecatini Terme – Firenze tur/retur og byrundtur med lokal, dansktalende guide er ikke inkluderet. Udflugten bestilles ved tilmelding.

Siena med Piazza del Campo - San Gimignano med alle tårnene
Vis mere Vis mindre

Vi kører tidligt til Siena. Vejen fører os gennem Chianti-distriktet og omkring flere af de skønne middelalderbyer, hvoraf manges fæstningsværk og tårne stadig står som påmindelse om bystaternes stridigheder.
Også Siena har været en selvstændig bystat, og den skal vi stifte nærmere bekendtskab med på en travetur.
Her er én af Italiens smukkeste pladser, Piazza del Campo, hvor byens godt 50.000 indbyggere to gange om året går kollektivt amok under hestevæddeløbet Il Palio, der kun varer lidt over et minut.
På pladsen står rådhuset, som arkitekterne til Københavns rådhus flere hundrede år senere blev inspireret af.
Striberne på domkirken, Santa Maria Assunta, er vidunderligt markante. I 1200-tallets sienesere ønskede at overgå florentinerne i størrelse på kirkebyggeri. Mens det ikke lykkedes, så mener mange, at domkirkens detaljerigdom overgår den i Firenzes domkirke. Indvendig er der en skov af søjler omkring et vidunderligt gulv med 56 marmorbilleder, med motiver fra bibelhistorien, mytologi og historie.
I udkanten af byen står kirken San Domenico, hvor den hellige Katarina af Siena virkede, og hvor hendes hoved opbevares i et skrin. I denne del af byen står desuden Mediciernes borg, Fortezza Santa Barbara, som de lod opføre som en magtdemonstration, efter i 1500-tallet at have erobret også denne by.
Over middag gælder det et besøg i den mindst ligeså interessante middelalderby San Gimignano,
Allerede på flere kilometers afstand ses det, som kendetegner byen og flere af dens naboer. Tårne. Mange tårne. I fordums tider havde San Gimignano 72 tårne. Det er helt ufatteligt, at de fik plads.
De fungerede som vagttårne, men det er sandsynligt, at der var et vist snobberi med i spillet, da de skulle være opført af familier, der ønskede at bygge tårne, der var højere end naboens.
Nu er der 15 tårne tilbage, det højeste er La Grossa på 54 m. De fylder godt i en by med 7.000 indbyggere,
Ellers står San Gimignano for den højeste grad af toskansk charme.
Det gør også kirken La Collegiata. Den romanske kirkes tilsyneladende beskedenhed overdøves af nogle fænomenale freskoer, der fortolker alt fra dommedag og helvedes pinsler, Kain og Abel, Jesu dåb, arken og Noa i en ordentlig brandert.
Italienerne kan noget med is. Og ikke mindst her. Hos to isboder på Piazza della Cisterna har ismagere flere gange vundet verdensmesterskabet i is.
Der bliver tid til at nyde måske netop en is, inden vi kører tilbage til Montecatini Terme.

Vinci, Leonardos fødeby
Vis mere Vis mindre

Vi skal til Leonardo da Vincis fødeby, Vinci, der gemmer sig væk fra alfarvej, og som har ca. 14.000 indbyggere.
Den ældste del af byen er ganske lille, meget hyggelig og domineret af borgen, Castello Dei Cinti Guidi, fra 1100-tallet. Den er hovedmålet for turen, da her er indrettet et museum over Leonardos opfindelser. Han blev født her i 1452.
Leonardo da Vinci er måske det største geni, der nogensinde har levet. Han opfandt eller forudså helikopteren, flyet, tankvognen, cyklen m.v. Han var anatom og via obduktioner kortlagde han nøje menneskekroppen og gjorde flere nye opdagelser, som lægevidenskaben stadig drager nytte af. Så sent som i 2005 fik det hjertekirurg Francis Wells fra et hospital i Cambridge til at ændre sin metode. Han sagde: "Hvad Leonardo sagde om formen på hjerteklappen er vigtigt. Det betyder, at vi nu kan reparere hjerteklappen på en bedre måde.”
Geniet var også botaniker, forfatter, musiker og selvfølgelig ophavsmanden til to af verdens højst beskattede kunstmalerier, Mona Lisa og Den Sidste Nadver.
På museet ses over 60 modeller af de ting, han havde opfundet. Man kan også se flere af hans tegninger og notater, som han faktisk skrev spejlvendt.

Montecatini Alto – til bjergby med funicular
Vis mere Vis mindre

En af dagene er der mulighed for at tage med tandhjulsbanen op over Montecatini Terme til den gamle bydel, Montecatini Alto.
Man kan også vælge at trave op eller ned, det er dog en stejl tur på ujævnt terræn.
Tandhjulsbanen stammer helt tilbage fra 1898 og er en teknisk kuriositet. På 5-10 minutter føres vi på træbænke og i adstadigt tempo op til 299 meters højde,
Vel oppe belønnes vi med en fornem udsigt ud over landskabet og en landsby, hvor tiden måske ikke har stået helt stille, men hvis rammer ikke har ændret sig meget i århundreder.

8. og 9. dag: Montecatini Terme – Tyskland – Danmark
Vis mere Vis mindre

Efter morgenmaden begynder vi turen mod Danmark. I de fleste tilfælde kører vi samme rute som på udturen.
Overnatning ved Ingolstadt. Ankomst midt på aftenen.
Næste morgen tager vi sidste etape hjem til Danmark, med bagagen fuld af dejlige toscanske minder.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 • Rejsen over Alperne
 • Middelalderbyen Lucca
 • Torvet i Siena
 • Firenze med lokalguide
 • Montecatini Terme Alto
 • Den familiære stemning på Hotel Ambrosiano

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70b, v. Shell, Kometvej
Tid: 10:10
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 10:30
Postnr.: 6500
Sted: Vojens Hammelev/Haderslev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 09:50
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 08:55
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:30
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfborg Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 08:55
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Go On Tankstation
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 08:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 08:50
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 07:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 06:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 05:35
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 05:25
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 05:00
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 05:10
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 05:15
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 05:00
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 07:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 07:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 07:35
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 06:50
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 05:30
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 06:30
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 06:00
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 06:40

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rasteplads Hylkedal Øst
Tid: 19:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:15
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70b, v. Shell, Kometvej
Tid: 18:05
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 17:45
Postnr.: 6500
Sted: Vojens Hammelev/Haderslev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 18:40
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfborg Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 19:20
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Go On Tankstation
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 19:55
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 19:25
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 20:25
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 22:05
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 22:30
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 22:40
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 23:05
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 22:55
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 22:50
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 23:15
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 21:15
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 20:55
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 20:40
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 21:25
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 22:45
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 21:45
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 22:15
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 21:35
16.10.2021 - 17.10.2021
Hotel Sonnenhang
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Sonnenhang
Hotellets hjemmeside: Link
17.10.2021 - 23.10.2021
Hotel Ambrosiano
Corso Giacomo Matteotti 65
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Ambrosiano
Hotellets hjemmeside: Link
Adresse: Corso Giacomo Matteotti 65, 51016 Montecatini Terme
Etager: 4
Værelser: 69
Elevator: Ja
Faciliteter: Alle værelser er udstyret med centralvarme, aircondition, satellit-tv, direkte telefon, pengeskab, bad og hårtørrer
Beskrivelse:

Familiedrevet hotel, der ligger lige i centrum. Hotellet har en rolig gårdhave med adgang til lounge baren og restauranten. På terrassen foran hotellet kan man følge med i det hyggelige lokale liv. Fra spisesalen kan du beundre den indendørs swimmingpool, med varmt vand og Jacuzzi, der gør det endnu mere behageligt at være gæst.

23.10.2021 - 24.10.2021
Hotel Sonnenhang
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Sonnenhang
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 16.10.2021
Ankomst: 24.10.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, kørsel i ****bus, hotelophold med halvpension fra og med aftensmad første dag til og med morgenmad sidste dag, udflugter (ex. entréer) samt alle lovpligtige skatter og afgifter.
Bemærk: Togbilletten Firenze tur/retur og rundvisning med lokalguide er ikke inkluderet.

 


Tilkøb:
Udflugt til Firenze inkl. lokal guide: 190 kr.
Frokostsandwich med kylling og bacon: 42 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 42 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 15 kr.

 

Værelsestyper:

Dobbeltværelse som enkeltværelse. Forplejning ifølge program. 6.945 Kr.
Enkeltværelse. Forplejning ifølge program. 6.445 Kr.
Dobbeltværelse. Forplejning ifølge program. 5.495 Kr.
Dobbeltværelse (m. balkon i Montecatini). Forplejning ifølge program. 5.650 Kr.
3-sengsværelse. Forplejning ifølge program. 5.495 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 16.10.2021
Ankomst: 24.10.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Billeder - Toscana - Chiantivinens land

Toscana, en verden af skønhed, kunst og kultur
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 16.10.2021
Ankomst: 24.10.2021
Dage: 9 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 5.495,-

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel
augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser