Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Island - vulkanøen i Atlanterhavet

Island begejstrer alle. Ingen tvivl om det. Så særpræget, så rå, så varm og så indbydende. Næppe noget andet land er så rigt på kontraster som Island. På denne rejse skal vi opleve det hele. Vi skal høre om sagaerne, der har en utrolig stor plads i islændinges bevidsthed. Vi skal se og mærke varmen fra jordens indre ved gejsere, der med jævne mellemrum sender en hilsen med varmt vand mange meter op i luften, og naturligvis skal vi opleve kulturen, hvor Island i dag fremstår som en god blanding af det traditionsrige, men absolut også med fokus på fremtiden.

Brorabat 250 kr.:
Uanset hvilken bro du passerer, giver vi 250 kr. i brorabat på denne rejse. Rejsen skal blot være bestilt senest 60 dage før afrejse.
Bemærk, en eventuel rabat er fratrukket nedenstående priser.

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 5 dage.

Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
11 °C
5 °C
0,0 mm.
3,9 m/s
nordvest
Fredag
Regn
Regn
11 °C
9 °C
3,2 mm.
4,1 m/s
syd
Lørdag
Kraftig regn
Kraftig regn
11 °C
10 °C
9,6 mm.
5,7 m/s
øst-sydøst
Mandag
Skyet
Skyet
8 °C
8 °C
6,3 mm.
4,9 m/s
vest-sydvest
Onsdag
Skyet
Skyet
12 °C
6 °C
0,9 mm.
0,1 m/s
nordøst

Afrejsedatoer

14.07.201821.07.20188 dage 17.195,-Jyl., Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Island begejstrer alle. Ingen tvivl om det. Så særpræget, så rå, så varm og så indbydende. Næppe noget andet land er så rigt på kontraster som Island. På denne rejse skal vi opleve det hele. Vi skal høre om sagaerne, der har en utrolig stor plads i islændinges bevidsthed. Vi skal se og mærke varmen fra jordens indre ved gejsere, der med jævne mellemrum sender en hilsen med varmt vand mange meter op i luften, og naturligvis skal vi opleve kulturen, hvor Island i dag fremstår som en god blanding af det traditionsrige, men absolut også med fokus på fremtiden. Sammen med vores egen danske rejseleder skal vi opleve øen, og vores islandske chauffør bidrager undervejs med værdifuld information. Vi bor på turisthoteller og i gæstehuse, hvoraf mange er med personlig atmosfære og service. Mange af værelserne er enkelt indrettede med bad og toilet. Vi får en god forplejning morgen og aften. Enkelte af dagene kan der forekomme overnatning på to forskellige hoteller og gæstehuse, da nogle af gæstehusene og hotellerne ikke er så store. 


Dagsprogram

1. dag: Danmark – Borgarnes
Vi flyver direkte fra Billund eller Københavns Lufthavn og mødes alle i Keflavik midt på eftermiddagen. Rejselederen er med enten fra København eller Billund. Ved ankomsten til Island venter chaufføren og bussen os i lufthavnen og vil ledsage os under hele rundrejsen. Køretur via Reykjavik til Borgarnes.

2. dag: Borgarnes – Akureyri / Dalvik
Via Blønduos fortsætter rejsen til Viðimýri, hvor vi ser en gammel kirke med tag af græstørv. Desuden skal vi i dag se den smukke museumsgård Glaumbær. Kirken i Viðimýri i Skagarfjördur har været fredet siden 1936 og har siden da været i Islands Nationalmuseums eje. Og så skal vi se Glaumbær museumsgård. Herefter fortsætter vi til Holar. I mere end 700 år var Hólar Nordislands religiøse og kulturelle centrum. Kirken fra 1763 er den femte på samme sted og samtidig den mindste. Ved bunden af den 90 km lange Eyjafjörður ligger byen Akureyri, Nordlandets hovedby. Akureyri er Islands fjerdestørste by. Vi overnatter omkring Dalvik/Akureyri.

3. dag: Akureyri – Husavik - Godafoss - Myvatn
Vi begynder dagen i den smukke fiskerlandsby, Husavik, som er denne rejses nordligste punkt på 66 grader nord. Vi tilbyder her en tre timers hvalsafari (skal bestilles hjemmefra sammen med rejsen). Vi fortsætter gennem lavaørken til naturparadiset Myvatn-søen. Omgivelserne med forvredne lava formationer, svovlkilder og boblende mudderhuller hører til Islands mest spændende regioner. I egnen rundt om Myggesøen (Myvatn) er der særlig god mulighed for at studere de mangfoldige formationer, som vulkanerne har skabt. Islands fjerdestørste sø ligger 278 m over havet, og søen har også selv vulkansk oprindelse. De "mørke borge" (Dimmuborgir) ved Hverfjall's fod er også et meget bemærkelsesværdigt skue. Desuden stop ved Godafoss, inden vi kommer til vores overnatningssted ved Husavik/Laugar/Myvatn.

4. dag: Dettifoss - Østkysten
I dag er der lejlighed til at lave en afstikker til det store vandfald Dettifoss. Det hesteskoformede vandfald har sikkert tidligere haft en bredde på 3 km, men for 2000 år siden flyttede floden østpå og efterlod den hesteskoformede kløft, Asbyrgi. Ad en lidt mindre, veludbygget vej fortsætter vi til Dettifossen. Gletsjervandet styrter i over 100 meters bredde ned i en 44 meter dyb kløft. Om sommeren er vandmængden ca. 1500 kubikmeter i sekundet. Det gør Dettifossen til Europas vandrigeste vandfald. Igennem et barskt og øde landskab kommer vi til den østlige del af Island. Vi overnatter ved Reydarfjordur/Breiddalsvik.

5. dag: Østkysten - Höfn - Sydkysten
En bjergvej med mange, flotte udsigter fører os til Höfn ved randen af Vatnajökull. Med 8.300 kvadratkilometer er Vatnajökull verdens tredjestørste plateaugletsjer. Kun Grønlands indlandsis og Antarktis er større. Vi oplever i dag et af Islands smukkeste landskaber, som præges af Europas største gletsjer Vatnajökull. Vi ser den berømte gletsjerlagune, hvor ismasser styrter ned hele tiden, før de som små isbjerge driver ud mod havet. Stop ved gletsjersøen Jøkulsarlon med lejlighed til en smuk og spændende sejltur blandt de enorme isbjerge (skal bestilles hjemmefra sammen med rejsen). Efterfølgende går det igennem gråsorte sandområder mod Kirkjubaejarklaustur og Vik, i hvis omegn vi overnatter.

6. dag: Vik - Golden Circle - Reykjavik
Vik er Islands sydligste landsby og en af de mest tiltalende. Den pittoreske kirke står på højen over byen, og i baggrunden breder Myrdalsjökull-gletsjeren sig. Lidt uden for Vik ligger Kap Dyrholaey, Islands sydligste spids. Stedet er kendt for den kæmpemæssige, naturlige stenbue, som Atlanterhavet har udhulet med sin konstante brænding. Mange fuglearter finder her nærmest paradisiske yngleområder. Dagens højdepunkt er Gullfossen, det "gyldne vandfald", som ligger tæt på mange geysirer, heriblandt Strokkur, hvis fontæne skyder op til 35 m i luften. Afslutningen er Thingvellir-nationalparken, der bl.a. var tingstedet for Islands første parlament, som mødtes her under åben himmel i år 930. Turen fortsætter til Reykjavik, hvor vi overnatter.

7. dag: Reykjavik - Den Blå Lagune - Hjemrejse
Om formiddagen laver vi en byrundtur. Blandt andet ser vi det største, naturligt opvarmede svømmebad, kunstneren Asmundur Sveinssons skulpturmuseum, Høfdi (hvor Reagan og Gorbatsjov holdt topmødet i 1986) og havnen. Bagefter er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Reykjaviks energi kommer også til udtryk i kulturlivet. Gallerier, museer og teatre byder på alt mellem tradition og avantgarde, både vitalt og udfordrende. Sidst på eftermiddagen kører vi ud til den Blå Lagune. Naturfænomenet opvarmes af jordvarmen og er Islands mest populære badested. Allerede på lang afstand ses vanddampen stige til himmels. Her bobler dampende huller, muddervulkaner og varme kilder i jordskorpen. Midt i lavamarkerne ligger den mælkehvide og tyrkisblå sø. Det er en uforglemmelig oplevelse at bade i de helsebringende kilders vand. Middagen indtages i den ualmindelig smukke restaurant ved den Blå Lagune. Derefter kører vi til Keflavik lufthavnen.

8. dag: Keflavik - Danmark
Ved godt midnatstid flyver vi fra Island mod København med ankomst til Danmark tidlig morgen. Transfer til Billund for rejsende fra Billund.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 • Lavamarkerne
 • Myvatn
 • Dettifoss
 • Vatnajökull
 • Gulfoss
 • Gejsere
 • Den Bla Lagune

Flyafgange

Tid Fra Til
Udrejse
14:00 København Reykjavik
14:10 Billund Reykjavik
Hjemrejse
08:00 Reykjavik Billund
08:35 Reykjavik København
14.07.2018 - 15.07.2018
Hotel Bifröst
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Bifröst
Hotellets hjemmeside: Link
15.07.2018 - 16.07.2018
Dalvík
Vis mere Vis mindre
Hotel: Dalvík
Hotellets hjemmeside: Link
16.07.2018 - 17.07.2018
Hotel Laugar
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Laugar
Hotellets hjemmeside: Link
17.07.2018 - 18.07.2018
Hotel Taergesen
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Taergesen
Hotellets hjemmeside: Link
18.07.2018 - 19.07.2018
Hotel Katla - Höfdabrekka
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Katla - Höfdabrekka
Hotellets hjemmeside: Link
19.07.2018 - 21.07.2018
Hotel Cabin
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Cabin
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 14.07.2018
Ankomst: 21.07.2018
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 17.195,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, flybillet København eller Billund – Keflavik/Keflavik – København, bustransfer København – Billund, rundrejse i Island med lokal bus, 6 overnatninger, 6 x morgenmad, 7 x middag, alle udflugter (ex. entréer) samt alle lovpligtige skatter og afgifter.

Brorabat 250 kr.:
Uanset hvilken bro du passerer, giver vi 250 kr. i brorabat på denne rejse. Rejsen skal blot være bestilt senest 60 dage før afrejse. Bemærk, en eventuel rabat er fratrukket priserne til venstre.


Tilkøb:
Hvalsafari: 625 kr.
Sejlads Jökulsarlon: 432 kr.
Den Blå Lagune + håndklæde: 554 kr.
Udflugtspakke ifølge program, eksklusiv entréer: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltværelse 21.195 Kr.
Dobbeltværelse 17.195 Kr.
3-sengsværelse 17.195 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 14.07.2018
Ankomst: 21.07.2018
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 17.195,-

Billeder - Island - vulkanøen i Atlanterhavet

Enestående og anderledes - det er Island
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 14.07.2018
Ankomst: 21.07.2018
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 17.195,-

Vis mindre
11.08.201818.08.20188 dage 17.195,-Jyl., Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Island begejstrer alle. Ingen tvivl om det. Så særpræget, så rå, så varm og så indbydende. Næppe noget andet land er så rigt på kontraster som Island. På denne rejse skal vi opleve det hele. Vi skal høre om sagaerne, der har en utrolig stor plads i islændinges bevidsthed. Vi skal se og mærke varmen fra jordens indre ved gejsere, der med jævne mellemrum sender en hilsen med varmt vand mange meter op i luften, og naturligvis skal vi opleve kulturen, hvor Island i dag fremstår som en god blanding af det traditionsrige, men absolut også med fokus på fremtiden. Sammen med vores egen danske rejseleder skal vi opleve øen, og vores islandske chauffør bidrager undervejs med værdifuld information. Vi bor på turisthoteller og i gæstehuse, hvoraf mange er med personlig atmosfære og service. Mange af værelserne er enkelt indrettede med bad og toilet. Vi får en god forplejning morgen og aften. Enkelte af dagene kan der forekomme overnatning på to forskellige hoteller og gæstehuse, da nogle af gæstehusene og hotellerne ikke er så store. 


Dagsprogram

1. dag: Danmark – Borgarnes
Vi flyver direkte fra Billund eller Københavns Lufthavn og mødes alle i Keflavik midt på eftermiddagen. Rejselederen er med enten fra København eller Billund. Ved ankomsten til Island venter chaufføren og bussen os i lufthavnen og vil ledsage os under hele rundrejsen. Køretur via Reykjavik til Borgarnes.

2. dag: Borgarnes – Akureyri / Dalvik
Via Blønduos fortsætter rejsen til Viðimýri, hvor vi ser en gammel kirke med tag af græstørv. Desuden skal vi i dag se den smukke museumsgård Glaumbær. Kirken i Viðimýri i Skagarfjördur har været fredet siden 1936 og har siden da været i Islands Nationalmuseums eje. Og så skal vi se Glaumbær museumsgård. Herefter fortsætter vi til Holar. I mere end 700 år var Hólar Nordislands religiøse og kulturelle centrum. Kirken fra 1763 er den femte på samme sted og samtidig den mindste. Ved bunden af den 90 km lange Eyjafjörður ligger byen Akureyri, Nordlandets hovedby. Akureyri er Islands fjerdestørste by. Vi overnatter omkring Dalvik/Akureyri.

3. dag: Akureyri – Husavik - Godafoss - Myvatn
Vi begynder dagen i den smukke fiskerlandsby, Husavik, som er denne rejses nordligste punkt på 66 grader nord. Vi tilbyder her en tre timers hvalsafari (skal bestilles hjemmefra sammen med rejsen). Vi fortsætter gennem lavaørken til naturparadiset Myvatn-søen. Omgivelserne med forvredne lava formationer, svovlkilder og boblende mudderhuller hører til Islands mest spændende regioner. I egnen rundt om Myggesøen (Myvatn) er der særlig god mulighed for at studere de mangfoldige formationer, som vulkanerne har skabt. Islands fjerdestørste sø ligger 278 m over havet, og søen har også selv vulkansk oprindelse. De "mørke borge" (Dimmuborgir) ved Hverfjall's fod er også et meget bemærkelsesværdigt skue. Desuden stop ved Godafoss, inden vi kommer til vores overnatningssted ved Husavik/Laugar/Myvatn.

4. dag: Dettifoss - Østkysten
I dag er der lejlighed til at lave en afstikker til det store vandfald Dettifoss. Det hesteskoformede vandfald har sikkert tidligere haft en bredde på 3 km, men for 2000 år siden flyttede floden østpå og efterlod den hesteskoformede kløft, Asbyrgi. Ad en lidt mindre, veludbygget vej fortsætter vi til Dettifossen. Gletsjervandet styrter i over 100 meters bredde ned i en 44 meter dyb kløft. Om sommeren er vandmængden ca. 1500 kubikmeter i sekundet. Det gør Dettifossen til Europas vandrigeste vandfald. Igennem et barskt og øde landskab kommer vi til den østlige del af Island. Vi overnatter ved Reydarfjordur/Breiddalsvik.

5. dag: Østkysten - Höfn - Sydkysten
En bjergvej med mange, flotte udsigter fører os til Höfn ved randen af Vatnajökull. Med 8.300 kvadratkilometer er Vatnajökull verdens tredjestørste plateaugletsjer. Kun Grønlands indlandsis og Antarktis er større. Vi oplever i dag et af Islands smukkeste landskaber, som præges af Europas største gletsjer Vatnajökull. Vi ser den berømte gletsjerlagune, hvor ismasser styrter ned hele tiden, før de som små isbjerge driver ud mod havet. Stop ved gletsjersøen Jøkulsarlon med lejlighed til en smuk og spændende sejltur blandt de enorme isbjerge (skal bestilles hjemmefra sammen med rejsen). Efterfølgende går det igennem gråsorte sandområder mod Kirkjubaejarklaustur og Vik, i hvis omegn vi overnatter.

6. dag: Vik - Golden Circle - Reykjavik
Vik er Islands sydligste landsby og en af de mest tiltalende. Den pittoreske kirke står på højen over byen, og i baggrunden breder Myrdalsjökull-gletsjeren sig. Lidt uden for Vik ligger Kap Dyrholaey, Islands sydligste spids. Stedet er kendt for den kæmpemæssige, naturlige stenbue, som Atlanterhavet har udhulet med sin konstante brænding. Mange fuglearter finder her nærmest paradisiske yngleområder. Dagens højdepunkt er Gullfossen, det "gyldne vandfald", som ligger tæt på mange geysirer, heriblandt Strokkur, hvis fontæne skyder op til 35 m i luften. Afslutningen er Thingvellir-nationalparken, der bl.a. var tingstedet for Islands første parlament, som mødtes her under åben himmel i år 930. Turen fortsætter til Reykjavik, hvor vi overnatter.

7. dag: Reykjavik - Den Blå Lagune - Hjemrejse
Om formiddagen laver vi en byrundtur. Blandt andet ser vi det største, naturligt opvarmede svømmebad, kunstneren Asmundur Sveinssons skulpturmuseum, Høfdi (hvor Reagan og Gorbatsjov holdt topmødet i 1986) og havnen. Bagefter er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Reykjaviks energi kommer også til udtryk i kulturlivet. Gallerier, museer og teatre byder på alt mellem tradition og avantgarde, både vitalt og udfordrende. Sidst på eftermiddagen kører vi ud til den Blå Lagune. Naturfænomenet opvarmes af jordvarmen og er Islands mest populære badested. Allerede på lang afstand ses vanddampen stige til himmels. Her bobler dampende huller, muddervulkaner og varme kilder i jordskorpen. Midt i lavamarkerne ligger den mælkehvide og tyrkisblå sø. Det er en uforglemmelig oplevelse at bade i de helsebringende kilders vand. Middagen indtages i den ualmindelig smukke restaurant ved den Blå Lagune. Derefter kører vi til Keflavik lufthavnen.

8. dag: Keflavik - Danmark
Ved godt midnatstid flyver vi fra Island mod København med ankomst til Danmark tidlig morgen. Transfer til Billund for rejsende fra Billund.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 • Lavamarkerne
 • Myvatn
 • Dettifoss
 • Vatnajökull
 • Gulfoss
 • Gejsere
 • Den Bla Lagune

Flyafgange

Tid Fra Til
Udrejse
14:00 København Reykjavik
14:10 Billund Reykjavik
Hjemrejse
08:00 Reykjavik Billund
08:35 Reykjavik København
11.08.2018 - 12.08.2018
Hotel Borgarnes
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Borgarnes
Hotellets hjemmeside: Link
12.08.2018 - 13.08.2018
Dalvík
Vis mere Vis mindre
Hotel: Dalvík
Hotellets hjemmeside: Link
13.08.2018 - 14.08.2018
Hotel Laugar
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Laugar
Hotellets hjemmeside: Link
14.08.2018 - 15.08.2018
Hotel Taergesen
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Taergesen
Hotellets hjemmeside: Link
15.08.2018 - 16.08.2018
Hotel Laki
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Laki
Hotellets hjemmeside: Link
16.08.2018 - 18.08.2018
Fosshotel Baron
Vis mere Vis mindre
Hotel: Fosshotel Baron
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 11.08.2018
Ankomst: 18.08.2018
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 17.195,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, flybillet København eller Billund – Keflavik/Keflavik – København, bustransfer København – Billund, rundrejse i Island med lokal bus, 6 overnatninger, 6 x morgenmad, 7 x middag, alle udflugter (ex. entréer) samt alle lovpligtige skatter og afgifter.

Brorabat 250 kr.:
Uanset hvilken bro du passerer, giver vi 250 kr. i brorabat på denne rejse. Rejsen skal blot være bestilt senest 60 dage før afrejse. Bemærk, en eventuel rabat er fratrukket priserne til venstre.


Tilkøb:
Hvalsafari: 625 kr.
Sejlads Jökulsarlon: 432 kr.
Den Blå Lagune + håndklæde: 554 kr.
Udflugtspakke ifølge program, eksklusiv entréer: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltværelse 21.195 Kr.
Dobbeltværelse 17.195 Kr.
3-sengsværelse 17.195 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 11.08.2018
Ankomst: 18.08.2018
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 17.195,-

Billeder - Island - vulkanøen i Atlanterhavet

Enestående og anderledes - det er Island
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 11.08.2018
Ankomst: 18.08.2018
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 17.195,-

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel
augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

- inden for de næste 30 minutter, eller angiv et ønsket tidsrum.

Grupperejser