Telefon 70 11 47 11   Mandag til søndag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Østersøen Rundt

På denne rundrejse til Østersø-landene vil du i særdeleshed fornemme historiens vingesus, helt tilbage til starten af 2. verdenskrig, solidaritetsbevægelsens opståen og den efterfølgende revolutionsbølge der rullede hen over de østeuropæiske lande, alle med udgangspunkt i Gdansk. Det er en rejse som giver et fantastisk indtryk af livet i de baltiske lande. Vi vil opleve de baltiske hovedstæder, Vilnius, Riga og Tallinn, som efter årtiers tvungen indlemmelse i Sovjetunionen er stærkt på vej frem, både kulturelt og handelsmæssigt. En rejse i særklasse, en rejse hvor du får et fantastisk historisk og kulturelt indblik. Det glæder vi os til, at du skal opleve.

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 6 dage.

Torsdag
Skyet
Skyet
2 °C
2 °C
2,7 mm.
8,5 m/s
syd
Fredag
Skyet
Skyet
0 °C
2 °C
3,2 mm.
4,9 m/s
syd
Lørdag
Skyet
Skyet
-1 °C
0 °C
4,7 mm.
3,2 m/s
vest
Søndag
Skyet
Skyet
3 °C
3 °C
0,0 mm.
7,5 m/s
vest
Mandag
Skyet
Skyet
1 °C
4 °C
0,0 mm.
6,9 m/s
nordvest
Tirsdag
Skyet
Skyet
0 °C
2 °C
0,0 mm.
3,3 m/s
vest

Afrejsedatoer

28.05.2023 08.06.2023   12 dage 14.495,-Fyn, Jyl., Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Det gør indtryk når du står over for en familie, der, som tusindvis af andre familier i Stalintiden, blev frataget deres ejendom og sendt til en ukendt fremtid i Sibirien. I en eventyrlig smuk natur, ved skov og sø, besøger vi en familie på deres mere end 250 år gamle gård, og de vil fortælle os deres utrolige historie. På denne rundrejse vil du i særdeleshed fornemme historiens vingesus, helt tilbage til starten af 2. verdenskrig, solidaritetsbevægelsens opståen og den efterfølgende revolutionsbølge, der rullede hen over de østeuropæiske lande, alle med udgangspunkt i Gdansk. Det er en rejse som giver et fantastisk indtryk af livet i de baltiske lande, som i de senere år har oplevet og stadig oplever store omvæltninger. Her er alle tiders mulighed for at opleve noget helt anderledes og særpræget. De baltiske lande, som alle er medlem af EU, udvikler sig forskelligt. Vi vil opleve de baltiske hovedstæder, Vilnius, Riga og Tallinn, som efter fem årtiers tvungen indlemmelse i Sovjetunionen er stærkt på vej frem, både kulturelt og handelsmæssigt. En rejse i særklasse, en rejse hvor du får et fantastisk historisk og kulturelt indblik. Det glæder vi os til, at du skal opleve.


Dagsprogram

1. dag: Danmark – Karlskrona
Vis mere Vis mindre

På én af Riis Rejsers mange muligheder for opsamling, stiger vi forventningsfulde på bussen i Jylland, på Fyn og Sjælland. Via Øresundsbroen kører vi gennem det smukke, skånske landskab og passerer den gamle universitetsby Lund, der tidligere var en af de vigtigste byer i Danmark, og hvor Svend Tveskæg omkr. år 900 byggede en stavkirke. Lund var et vigtigt kirkeligt og kulturelt centrum for hele Norden, med biskop og ærkebiskop. Det blodigste slag, der nogensinde har fundet sted i Norden, fandt sted i Lund under den Skånske Krig 1675-79, et slag som svenskerne vandt.
En af de store attraktioner er Lund Domkirke, der med donationer fra Knud den Hellige, blev grundlagt i 1100-tallet. Her blev Valdemar 2. juledag 1202 kronet af ærkebiskop Anders Sunesen. De to fik senere en central rolle i danmarkshistorien. Under slaget ved Lyndanise i Estland i 1219, dalede Dannebrog iflg. sagnet ned i hænderne på ærkebiskop Anders Sunesen, og Valdemar fik ved denne lejlighed tilnavnet ”Sejr”.
I Karlshamn gør vi et ophold for at besigtige Axel Olssons tankevækkende monument ”Udvandrerne”. Wilhelm Moberg har i en gribende roman, senere filmatiseret, beskrevet hvordan Sverige det meste af 1800-tallet var i krise. I 1850 var 40% af befolkningen uden jord, og kun 10% havde arbejde i minerne og i industrien. De stenede marker i bl.a. Småland og på Øland kunne ikke længere mætte de mange munde, og
flugten til Amerika antog enorme dimensioner. Fra 1866 til 1914 udvandrede over én million svenskere. Udskibningerne fandt bl.a. sted fra havnen i Karlshamn.
Først på aftenen går vi ombord i en af Stena Lines store færger, hvor en flot aftenbuffet venter os. 

2. dag: Gdynia – Westerplatte – De Mazuriske Søer
Vis mere Vis mindre

Allerede tidligt på morgenstunden ankommer vi til Gdynia, hvorfra vi fortsætter til den gamle hansestad Gdansk. Gdansk er en af de største og vigtigste byer i det nordlige Polen, med ca. 460.000 indbyggere.
Byens beliggenhed ved Wisla floden, med udmunding i Østersøen, har gennem tiden haft stor betydning for byens handelsliv. Romerske købmænd slog sig ned i Gdansk for at ”sidde” på ”det baltiske guld”, som rav blev kaldt. Og ravforekomster fandtes i enorme mængder i Østpreussen, i Königsberg.
Polen blev i tre omgange delt mellem Preussen, Østrig og Rusland (1772, 1792 og 1795), og var således slettet af verdenskortet i 123 år, frem til 1918. I 1815 kom Gdansk under preussisk herredømme, og blev efter 1. verdenskrig en fristat under Folkeforbundet og fik navnet Danzig.
Den 1. september 1939 startede 2. verdenskrig. Det skete i Gdansk, da slagskibet ”Schleswig-Holstein” åbnede ild mod de polske stillinger omkring byen.
På halvøen Westerplatte holdt en lille styrke på 182 polske soldater stand i 7 dage mod en overlegen tysk styrke. På dette tidspunkt var hele 60% af den polske armé destrueret af den tyske hær, og hele den polske marine var ødelagt.
Efter 2. verdenskrig lå 80% af byen i ruiner, men genopbygningen, der tog mere end 20 år, blev gjort så grundigt, at den gamle bykerne i dag ligner en 1600-tals by, men med et moderne og aktivt handelsliv.
Bykernen er i dag præget af en lang række bygninger der hver især er et kunstværk. Bl.a. ”Den gyldne port”, en triumfbue, opført i italiensk renæssancestil. Dwór Artusa, en imponerende bygning der var mødested for byens fremtrædende rigmænd, håndværkere og videnskabsfolk.
Den enorme Mariakirke, hvis gotiske buer mødes 29 m over gulvet, har plads til 25.000 besøgende på én gang.
Kirken led stor skade i 1945, men er nænsomt blevet restaureret. Bl.a. det 12 m høje astronomiske ur fra omkr. 1470, der ikke blot viser time, dag og måned, men også solens og månens faser. Kirken er 105 m lang og 68 m høj, ca. 26 m højere end Rundetårn i København. 
Gdansk kom på alles læber i 1980. Polens tilspidsede økonomiske situation, manglen på fødevarer, strejker,
prisstigninger og kravet om frie fagforeninger, var nogle af de ingredienser, der beredte vejen for revolutionen i Østeuropa.
Den fyrede elektriker på skibsværftet i Gdansk, den senere nobelprismodtager, Lech Walesa, var manden bag de mange krav, der blev stillet til en presset regering. Befolkningens ønske om større frihed og indflydelse på egen hverdag var udtalte. I august 1980 gav regeringen efter for kravene, og oprettelsen af en Solidaritetsafdeling på stort set alle arbejdspladser blev en realitet. Et tæt samarbejde mellem den katolske kirke og Solidaritet kom efter 10 år til at bære frugt. Der kunne holdes frie valg, og i november 1990 vælges Lech Walesa til præsident.   
Efter besøget i Gdansk og på Westerplatte fortsætter turen til de kendte Mazuriske Søer, hvor vi skal overnatte de næste 2 nætter.

3. dag: Masurien – Ulveskansen
Vis mere Vis mindre

Dagen byder på en spændende udflugt til Ulveskansen, et af Adolf Hitlers større militære hovedkvarterer i det tidligere Østpreussen. Opførelsen af 80 betonarmerede bunkers og administrationsbygninger tog sin begyndelse i december 1940, et projekt der stod på indtil sprængningen i januar 1945. Oprydningen efter kapitulationen har været en dyr affære. Polske og russiske minører fandt over 80.000 udlagte miner i et 50 meter bredt bælte, miner som antages at have kostet ca. 10 euro at fremstille, men mellem 80 og 100 euro at fjerne. Det var i Ulveskansen oberst Claus von Stauffenberg foretog det mislykkede attentat på Hitler den 20. juli 1944. Hitler opholdt sig 800 dage i hovedkvarteret, som blev et af de vigtigste kommandocentre i Det Tredje Rige.
En fantastisk seværdighed finder vi i den lille landsby Swieta Lipka (tidl. Heilige Linde). I den smukke barokkirke fra 1600-tallet skal vi se et vidunderligt kunstværk af et orgel, bygget i Königsberg i 1721. Orglet er udstyret med 3960 piber og 40 registre, og når det spiller, bevæger figurerne sig. Engle blæser i basuner, mandoliner spiller og klokkerne ringer. Hen på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet til afslapning og nydelse i det naturskønne område.
De Mazuriske søer er et enestående naturvidunder i Polens nordvestlige hjørne. De Mazuriske Søer består af ca. 30.000 forbundne søer, alle omgivet af tæt, uspoleret natur. Her er blanke søer og vidstrakte skove, åer der bugter sig gennem sumpede enge og storke i tusindvis. Er man heldig, er muligheden for at se bison til stede. Det er Polens største sammenhængende søområde, et areal på ca. 52.000 km2 som kanosejlere og sejlsportsfolk for længst har opdaget. Her kan man sejle i dagevis og stadig opdage nye steder. Søerne opstod under en istid for mere end 2,6 mio. år siden.

4. dag: Masurien - Vilnius
Vis mere Vis mindre

Straks efter morgenmaden forlader vi de Masuriske søer for denne gang. Turen går gennem det gamle Østpreussen, tæt på grænsen til Kaliningrad, gennem et landskab, der er præget af store delvist dyrkede marker, lave engarealer, skov og de mange olienikkepumper. Straks efter grænsepassagen til Litauen, som sker ved Sejny, ses den tydelige forskel i landbrugsdriften. Sidst på eftermiddagen når vi frem til vores hotel i Vilnius.

5. dag: Etnisk landsby, Merkiné og Grutas skulpturpark
Vis mere Vis mindre

Godt gemt i et skovområde, få km fra den hviderussiske grænse, besøger vi den etniske landsby Zervynos. Landsbyens maleriske beliggenhed med smukke gamle træhuse ved den idylliske flod, får tankerne til at rulle flere hundrede år tilbage. Ganske enkelt en lise for sjælen.
Dagens program indeholder også et besøg i landsbyen Merkiné, hvor én af de store seværdigheder er den gamle borghøj, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud
over landskabet og ned over floderne Markiné og Nemunas’s sammenløb. Merkiné, hvor utallige skovbrødre (partisaner) mistede livet, er det eneste sted i Litauen, hvor man mindes modstanden mod det sovjetiske styre.
I landsbyen Grutas besøger vi den særprægede og unikke skulpturpark med monumenter af tidligere kommunistiske ledere. Parken er anlagt som en kopi af de sovjetiske ”Gulag”, fangelejre i Sibirien, udstyret med pigtråd og vagttårne.
Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Vilnius, hvor der vil være tid på egen hånd inden middagen på hotellet. Der vil være mulighed for at besøge den tidligere KGB-bygning, der i sovjettiden var et Torturfængsel hvor 1038 litauere blev henrettet. Der fortælles en gribende beretning om de tusindvis af mennesker der blev deporteret i perioden 1945-53.

6. dag: Vilnius – Korshøjen - Riga
Vis mere Vis mindre

Sightseeing i Vilnius er en arkitektonisk oplevelse. Straks efter morgenmaden pakkes bussen, og vi tager på en spændende tur rundt i byen.
Vilnius er Litauens ældste by, grundlagt ved Neris floden af hertug Gediminas i 1323. Legenden fortæller, at Gediminas under en jagt på det sted, hvor Vilnius nu ligger, havde en drøm om at skulle grundlægge Litauens nye hovedstad netop på dette sted. Det gjorde han bl.a. med opførelsen af to borganlæg.   
Vilnius udviklede sig gennem århundreder, og de mere end 1200 bevarede historiske bygninger er det største antal i Øst- og Centraleuropa. De ældste huse er mere end 500 år gamle. Mange kulturer strømmede til Vilnius, der var kendt for sin tolerance med hensyn til religion. Gennem tiden er der opført ortodokse og katolske kirker i barokstil, synagoger i renæssancestil samt moskeer. I Litauen var der før krigen en stor koncentration af jøder, ca. 180.000, hvoraf de fleste boede i Vilnius. Ca. 95% af disse jøder blev likvideret i de nazistiske KZ-lejre, som fandtes i landet. Vilnius var kendt under navnet ”Litauens Jerusalem”. 
På en formiddagstur rundt i byen skal vi bl.a. se Parlamentet, hvor rester af barrikaderne fra frihedskampen i 1990-91 er bevaret for eftertiden, KGB-bygningen, hvor navnene på de torturerede og dræbte er indgraveret på bygningens sokkel.
TV-tårnet, som var skueplads for den massakre, der fandt sted den 13. januar 1991, hvor 14 litauere blev kørt over og dræbt af sovjetiske tanks, og den kendte Peter-Paul kirke, som er udsmykket med over 2000 religiøse skildringer.
Vi besøger Antakalnis, ”Heltekirkegården”, som den i daglig tale kaldes. Ud over at være begravelsesplads for de 14 dræbte ved TV-tårnet og 7 grænsevagter, som den 19. maj 1991 blev dræbt af ”de sorte baretter” (en sovjetisk elitestyrke) ved grænsen til Hviderusland, er den også begravelsesplads for en lang række kendte litauiske ledere og kunstnere.
Franske soldater, der døde under Napoleons togt til Rusland i 1812, og polske soldater der døde under Polens erobring af Vilnius i 1920, har også fundet deres sidste hvilested på kirkegården.
I Vilnius har man, som et kuriosum, en ”republik” i republikken, ”Uzupis”. Uzupis blev grundlagt af en række kunstnere, der efter grundlæggelsen restaurerede en række gamle huse. Stedet er i dag blevet et fristed for kunstnerne. ”Republikken” har eget flag, egne love, egen præsident og en hær på 12 mand. Den 1. april hvert år fejrer Uzupis sin uafhængighed, og på denne dag har man sin egen valuta.
Over middag forlader vi Vilnius og begiver os længere nordpå, til Riga, Letlands hovedstad.
Undervejs besøger vi Korshøjen, én af Litauens største nationale og religiøse symboler, med hundredtusindvis af kors.
Højens historie går helt tilbage til det 14. årh., da den var en del af en fæstning mod den Livlandske Orden, der hærgede området.

7. dag: Ligatne – Cesis – besøg hos landbofamilie
Vis mere Vis mindre

Programmet for dagen er en spændende heldagsudflugt, hvor vi kommer tæt på den lettiske befolkning. Kl. 08:30 forlader vi hotellet for at køre til Ligatne, beliggende i den prægtige Gauja Nationalpark. Vi får en rundvisning i et ca. 2000 kvadratmeter stort underjordisk sovjetisk bunkeranlæg, bygget i slutningen af 1970’erne som centraladministration for den lettiske sovjetregering. Der var herfra direkte telefonisk kontakt til Kreml i Moskva. Anlægget blev først kendt for offentligheden for få år siden.
Efter besøget i bunkeren kører vi til Drusti. Her møder vi familien Lubuzi, som serverer en herlig frokost for os. Familien driver et mindre landbrug, som har en helt utrolig smuk beliggenhed i den prægtige natur omkranset af skov og sø. Forældrene til den nuværende ejer blev i Stalin-tiden frataget deres gård og deporteret til Sibirien. Familien fortæller os deres utrolige historie.
Et sidste stop, inden vi kører tilbage til Riga, gør vi i middelalderbyen Cesis. På en tur til fods rundt i byen ser vi bl.a. den gamle ridderborg fra 1207, de mange gamle træhuse og Johannes Kirken. Tilbage på hotellet nyder vi en lækker buffet med kolde og varme retter.

8. dag: Sightseeing i Riga.
Vis mere Vis mindre

Om formiddagen tager vores dansktalende lokalguide os med på sightseeing til fods i den gamle hansestad.
Krydret med sjove anekdoter får vi en god information om Letlands hovedstad.
Efter Rigas 800-års byjubilæum i 2001 ser vi en flot og nænsomt restaureret bykerne. Riga fremstår i dag som en smuk og moderne by, der på trods af et vestligt præg har forstået at bevare sin unikke egenart. Vi ser bl.a. Frihedsmonumentet, Krudttårnet og Domkirken, hvor orgelet med 6768 piber er ét af de største i verden.
Eftermiddagen er fri til egne iagttagelser. Middag på hotellet.

9. dag: Riga – Tallinn
Vis mere Vis mindre

Straks efter morgenmaden har vi en fantastisk flot naturmæssig oplevelse foran os, nemlig en tur langs Riga Bugt til Tallinn. Tallinner den bedst bevarede middelalderby i Baltikum med brolagte gader og en lang række historiske seværdigheder. Vi ankommer til Tallinn først på eftermiddagen.Tallinn betyder ”danskerbyen”, og sandt er det, at det nordlige Estland var under den danske krone i 1200-tallet. Tallinn er formodentlig den smukkeste og bedst bevarede middelalderby i Baltikum. Den unikke gamle bydel med brolagte gader og en lang række historiske seværdigheder. Den 16 m høje bymur, der adskilte den kirkelige og verdslige magt for hele Estland på Domberget, fra den nedre del af byen, der bestod af købmænd og håndværkere. 28 af de oprindelige 45 fæstningstårne er stadig bevaret. Fæstningstårnene har alle navne, f.eks. ”Lange Hermann” og ”Tykke Margareta” osv. På vores tur til fods rundt i den gamle bydel ser vi bl.a. parlamentsbygningen i senbarok stil, opført i 1923. Heroverfor ligger Alexander Nevsky Katedralen, en Russisk-ortodoks katedral, opført i år 1900 da russificeringsbestræbelserne var på sit højeste. Kirken er opkaldt efter en russisk storfyrste, der bl.a. i det 13. årh. vandt et slag mod den danske hær. Et fantastisk skue har vi fra Domberget ned over byen med de røde tage, og ud over indsejlingen og Botniske Bugt.  I 1219 drog den danske konge, Valdemar II, på et togt til Estland. Korstogene mod de baltiske hedninger var iværksat af den romerske pave, og kongen havde indvilget i at hjælpe bispefyrst Albert i Riga mod de hedenske estere. Under voldsomme kampe, som danskerne stod til at tabe, dalede på forunderlig vis en fane ned fra himlen, rød – og med et hvidt kors. Det rød-hvide flag dumpede ned i hænderne på biskop Anders Sunesen, og samtidig hørtes en stemme sige, at når fanen løftedes, ville danskerne vinde slaget”. Valdemar fik ved den lejlighed tilnavnet ”Sejr”. Under stor festivitas fejredes i 2019 800-året for Dannebrog. Kadriorg parken er den største og smukkeste park i Tallinn. Zar Peter den Store lod i begyndelsen af 1720’erne opføre et slot til sin hustru Katarina. Såvel slot som park er tegnet af den italienske arkitekt Nicco Michetti. Sjældne planter blev hentet fra nær og fjern, og jord som de kunne vokse i. Sangfestivalerne stammer egentlig fra Tyskland, en tradition som tyskbalterne overtog i 1850’erne. Som det første af de baltiske lande tog esterne i 1869 traditionen op, en tradition som senere spredte sig til både Letland og Litauen. Startskuddet til ”den syngende revolution” gik ved natfestivalen i Tallinn i sommeren 1988. I ly af mørket blev sovjetiske sange afløst af de dengang forbudte sange med nationalt indhold. Den ordinære sangfestival i 1990 markerede sig som en klar national manifestation, da ikke mindre end 450.000 mennesker samledes foran en scene, tæt pakket med 30.000 sangere. Vi besøger som det første stedet, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen i 1219. Senere kommer vi bl.a. forbi Alexander Nevski Katedral, parlamentet mm. og der bliver også en lille tid på egen hånd, inden vi kører til hotellet for check in og aftensmad. 

10. dag: Over Finske Bugt til Helsinki og Færge til Stockholm
Vis mere Vis mindre

Efter morgenbuffeten på hotellet kører vi til havnen og sejler over Finske Bugt til Helsinki, som vi ankommer til kl. 12. Vi kører lille byrundtur i den finske hovedstad, og kommer bl.a. forbi Domkirken, Sibelius Monumentet og Tempelpladsens Kirke. Hen på eftermiddagen går vi om bord på færgen til Stockholm, hvor en lækker aftenbuffet venter.
NB! på afrejsen 18. juni besøger vi ikke Helsinki, men sejler i stedet fra Tallinn dag 10 kl. 18.

11. dag: Stockholm – Jönköping
Vis mere Vis mindre

Morgenbuffeten indtager vi ombord på skibet i prægtige omgivelser i den stockholmske skærgård, der består af henved 24.000 øer, holme og skær og dækker et areal på 700 kvadratkilometer, hvoraf ca. 530 er land. Straks efter ankomsten tager vi på sightseeingtur med vores rejseleder rundt til nogle af Stockholms mange seværdigheder. F.eks. det svenske residensslot, Stockholm slot, en spadseretur i Gamla Stan, hvor vi bl.a. ser Stortorvet, hvor 82 af Sveriges ledende personer blev henrettet efter ordre fra Christian II.
Sidst på eftermiddagen fortsætter vi rejsen gennem et storslået landskab ned langs Vättern til overnatning i Jönköping-området.

12. dag: Hjemrejse
Vis mere Vis mindre

Sidste del af hjemrejsen foregår gennem det smukke sydsvenske landskab. Via Øresundsbroen når vi atter Danmark og vore hjembyer, mættet af indtryk fra de mange oplevelsesrige dage.


Rejsekort

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 • Gdansk, arnestedet for revolutionen i Østeuropa
 • Ulveskansen – Hitlers stort anlagte projekt
 •  Indblikket i de baltiske lande
 •  Vilnius, Riga,Tallinn og Helsinki
 •  Herlig frokost hos lettisk landbofamilie
 •  Flot færgesejlads fra Helsinki til Stockholm

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 09:00
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:35
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing Mergelvej ved indkørsel til ROFI. Bussen kører ikke ind på P-pladsen.
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkjær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 09:50
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Vikingbus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Gråkjær Arena, Hostrupvej, P-plads mellem arena og tankstation
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig Busstoppested ved Lemvig Gymnasium, Romvej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Oil Tankstation og bilvask
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej 68, Shell tank v.Pendlerplads - afk.30
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegårdspladsen v/museum
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5260
Sted: Odense S Parkering Odense Syd, Søndre Hospitalsvej 24
Tid: 10:25
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 09:55
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 10:55
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 12:25
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 11:55
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 11:45
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 11:20
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 11:30
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 11:35
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 11:45
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 11:25
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 11:10
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 12:05

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rasteplads Hylkedal Øst
Tid: 19:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing Mergelvej ved indkørsel til ROFI. Bussen kører ikke ind på P-pladsen.
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkjær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 18:40
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Vikingbus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Gråkjær Arena, Hostrupvej, P-plads mellem arena og tankstation
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig Busstoppested ved Lemvig Gymnasium, Romvej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Oil Tankstation og bilvask
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej 68, Shell tank v.Pendlerplads - afk.30
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegårdspladsen v/museum
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5260
Sted: Odense S Parkering Odense Syd, Søndre Hospitalsvej 24
Tid: 17:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 18:35
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 16:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 15:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 15:50
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 16:00
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 16:25
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 16:15
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 16:10
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 16:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 16:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 16:35
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 15:40
28.05.2023 - 29.05.2023
Stena Line
Vis mere Vis mindre
Hotel: Stena Line
29.05.2023 - 31.05.2023
Hotel Huszcza Mragowo
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Huszcza Mragowo
Hotellets hjemmeside: Link
31.05.2023 - 02.06.2023
Hotel Best Western Vilnius
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Best Western Vilnius
02.06.2023 - 05.06.2023
Hotel Rixwel Gertrude
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Rixwel Gertrude
05.06.2023 - 06.06.2023
Hotel Tallinnk City
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Tallinnk City
06.06.2023 - 07.06.2023
Tallink Silja Line
Vis mere Vis mindre
Hotel: Tallink Silja Line
Hotellets hjemmeside: Link
07.06.2023 - 08.06.2023
Scandic Portalen
Vis mere Vis mindre
Hotel: Scandic Portalen
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 28.05.2023
Ankomst: 08.06.2023
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 14.495,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, lokalguide i Vilnius, Riga og Tallinn, kørsel i ****bus, færgeoverfart med ophold i indvendig, to-personers kahyt, hotelophold på ***- eller ****hoteller, halvpension fra aftensmad første dag til og med morgenmad på hjemkomstdagen, 1 x frokost, udflugter ex. entréer, samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Tilkøb:
Frokostsandwich med kylling og bacon: 46 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 46 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 16 kr.

 

Værelsestyper:

Enkeltkahyt udvendig+enkeltværelse på rundrejsen 18.695 Kr.
Enkeltkahyt indvendig + enkeltværelse på rundrejsen 17.995 Kr.
Dobbeltkahyt indvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 14.495 Kr.
Dobbeltkahyt udvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 14.795 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 28.05.2023
Ankomst: 08.06.2023
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 14.495,-

Billeder - Østersøen Rundt

En enestående rejse til de baltiske lande
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 28.05.2023
Ankomst: 08.06.2023
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 14.495,-

Vis mindre
18.06.2023 29.06.2023   12 dage 14.495,-Fyn, Jyl., Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Det gør indtryk når du står over for en familie, der, som tusindvis af andre familier i Stalintiden, blev frataget deres ejendom og sendt til en ukendt fremtid i Sibirien. I en eventyrlig smuk natur, ved skov og sø, besøger vi en familie på deres mere end 250 år gamle gård, og de vil fortælle os deres utrolige historie. På denne rundrejse vil du i særdeleshed fornemme historiens vingesus, helt tilbage til starten af 2. verdenskrig, solidaritetsbevægelsens opståen og den efterfølgende revolutionsbølge, der rullede hen over de østeuropæiske lande, alle med udgangspunkt i Gdansk. Det er en rejse som giver et fantastisk indtryk af livet i de baltiske lande, som i de senere år har oplevet og stadig oplever store omvæltninger. Her er alle tiders mulighed for at opleve noget helt anderledes og særpræget. De baltiske lande, som alle er medlem af EU, udvikler sig forskelligt. Vi vil opleve de baltiske hovedstæder, Vilnius, Riga og Tallinn, som efter fem årtiers tvungen indlemmelse i Sovjetunionen er stærkt på vej frem, både kulturelt og handelsmæssigt. En rejse i særklasse, en rejse hvor du får et fantastisk historisk og kulturelt indblik. Det glæder vi os til, at du skal opleve.


Dagsprogram

1. dag: Danmark – Karlskrona
Vis mere Vis mindre

På én af Riis Rejsers mange muligheder for opsamling, stiger vi forventningsfulde på bussen i Jylland, på Fyn og Sjælland. Via Øresundsbroen kører vi gennem det smukke, skånske landskab og passerer den gamle universitetsby Lund, der tidligere var en af de vigtigste byer i Danmark, og hvor Svend Tveskæg omkr. år 900 byggede en stavkirke. Lund var et vigtigt kirkeligt og kulturelt centrum for hele Norden, med biskop og ærkebiskop. Det blodigste slag, der nogensinde har fundet sted i Norden, fandt sted i Lund under den Skånske Krig 1675-79, et slag som svenskerne vandt.
En af de store attraktioner er Lund Domkirke, der med donationer fra Knud den Hellige, blev grundlagt i 1100-tallet. Her blev Valdemar 2. juledag 1202 kronet af ærkebiskop Anders Sunesen. De to fik senere en central rolle i danmarkshistorien. Under slaget ved Lyndanise i Estland i 1219, dalede Dannebrog iflg. sagnet ned i hænderne på ærkebiskop Anders Sunesen, og Valdemar fik ved denne lejlighed tilnavnet ”Sejr”.
I Karlshamn gør vi et ophold for at besigtige Axel Olssons tankevækkende monument ”Udvandrerne”. Wilhelm Moberg har i en gribende roman, senere filmatiseret, beskrevet hvordan Sverige det meste af 1800-tallet var i krise. I 1850 var 40% af befolkningen uden jord, og kun 10% havde arbejde i minerne og i industrien. De stenede marker i bl.a. Småland og på Øland kunne ikke længere mætte de mange munde, og
flugten til Amerika antog enorme dimensioner. Fra 1866 til 1914 udvandrede over én million svenskere. Udskibningerne fandt bl.a. sted fra havnen i Karlshamn.
Først på aftenen går vi ombord i en af Stena Lines store færger, hvor en flot aftenbuffet venter os. 

2. dag: Gdynia – Westerplatte – De Mazuriske Søer
Vis mere Vis mindre

Allerede tidligt på morgenstunden ankommer vi til Gdynia, hvorfra vi fortsætter til den gamle hansestad Gdansk. Gdansk er en af de største og vigtigste byer i det nordlige Polen, med ca. 460.000 indbyggere.
Byens beliggenhed ved Wisla floden, med udmunding i Østersøen, har gennem tiden haft stor betydning for byens handelsliv. Romerske købmænd slog sig ned i Gdansk for at ”sidde” på ”det baltiske guld”, som rav blev kaldt. Og ravforekomster fandtes i enorme mængder i Østpreussen, i Königsberg.
Polen blev i tre omgange delt mellem Preussen, Østrig og Rusland (1772, 1792 og 1795), og var således slettet af verdenskortet i 123 år, frem til 1918. I 1815 kom Gdansk under preussisk herredømme, og blev efter 1. verdenskrig en fristat under Folkeforbundet og fik navnet Danzig.
Den 1. september 1939 startede 2. verdenskrig. Det skete i Gdansk, da slagskibet ”Schleswig-Holstein” åbnede ild mod de polske stillinger omkring byen.
På halvøen Westerplatte holdt en lille styrke på 182 polske soldater stand i 7 dage mod en overlegen tysk styrke. På dette tidspunkt var hele 60% af den polske armé destrueret af den tyske hær, og hele den polske marine var ødelagt.
Efter 2. verdenskrig lå 80% af byen i ruiner, men genopbygningen, der tog mere end 20 år, blev gjort så grundigt, at den gamle bykerne i dag ligner en 1600-tals by, men med et moderne og aktivt handelsliv.
Bykernen er i dag præget af en lang række bygninger der hver især er et kunstværk. Bl.a. ”Den gyldne port”, en triumfbue, opført i italiensk renæssancestil. Dwór Artusa, en imponerende bygning der var mødested for byens fremtrædende rigmænd, håndværkere og videnskabsfolk.
Den enorme Mariakirke, hvis gotiske buer mødes 29 m over gulvet, har plads til 25.000 besøgende på én gang.
Kirken led stor skade i 1945, men er nænsomt blevet restaureret. Bl.a. det 12 m høje astronomiske ur fra omkr. 1470, der ikke blot viser time, dag og måned, men også solens og månens faser. Kirken er 105 m lang og 68 m høj, ca. 26 m højere end Rundetårn i København. 
Gdansk kom på alles læber i 1980. Polens tilspidsede økonomiske situation, manglen på fødevarer, strejker,
prisstigninger og kravet om frie fagforeninger, var nogle af de ingredienser, der beredte vejen for revolutionen i Østeuropa.
Den fyrede elektriker på skibsværftet i Gdansk, den senere nobelprismodtager, Lech Walesa, var manden bag de mange krav, der blev stillet til en presset regering. Befolkningens ønske om større frihed og indflydelse på egen hverdag var udtalte. I august 1980 gav regeringen efter for kravene, og oprettelsen af en Solidaritetsafdeling på stort set alle arbejdspladser blev en realitet. Et tæt samarbejde mellem den katolske kirke og Solidaritet kom efter 10 år til at bære frugt. Der kunne holdes frie valg, og i november 1990 vælges Lech Walesa til præsident.   
Efter besøget i Gdansk og på Westerplatte fortsætter turen til de kendte Mazuriske Søer, hvor vi skal overnatte de næste 2 nætter.

3. dag: Masurien – Ulveskansen
Vis mere Vis mindre

Dagen byder på en spændende udflugt til Ulveskansen, et af Adolf Hitlers større militære hovedkvarterer i det tidligere Østpreussen. Opførelsen af 80 betonarmerede bunkers og administrationsbygninger tog sin begyndelse i december 1940, et projekt der stod på indtil sprængningen i januar 1945. Oprydningen efter kapitulationen har været en dyr affære. Polske og russiske minører fandt over 80.000 udlagte miner i et 50 meter bredt bælte, miner som antages at have kostet ca. 10 euro at fremstille, men mellem 80 og 100 euro at fjerne. Det var i Ulveskansen oberst Claus von Stauffenberg foretog det mislykkede attentat på Hitler den 20. juli 1944. Hitler opholdt sig 800 dage i hovedkvarteret, som blev et af de vigtigste kommandocentre i Det Tredje Rige.
En fantastisk seværdighed finder vi i den lille landsby Swieta Lipka (tidl. Heilige Linde). I den smukke barokkirke fra 1600-tallet skal vi se et vidunderligt kunstværk af et orgel, bygget i Königsberg i 1721. Orglet er udstyret med 3960 piber og 40 registre, og når det spiller, bevæger figurerne sig. Engle blæser i basuner, mandoliner spiller og klokkerne ringer. Hen på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet til afslapning og nydelse i det naturskønne område.
De Mazuriske søer er et enestående naturvidunder i Polens nordvestlige hjørne. De Mazuriske Søer består af ca. 30.000 forbundne søer, alle omgivet af tæt, uspoleret natur. Her er blanke søer og vidstrakte skove, åer der bugter sig gennem sumpede enge og storke i tusindvis. Er man heldig, er muligheden for at se bison til stede. Det er Polens største sammenhængende søområde, et areal på ca. 52.000 km2 som kanosejlere og sejlsportsfolk for længst har opdaget. Her kan man sejle i dagevis og stadig opdage nye steder. Søerne opstod under en istid for mere end 2,6 mio. år siden.

4. dag: Masurien - Vilnius
Vis mere Vis mindre

Straks efter morgenmaden forlader vi de Masuriske søer for denne gang. Turen går gennem det gamle Østpreussen, tæt på grænsen til Kaliningrad, gennem et landskab, der er præget af store delvist dyrkede marker, lave engarealer, skov og de mange olienikkepumper. Straks efter grænsepassagen til Litauen, som sker ved Sejny, ses den tydelige forskel i landbrugsdriften. Sidst på eftermiddagen når vi frem til vores hotel i Vilnius.

5. dag: Etnisk landsby, Merkiné og Grutas skulpturpark
Vis mere Vis mindre

Godt gemt i et skovområde, få km fra den hviderussiske grænse, besøger vi den etniske landsby Zervynos. Landsbyens maleriske beliggenhed med smukke gamle træhuse ved den idylliske flod, får tankerne til at rulle flere hundrede år tilbage. Ganske enkelt en lise for sjælen.
Dagens program indeholder også et besøg i landsbyen Merkiné, hvor én af de store seværdigheder er den gamle borghøj, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud
over landskabet og ned over floderne Markiné og Nemunas’s sammenløb. Merkiné, hvor utallige skovbrødre (partisaner) mistede livet, er det eneste sted i Litauen, hvor man mindes modstanden mod det sovjetiske styre.
I landsbyen Grutas besøger vi den særprægede og unikke skulpturpark med monumenter af tidligere kommunistiske ledere. Parken er anlagt som en kopi af de sovjetiske ”Gulag”, fangelejre i Sibirien, udstyret med pigtråd og vagttårne.
Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Vilnius, hvor der vil være tid på egen hånd inden middagen på hotellet. Der vil være mulighed for at besøge den tidligere KGB-bygning, der i sovjettiden var et Torturfængsel hvor 1038 litauere blev henrettet. Der fortælles en gribende beretning om de tusindvis af mennesker der blev deporteret i perioden 1945-53.

6. dag: Vilnius – Korshøjen - Riga
Vis mere Vis mindre

Sightseeing i Vilnius er en arkitektonisk oplevelse. Straks efter morgenmaden pakkes bussen, og vi tager på en spændende tur rundt i byen.
Vilnius er Litauens ældste by, grundlagt ved Neris floden af hertug Gediminas i 1323. Legenden fortæller, at Gediminas under en jagt på det sted, hvor Vilnius nu ligger, havde en drøm om at skulle grundlægge Litauens nye hovedstad netop på dette sted. Det gjorde han bl.a. med opførelsen af to borganlæg.   
Vilnius udviklede sig gennem århundreder, og de mere end 1200 bevarede historiske bygninger er det største antal i Øst- og Centraleuropa. De ældste huse er mere end 500 år gamle. Mange kulturer strømmede til Vilnius, der var kendt for sin tolerance med hensyn til religion. Gennem tiden er der opført ortodokse og katolske kirker i barokstil, synagoger i renæssancestil samt moskeer. I Litauen var der før krigen en stor koncentration af jøder, ca. 180.000, hvoraf de fleste boede i Vilnius. Ca. 95% af disse jøder blev likvideret i de nazistiske KZ-lejre, som fandtes i landet. Vilnius var kendt under navnet ”Litauens Jerusalem”. 
På en formiddagstur rundt i byen skal vi bl.a. se Parlamentet, hvor rester af barrikaderne fra frihedskampen i 1990-91 er bevaret for eftertiden, KGB-bygningen, hvor navnene på de torturerede og dræbte er indgraveret på bygningens sokkel.
TV-tårnet, som var skueplads for den massakre, der fandt sted den 13. januar 1991, hvor 14 litauere blev kørt over og dræbt af sovjetiske tanks, og den kendte Peter-Paul kirke, som er udsmykket med over 2000 religiøse skildringer.
Vi besøger Antakalnis, ”Heltekirkegården”, som den i daglig tale kaldes. Ud over at være begravelsesplads for de 14 dræbte ved TV-tårnet og 7 grænsevagter, som den 19. maj 1991 blev dræbt af ”de sorte baretter” (en sovjetisk elitestyrke) ved grænsen til Hviderusland, er den også begravelsesplads for en lang række kendte litauiske ledere og kunstnere.
Franske soldater, der døde under Napoleons togt til Rusland i 1812, og polske soldater der døde under Polens erobring af Vilnius i 1920, har også fundet deres sidste hvilested på kirkegården.
I Vilnius har man, som et kuriosum, en ”republik” i republikken, ”Uzupis”. Uzupis blev grundlagt af en række kunstnere, der efter grundlæggelsen restaurerede en række gamle huse. Stedet er i dag blevet et fristed for kunstnerne. ”Republikken” har eget flag, egne love, egen præsident og en hær på 12 mand. Den 1. april hvert år fejrer Uzupis sin uafhængighed, og på denne dag har man sin egen valuta.
Over middag forlader vi Vilnius og begiver os længere nordpå, til Riga, Letlands hovedstad.
Undervejs besøger vi Korshøjen, én af Litauens største nationale og religiøse symboler, med hundredtusindvis af kors.
Højens historie går helt tilbage til det 14. årh., da den var en del af en fæstning mod den Livlandske Orden, der hærgede området.

7. dag: Ligatne – Cesis – besøg hos landbofamilie
Vis mere Vis mindre

Programmet for dagen er en spændende heldagsudflugt, hvor vi kommer tæt på den lettiske befolkning. Kl. 08:30 forlader vi hotellet for at køre til Ligatne, beliggende i den prægtige Gauja Nationalpark. Vi får en rundvisning i et ca. 2000 kvadratmeter stort underjordisk sovjetisk bunkeranlæg, bygget i slutningen af 1970’erne som centraladministration for den lettiske sovjetregering. Der var herfra direkte telefonisk kontakt til Kreml i Moskva. Anlægget blev først kendt for offentligheden for få år siden.
Efter besøget i bunkeren kører vi til Drusti. Her møder vi familien Lubuzi, som serverer en herlig frokost for os. Familien driver et mindre landbrug, som har en helt utrolig smuk beliggenhed i den prægtige natur omkranset af skov og sø. Forældrene til den nuværende ejer blev i Stalin-tiden frataget deres gård og deporteret til Sibirien. Familien fortæller os deres utrolige historie.
Et sidste stop, inden vi kører tilbage til Riga, gør vi i middelalderbyen Cesis. På en tur til fods rundt i byen ser vi bl.a. den gamle ridderborg fra 1207, de mange gamle træhuse og Johannes Kirken. Tilbage på hotellet nyder vi en lækker buffet med kolde og varme retter.

8. dag: Sightseeing i Riga.
Vis mere Vis mindre

Om formiddagen tager vores dansktalende lokalguide os med på sightseeing til fods i den gamle hansestad.
Krydret med sjove anekdoter får vi en god information om Letlands hovedstad.
Efter Rigas 800-års byjubilæum i 2001 ser vi en flot og nænsomt restaureret bykerne. Riga fremstår i dag som en smuk og moderne by, der på trods af et vestligt præg har forstået at bevare sin unikke egenart. Vi ser bl.a. Frihedsmonumentet, Krudttårnet og Domkirken, hvor orgelet med 6768 piber er ét af de største i verden.
Eftermiddagen er fri til egne iagttagelser. Middag på hotellet.

9. dag: Riga – Tallinn
Vis mere Vis mindre

Straks efter morgenmaden har vi en fantastisk flot naturmæssig oplevelse foran os, nemlig en tur langs Riga Bugt til Tallinn. Tallinner den bedst bevarede middelalderby i Baltikum med brolagte gader og en lang række historiske seværdigheder. Vi ankommer til Tallinn først på eftermiddagen.Tallinn betyder ”danskerbyen”, og sandt er det, at det nordlige Estland var under den danske krone i 1200-tallet. Tallinn er formodentlig den smukkeste og bedst bevarede middelalderby i Baltikum. Den unikke gamle bydel med brolagte gader og en lang række historiske seværdigheder. Den 16 m høje bymur, der adskilte den kirkelige og verdslige magt for hele Estland på Domberget, fra den nedre del af byen, der bestod af købmænd og håndværkere. 28 af de oprindelige 45 fæstningstårne er stadig bevaret. Fæstningstårnene har alle navne, f.eks. ”Lange Hermann” og ”Tykke Margareta” osv. På vores tur til fods rundt i den gamle bydel ser vi bl.a. parlamentsbygningen i senbarok stil, opført i 1923. Heroverfor ligger Alexander Nevsky Katedralen, en Russisk-ortodoks katedral, opført i år 1900 da russificeringsbestræbelserne var på sit højeste. Kirken er opkaldt efter en russisk storfyrste, der bl.a. i det 13. årh. vandt et slag mod den danske hær. Et fantastisk skue har vi fra Domberget ned over byen med de røde tage, og ud over indsejlingen og Botniske Bugt.  I 1219 drog den danske konge, Valdemar II, på et togt til Estland. Korstogene mod de baltiske hedninger var iværksat af den romerske pave, og kongen havde indvilget i at hjælpe bispefyrst Albert i Riga mod de hedenske estere. Under voldsomme kampe, som danskerne stod til at tabe, dalede på forunderlig vis en fane ned fra himlen, rød – og med et hvidt kors. Det rød-hvide flag dumpede ned i hænderne på biskop Anders Sunesen, og samtidig hørtes en stemme sige, at når fanen løftedes, ville danskerne vinde slaget”. Valdemar fik ved den lejlighed tilnavnet ”Sejr”. Under stor festivitas fejredes i 2019 800-året for Dannebrog. Kadriorg parken er den største og smukkeste park i Tallinn. Zar Peter den Store lod i begyndelsen af 1720’erne opføre et slot til sin hustru Katarina. Såvel slot som park er tegnet af den italienske arkitekt Nicco Michetti. Sjældne planter blev hentet fra nær og fjern, og jord som de kunne vokse i. Sangfestivalerne stammer egentlig fra Tyskland, en tradition som tyskbalterne overtog i 1850’erne. Som det første af de baltiske lande tog esterne i 1869 traditionen op, en tradition som senere spredte sig til både Letland og Litauen. Startskuddet til ”den syngende revolution” gik ved natfestivalen i Tallinn i sommeren 1988. I ly af mørket blev sovjetiske sange afløst af de dengang forbudte sange med nationalt indhold. Den ordinære sangfestival i 1990 markerede sig som en klar national manifestation, da ikke mindre end 450.000 mennesker samledes foran en scene, tæt pakket med 30.000 sangere. Vi besøger som det første stedet, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen i 1219. Senere kommer vi bl.a. forbi Alexander Nevski Katedral, parlamentet mm. og der bliver også en lille tid på egen hånd, inden vi kører til hotellet for check in og aftensmad. 

10. dag: Over Finske Bugt til Helsinki og Færge til Stockholm
Vis mere Vis mindre

Efter morgenbuffeten på hotellet kører vi til havnen og sejler over Finske Bugt til Helsinki, som vi ankommer til kl. 12. Vi kører lille byrundtur i den finske hovedstad, og kommer bl.a. forbi Domkirken, Sibelius Monumentet og Tempelpladsens Kirke. Hen på eftermiddagen går vi om bord på færgen til Stockholm, hvor en lækker aftenbuffet venter.
NB! på afrejsen 18. juni besøger vi ikke Helsinki, men sejler i stedet fra Tallinn dag 10 kl. 18.

11. dag: Stockholm – Jönköping
Vis mere Vis mindre

Morgenbuffeten indtager vi ombord på skibet i prægtige omgivelser i den stockholmske skærgård, der består af henved 24.000 øer, holme og skær og dækker et areal på 700 kvadratkilometer, hvoraf ca. 530 er land. Straks efter ankomsten tager vi på sightseeingtur med vores rejseleder rundt til nogle af Stockholms mange seværdigheder. F.eks. det svenske residensslot, Stockholm slot, en spadseretur i Gamla Stan, hvor vi bl.a. ser Stortorvet, hvor 82 af Sveriges ledende personer blev henrettet efter ordre fra Christian II.
Sidst på eftermiddagen fortsætter vi rejsen gennem et storslået landskab ned langs Vättern til overnatning i Jönköping-området.

12. dag: Hjemrejse
Vis mere Vis mindre

Sidste del af hjemrejsen foregår gennem det smukke sydsvenske landskab. Via Øresundsbroen når vi atter Danmark og vore hjembyer, mættet af indtryk fra de mange oplevelsesrige dage.


Rejsekort

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 • Gdansk, arnestedet for revolutionen i Østeuropa
 • Ulveskansen – Hitlers stort anlagte projekt
 •  Indblikket i de baltiske lande
 •  Vilnius, Riga,Tallinn og Helsinki
 •  Herlig frokost hos lettisk landbofamilie
 •  Flot færgesejlads fra Helsinki til Stockholm

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 09:00
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:35
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing Mergelvej ved indkørsel til ROFI. Bussen kører ikke ind på P-pladsen.
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkjær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 09:50
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Vikingbus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Gråkjær Arena, Hostrupvej, P-plads mellem arena og tankstation
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig Busstoppested ved Lemvig Gymnasium, Romvej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Oil Tankstation og bilvask
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej 68, Shell tank v.Pendlerplads - afk.30
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegårdspladsen v/museum
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5260
Sted: Odense S Parkering Odense Syd, Søndre Hospitalsvej 24
Tid: 10:25
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 09:55
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 10:55
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 12:25
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 11:55
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 11:45
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 11:20
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 11:30
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 11:35
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 11:45
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 11:25
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 11:10
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 12:05

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rasteplads Hylkedal Øst
Tid: 19:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing Mergelvej ved indkørsel til ROFI. Bussen kører ikke ind på P-pladsen.
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkjær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 18:40
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Vikingbus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Gråkjær Arena, Hostrupvej, P-plads mellem arena og tankstation
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig Busstoppested ved Lemvig Gymnasium, Romvej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Oil Tankstation og bilvask
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej 68, Shell tank v.Pendlerplads - afk.30
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegårdspladsen v/museum
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5260
Sted: Odense S Parkering Odense Syd, Søndre Hospitalsvej 24
Tid: 17:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 18:35
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 16:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 15:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 15:50
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 16:00
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 16:25
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 16:15
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 16:10
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 16:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 16:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 16:35
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 15:40
18.06.2023 - 19.06.2023
Stena Line
Vis mere Vis mindre
Hotel: Stena Line
19.06.2023 - 21.06.2023
Hotel Huszcza Mragowo
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Huszcza Mragowo
Hotellets hjemmeside: Link
21.06.2023 - 23.06.2023
Hotel Best Western Vilnius
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Best Western Vilnius
23.06.2023 - 26.06.2023
Hotel Rixwel Gertrude
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Rixwel Gertrude
26.06.2023 - 27.06.2023
Hotel Tallinnk City
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Tallinnk City
27.06.2023 - 28.06.2023
Tallink Silja Line
Vis mere Vis mindre
Hotel: Tallink Silja Line
Hotellets hjemmeside: Link
28.06.2023 - 29.06.2023
Scandic Portalen
Vis mere Vis mindre
Hotel: Scandic Portalen
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 18.06.2023
Ankomst: 29.06.2023
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 14.495,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, lokalguide i Vilnius, Riga og Tallinn, kørsel i ****bus, færgeoverfart med ophold i indvendig, to-personers kahyt, hotelophold på ***- eller ****hoteller, halvpension fra aftensmad første dag til og med morgenmad på hjemkomstdagen, 1 x frokost, udflugter ex. entréer, samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Tilkøb:
Frokostsandwich med kylling og bacon: 46 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 46 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 16 kr.

 

Værelsestyper:

Enkeltkahyt udvendig+enkeltværelse på rundrejsen 18.695 Kr.
Enkeltkahyt indvendig + enkeltværelse på rundrejsen 17.995 Kr.
Dobbeltkahyt udvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 14.795 Kr.
Dobbeltkahyt indvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 14.495 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 18.06.2023
Ankomst: 29.06.2023
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 14.495,-

Billeder - Østersøen Rundt

En enestående rejse til de baltiske lande
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 18.06.2023
Ankomst: 29.06.2023
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 14.495,-

Vis mindre
23.07.2023 03.08.2023   12 dage 14.495,-Fyn, Jyl., Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Det gør indtryk, når du står over for en familie, der, som tusindvis af andre familier i Stalintiden, blev frataget deres ejendom og sendt til en ukendt fremtid i Sibirien. I en eventyrlig smuk natur, ved skov og sø, besøger vi en familie på deres mere end 250 år gamle gård, og de vil fortælle os deres utrolige historie.
På denne rundrejse vil du i særdeleshed fornemme historiens vingesus, helt tilbage til starten af Anden Verdenskrig, solidaritetsbevægelsens opståen og den efterfølgende revolutionsbølge, der rullede hen over de østeuropæiske lande, alle med udgangspunkt i Gdansk. Det er en rejse som giver et fantastisk indtryk af livet i de baltiske lande, som i de senere år har oplevet og stadig oplever store omvæltninger. Her er alle tiders mulighed for at opleve noget helt anderledes og særpræget. En rejse, hvor du får et fantastisk historisk og kulturelt indblik. Det glæder vi os til, at du skal opleve.


Dagsprogram

1. dag: Danmark –Kozalin
Efter påstigning går rejsen via Padborg og Stettin til vores hotel ved Kozalin. Middag ved ankomst.

2. dag: Kozalin –Masuriske søer
Efter en god nats søvn, kører vi til Gdansk, hvor vi starter med at besøge Westerplatte, hvor Anden Verdenskrig startede. Der bliver både gåtur, fritid og frokostpause i den smukke 1000 år gamle hansestad. Turen fortsætter østpå til de kendte Masuriske søer, der hvert år tiltrækker rejsende fra alverdens lande. Indkvartering og aftensmad på hotellet først på aftenen.

3. dag: Masurien –Ulveskansen
Dagen byder på en spændende udflugt til Ulveskansen, et af Adolf Hitlers større militære hovedkvarterer. Det var i Ulveskansen, at oberst Claus von Stauffenberg foretog det mislykkede attentat på Hitler den 20. juli 1944.
Hen på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet til afslapning og nydelse i det naturskønne område.

4. dag: Masurien – Vilnius
Straks efter morgenmaden forlader vi de Masuriske søer for denne gang. Turen går gennem det gamle Østpreussen, tæt på grænsen til Kaliningrad, gennem et landskab med dyrkede marker, lave engarealer, skov og de mange olienikkepumper. Straks efter grænsepassagen til Litauen ved Sejny, ses den tydelige forskel i landbrugsdriften. Sidst på eftermiddagen når vi frem til vores hotel i Vilnius.    

5. dag: Etnisk landsby – Merkiné – Grutas skulpturpark
Godt gemt i et skovområde, få km fra den hviderussiske grænse, besøger vi den etniske landsby Zervynos. Landsbyens beliggenhed med gamle træhuse ved den idylliske flod, får tankerne til at rulle flere hundrede år tilbage.
Desuden besøg i landsbyen Merkiné med den gamle borghøj. I landsbyen Grutas besøger vi den særprægede skulpturpark med monumenter af tidligere kommunistiske ledere. Parken er anlagt som en kopi af de sovjetiske ”Gulag” fangelejre i Sibirien, udstyret med pigtråd og vagttårne.
Tilbage i Vilnius er der tid på egen hånd inden middag på hotellet. Der vil være mulighed for at besøge Torturfængslet, som er en gribende beretning om de 185.000 litauere, der blev deporteret i perioden 1945-53.

6. dag: Vilnius – Korshøjen – Riga
Sightseeing i Vilnius er en arkitektonisk oplevelse. Vi ser bl.a. parlamentet, katedralen, Peter-Paul-Kirken og Heltekirkegården, hvor ofrene fra revolutionen i 1991 ligger begravet. Efter frokosten, der er på egen hånd, kører vi mod Riga. Undervejs gør vi ophold ved Korshøjen, et af Litauens største nationale og religiøse symboler, med hundredtusindvis af kors. Indkvartering og sen middag på hotellet.

7. dag: Ligatne – Cesis – Besøg hos landbofamilie
Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Riga for at køre til Ligatne, beliggende i den prægtige Gauja Nationalpark. Vores besøg gælder her en rundvisning i et underjordisk, sovjetisk bunkersanlæg, et anlæg som blev bygget i slutningen af 1970’erne som centraladministration for den lettiske sovjetregering. Efter besøget her går turen til Drusti, til familien Lubuzi, som serverer en herlig frokost for os. Forældrene til den nuværende ejer blev i Stalintiden frataget deres gård og deporteret til Sibirien. Familien fortæller os deres utrolige historie.
I Cesis indledes besøget med en tur til fods rundt i byen, hvor vi bl.a. ser den gamle ridderborg fra 1207, de gamle træhuse og Johannes Kirken.

8. dag: Sightseeing i Riga
Om formiddagen tager vores dansktalende lokalguide os med på sightseeing til fods i den gamle hansestad. Vi ser bl.a. Frihedsmonumentet, Krudttårnet og Domkirken, hvor orgelet med 6768 piber er ét af de største i verden. Eftermiddagen er fri til egne iagttagelser. Middag på hotellet.

9. dag: Til Tallinn
Straks efter morgenmaden har vi en fantastisk flot naturmæssig oplevelse foran os, nemlig en tur langs Riga Bugt til Tallinn. Tallinner den bedst bevarede middelalderby i Baltikum med brolagte gader og en lang række historiske seværdigheder.
Vi ankommer til Tallinn først på eftermiddagen, og vi besøger som det første stedet, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen i 1219. Senere kommer vi bl.a. forbi Alexander Nevski Katedral, parlamentet mm. og der bliver også en lille tid på egen hånd, inden vi kører til hotellet for check in og aftensmad. 

10. dag: Over Finske Bugt til Helsinki og Færge til Stockholm
Efter morgenbuffeten på hotellet kører vi til havnen og sejler over Finske Bugt til Helsinki, som vi ankommer til kl. 12. Vi kører lille byrundtur i den finske hovedstad, og kommer bl.a. forbi Domkirken, Sibelius Monumentet og Tempelpladsens Kirke.
Hen på eftermiddagen går vi om bord på færgen til Stockholm, hvor en lækker aftenbuffet venter.
NB! på afrejsen 18. juni besøger vi ikke Helsinki, men sejler i stedet fra Tallinn dag 10 kl. 18.

11. dag: Stockholm
Morgenbuffet om bord inden ankomst til Sverige midt på formiddagen. Stockholm er en spændende by, som breder sig over 14 øer. Med vores rejseleder skal vi på sightseeing i byen og se nogle af Stockholms mange seværdigheder.
Turen fortsætter gennem et storslået landskab til overnatning i Jönköping-området ved Vättern.

12. dag: Hjemrejse
Via Øresundsbroen når vi Danmark og vores hjembyer, fyldt med spændende oplevelser og mange indtryk rigere.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 • Gdansk, arnestedet for revolutionen i Østeuropa
 • Ulveskansen – Hitlers stort anlagte projekt
 • Indblikket i de baltiske lande
 • Vilnius, Riga, Tallinn og Helsinki
 • Herlig frokost hos lettisk landbofamilie
 • Flot færgesejlads fra Helsinki til Stockholm

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 09:00
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:35
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing Mergelvej ved indkørsel til ROFI. Bussen kører ikke ind på P-pladsen.
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkjær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 09:50
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Vikingbus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Gråkjær Arena, Hostrupvej, P-plads mellem arena og tankstation
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig Busstoppested ved Lemvig Gymnasium, Romvej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Oil Tankstation og bilvask
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej 68, Shell tank v.Pendlerplads - afk.30
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegårdspladsen v/museum
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5260
Sted: Odense S Parkering Odense Syd, Søndre Hospitalsvej 24
Tid: 10:25
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 09:55
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 10:55
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 12:25
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 11:55
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 11:45
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 11:20
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 11:30
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 11:35
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 11:45
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 11:25
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 11:10
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 12:05

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rasteplads Hylkedal Øst
Tid: 19:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ud for Elgiganten
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Road House West, Østre Omfartsvej 21
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing Mergelvej ved indkørsel til ROFI. Bussen kører ikke ind på P-pladsen.
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkjær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 18:40
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Vikingbus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning P-pladsen, hjørnet af Valdemarsvej og Absalonsvej over for Herningcentret
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Gråkjær Arena, Hostrupvej, P-plads mellem arena og tankstation
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig Busstoppested ved Lemvig Gymnasium, Romvej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka, Agerøvej 1, Oil Tankstation og bilvask
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej 68, Shell tank v.Pendlerplads - afk.30
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegårdspladsen v/museum
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5260
Sted: Odense S Parkering Odense Syd, Søndre Hospitalsvej 24
Tid: 17:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 18:35
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 16:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 15:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 15:50
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 16:00
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 16:25
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 16:15
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 16:10
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 16:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 16:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 16:35
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Ølbycenter
Tid: 15:40
23.07.2023 - 24.07.2023
Hotel Verde
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Verde
Hotellets hjemmeside: Link
24.07.2023 - 26.07.2023
Hotel Huszcza Mragowo
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Huszcza Mragowo
Hotellets hjemmeside: Link
26.07.2023 - 28.07.2023
Hotel Best Western Vilnius
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Best Western Vilnius
28.07.2023 - 31.07.2023
Bellevue Park Hotel
Vis mere Vis mindre
Hotel: Bellevue Park Hotel
Hotellets hjemmeside: Link
31.07.2023 - 01.08.2023
Hotel Tallinnk City
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Tallinnk City
01.08.2023 - 02.08.2023
Tallink Silja Line
Vis mere Vis mindre
Hotel: Tallink Silja Line
Hotellets hjemmeside: Link
02.08.2023 - 03.08.2023
Scandic Portalen
Vis mere Vis mindre
Hotel: Scandic Portalen
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 23.07.2023
Ankomst: 03.08.2023
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 14.495,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, lokalguide i Vilnius, Riga og Tallinn, kørsel i ****bus, færgeoverfart med ophold i indvendig, to-personers kahyt, hotelophold på ***- eller ****hoteller, halvpension fra aftensmad første dag til og med morgenmad på hjemkomstdagen, 1 x frokost, udflugter ex. entréer, samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Tilkøb:
Frokostsandwich med kylling og bacon: 46 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 46 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 16 kr.

 

Værelsestyper:

Enkeltkahyt udvendig+enkeltværelse på rundrejsen 18.695 Kr.
Enkeltkahyt indvendig + enkeltværelse på rundrejsen 17.995 Kr.
Dobbeltkahyt udvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 14.795 Kr.
Dobbeltkahyt indvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 14.495 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 23.07.2023
Ankomst: 03.08.2023
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 14.495,-

Billeder - Østersøen Rundt

Aktuelt har vi ingen billeder

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 23.07.2023
Ankomst: 03.08.2023
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 14.495,-

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel
augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser