Telefon 70 11 47 11   Mandag til søndag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Østersøen Rundt

På denne rundrejse til Østersø-landene vil du i særdeleshed fornemme historiens vingesus, helt tilbage til starten af 2. verdenskrig, solidaritetsbevægelsens opståen og den efterfølgende revolutionsbølge der rullede hen over de østeuropæiske lande, alle med udgangspunkt i Gdansk. Det er en rejse som giver et fantastisk indtryk af livet i de baltiske lande. Vi vil opleve de baltiske hovedstæder, Vilnius, Riga og Tallinn, som efter årtiers tvungen indlemmelse i Sovjetunionen er stærkt på vej frem, både kulturelt og handelsmæssigt. En rejse i særklasse, en rejse hvor du får et fantastisk historisk og kulturelt indblik. Det glæder vi os til, at du skal opleve.

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 5 dage.

Tirsdag
Regn
Regn
3 °C
2 °C
4,9 mm.
5,6 m/s
syd-sydvest
Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-4 °C
-5 °C
0,0 mm.
5,8 m/s
nord
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
3 °C
-3 °C
0,0 mm.
5,6 m/s
vest-sydvest
Søndag
Let skyet
Let skyet
7 °C
2 °C
0,0 mm.
3,6 m/s
vest
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
0 °C
-1 °C
0,0 mm.
6,8 m/s
nord

Afrejsedatoer

23.06.201904.07.201912 dage 12.895,-Fyn, Jyl., Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Det gør indtryk når du står over for en familie, der, som tusindvis af andre familier i Stalintiden, blev frataget deres ejendom og sendt til en ukendt fremtid i Sibirien. I en eventyrlig smuk natur, ved skov og sø, besøger vi en familie på deres mere end 250 år gamle gård, og de vil fortælle os deres utrolige historie. På denne rundrejse vil du i særdeleshed fornemme historiens vingesus, helt tilbage til starten af 2. verdenskrig, solidaritetsbevægelsens opståen og den efterfølgende revolutionsbølge, der rullede hen over de østeuropæiske lande, alle med udgangspunkt i Gdansk. Det er en rejse som giver et fantastisk indtryk af livet i de baltiske lande, som i de senere år har oplevet og stadig oplever store omvæltninger. Her er alle tiders mulighed for at opleve noget helt anderledes og særpræget. De baltiske lande, som alle er medlem af EU, udvikler sig forskelligt. Vi vil opleve de baltiske hovedstæder, Vilnius, Riga og Tallinn, som efter fem årtiers tvungen indlemmelse i Sovjetunionen er stærkt på vej frem, både kulturelt og handelsmæssigt. En rejse i særklasse, en rejse hvor du får et fantastisk historisk og kulturelt indblik. Det glæder vi os til, at du skal opleve.

 


Dagsprogram

1. dag: Danmark – Karlskrona
Påstigning i Jylland, på Fyn og Sjælland og herfra over Øresund og Sydsverige til Karlskrona, hvorfra der afsejles om aftenen. Indkvartering i indvendige kahytter med køjesenge. Flot aftenbuffet om bord.

2. dag: Gdynia – Masuriske søer
Ankomst til Gdynia om morgenen. I Gdansk besøger vi Westerplatte, hvor Anden Verdenskrig startede. Der bliver både gåtur, fritid og frokostpause i den smukke 1000 år gamle hansestad, der er hjemby for nobelpristager og tidligere præsident Lech Walesa. Turen fortsætter østpå til de kendte Masuriske søer, der hvert år tiltrækker turister fra alverdens lande. Indkvartering og aftensmad på hotellet først på aftenen.

3. dag: Masurien – Ulveskansen
Dagen byder på en spændende udflugt til Ulveskansen, et af Adolf Hitlers større militære hovedkvarterer i det tidligere Østpreussen. Opførelsen af 80 betonarmerede bunkers og administrationsbygninger tog sin begyndelse i december 1940, et projekt der stod på indtil sprængningen i januar 1945. Det var i Ulveskansen, at oberst Claus von Stauffenberg foretog det mislykkede attentat på Hitler den 20. juli 1944. Hitler opholdt sig 800 dage i hovedkvarteret, som blev et af de vigtigste kommandocentre i Det Tredje Rige. Hen på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet til afslapning og nydelse i det naturskønne område.

4. dag: Masurien - Vilnius
Straks efter morgenmaden forlader vi de Masuriske søer for denne gang. Turen går gennem det gamle Østpreussen, tæt på grænsen til Kaliningrad, gennem et landskab præget af store delvist dyrkede marker, lave engarealer, skov og de mange olienikkepumper. Straks efter grænsepassagen til Litauen, ved Sejny, ses den tydelige forskel i landbrugsdriften. Sidst på eftermiddagen når vi frem til vores hotel i Vilnius.    

5. dag: Etnisk landsby, Merkiné og Grutas skulpturpark
Godt gemt i et skovområde, få km fra den hviderussiske grænse, besøger vi den etniske landsby Zervynos. Landsbyens maleriske beliggenhed med smukke gamle træhuse ved den idylliske flod, får tankerne til at rulle flere hundrede år tilbage. Ganske enkelt en lise for sjælen. Dagens program indeholder også et besøg i landsbyen Merkiné, hvor én af de store seværdigheder er den gamle borghøj, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over landskabet og ned over flere floders sammenløb. Merkiné er det eneste sted i Litauen, hvor man mindes modstanden mod det sovjetiske styre. I landsbyen Grutas besøger vi den særprægede og unikke skulpturpark med monumenter af tidligere kommunistiske ledere. Parken er anlagt som en kopi af de sovjetiske ”Gulag” fangelejre i Sibirien, udstyret med pigtråd og vagttårne. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Vilnius, hvor der vil være tid på egen hånd inden middagen på hotellet. Der vil være mulighed for at besøge Torturfængslet, som er en gribende beretning om de 185.000 litauere, der blev deporteret i perioden 1945-53.

6. dag: Vilnius – Korshøjen - Riga
Sightseeing i Vilnius er en arkitektonisk oplevelse. Straks efter morgenmaden pakkes bussen, og vi tager på en spændende tur rundt i byen. Vi ser bl.a. parlamentet, katedralen, Peter-Paul-Kirken og Heltekirkegården, hvor ofrene fra revolutionen i 1991 ligger begravet. Efter frokosten, der er på egen hånd, kører vi mod Riga. Undervejs gør vi ophold ved Korshøjen, et af Litauens største nationale og religiøse symboler, med hundredtusindvis af kors. Højens historie går helt tilbage til det 14. årh., da den var en del af en fæstning mod den Livlandske Orden, der hærgede området. Indkvartering og sen middag på hotellet.

7. dag: Ligatne, Cesis og besøg hos landbofamilie
Dagens program er en spændende heldagsudflugt, hvor vi kommer tæt på den lettiske befolkning. Straks efter morgenmaden forlader vi hotellet i Riga for at køre til Ligatne, beliggende i den prægtige Gauja Nationalpark. Vores besøg gælder her en rundvisning i et underjordisk, sovjetisk bunkersanlæg, et anlæg som blev bygget i slutningen af 1970’erne som centraladministration for den lettiske sovjetregering. Der var herfra direkte telefonisk kontakt til Kreml i Moskva. Anlægget er først kommet til offentlighedens kendskab for ganske få år siden. Efter besøget her går turen til Drusti, til familien Lubuzi, som serverer en herlig frokost for os. Familien driver et mindre landbrug, som har en helt utrolig smuk beliggenhed i en prægtig natur ned til søen. Forældrene til den nuværende ejer blev i Stalintiden frataget deres gård og deporteret til Sibirien. Familien fortæller os deres utrolige historie. I Cesis indledes turen med en tur til fods rundt i byen, hvor vi bl.a. ser den gamle ridderborg fra 1207, de gamle træhuse og Johannes Kirken. Tilbage på hotellet nyder vi en lækker buffet med kolde og varme retter.

8. dag: Sightseeing i Riga
Om formiddagen tager vores dansktalende lokalguide os med på sightseeing til fods i den gamle hansestad. Efter Rigas 800-års byjubilæum i 2001 ser vi en flot og nænsomt restaureret bykerne. Riga fremstår i dag som en smuk og moderne by, der på trods af et vestligt præg har forstået at bevare sin unikke egenart. Vi ser bl.a. Frihedsmonumentet, Krudttårnet og Domkirken, hvor orgelet med 6768 piber er ét af de største i verden. Eftermiddagen er fri til egne iagttagelser. Middag på hotellet.

9. dag: Riga – Tallinn
Straks efter morgenmaden har vi en fantastisk flot naturmæssig oplevelse foran os, nemlig en tur langs Riga Bugt til Tallinn. Ankomst til Tallinn midt på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet. 

10. dag: Sightseeing i Tallinn – færge til Stockholm
Efter morgenmaden pakkes bussen. En lokalguide tager os om formiddagen med på sightseeing rundt i Tallinn, dels i bus, dels til fods. Tallinn er formodentlig den smukkeste og bedst bevarede middelalderby i Baltikum. Den unikke gamle bydel med brolagte gader og en lang række historiske seværdigheder. Vi skal selvfølgelig se Sangfælledpladsen, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen i 1219, den russisk-ortodokse Alexander Nevski Katedral, parlamentet, Kadriorgparkenetc. Frokost er på egen hånd. Der ligger mange hyggelige restauranter og cafeer i den smukke gamle bydel. Eftermiddagen er fri til at opleve byen på egen hånd, indtil vi sidst på eftermiddagen går om bord på færgen til Stockholm, hvor en lækker aftenbuffet venter.

11. dag: Stockholm
Morgenbuffet om bord inden ankomst til Sverige midt på formiddagen. Stockholm er en utrolig spændende by, som breder sig over 14 øer. Med vores rejseleder skal vi på sightseeing rundt i byen og se nogle af Stockholms mange seværdigheder. Turen fortsætter gennem et storslået landskab til overnatning i Jönköping-området ved Vättern.

12. dag: Hjemrejse
Via Øresundsbroen når vi Danmark og vores hjembyer, fyldt med spændende oplevelser og mange indtryk rigere.


Rejsekort

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 •                              Gdansk, arnestedet for revolutionen i Østeuropa
 •                              Ulveskansen – Hitlers stort anlagte projekt
 •                              Indblikket i de baltiske lande
 •                              Vilnius, Riga og Tallinn
 •                              Herlig frokost hos lettisk landbofamilie
 •                              Flot færgesejlads fra Tallinn til Stockholm

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 09:00
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ml. Elgiganten og THansen
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:35
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 09:50
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning Absalonsvej 2, Rema 1000
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 10:25
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 09:55
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 10:55
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 12:25
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 11:55
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 11:45
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 11:20
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 11:30
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 11:35
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 11:45
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 11:25
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 11:10
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 12:05

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rasteplads Hylkedal Øst
Tid: 00:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ml. Elgiganten og THansen
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 18:40
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning Absalonsvej 2, Rema 1000
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 17:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 18:35
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 16:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 15:20
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 15:50
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 16:00
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 16:25
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 16:15
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 16:10
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 16:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 16:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 16:35
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 15:40
23.06.2019 - 24.06.2019
Stena Line
Vis mere Vis mindre
Hotel: Stena Line
24.06.2019 - 26.06.2019
Hotel Golebiewski
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Golebiewski
Hotellets hjemmeside: Link
26.06.2019 - 28.06.2019
Radisson Blu Hotel, Lietuva Vilnius
Vis mere Vis mindre
Hotel: Radisson Blu Hotel, Lietuva Vilnius
28.06.2019 - 01.07.2019
Radisson Blu Hotel Latvija
Vis mere Vis mindre
Hotel: Radisson Blu Hotel Latvija
Hotellets hjemmeside: Link
01.07.2019 - 02.07.2019
Park Inn by Radisson Central Tallinn
Vis mere Vis mindre
Hotel: Park Inn by Radisson Central Tallinn
Hotellets hjemmeside: Link
02.07.2019 - 03.07.2019
Travel North
Vis mere Vis mindre
Hotel: Travel North
Hotellets hjemmeside: Link
03.07.2019 - 04.07.2019
Best Western Plus John Bauer Hotel
Vis mere Vis mindre
Hotel: Best Western Plus John Bauer Hotel
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 23.06.2019
Ankomst: 04.07.2019
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 12.895,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, lokalguide i Vilnius, Riga og Tallinn, kørsel i ****bus, færgeoverfart med ophold i indvendig, to-personers kahyt, hotelophold på ***- eller ****hoteller, halvpension fra aftensmad første dag til og med morgenmad på hjemkomstdagen, 1 x frokost, udflugter ex. entréer, samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Tilkøb:
Frokostsandwich med kylling og bacon: 42 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 42 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 15 kr.
Udflugter ifølge program ex. entreer: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltkahyt indvendig + enkeltværelse på rundrejsen 16.295 Kr.
Enkeltkahyt udvendig+enkeltværelse på rundrejsen 17.095 Kr.
Dobbeltkahyt udvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 13.395 Kr.
Dobbeltkahyt indvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 12.895 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 23.06.2019
Ankomst: 04.07.2019
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 12.895,-

Billeder - Østersøen Rundt

En enestående rejse til de baltiske lande
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 23.06.2019
Ankomst: 04.07.2019
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 12.895,-

Vis mindre
28.07.201908.08.201912 dage 12.895,-Fyn, Jyl., Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Det gør indtryk når du står over for en familie, der, som tusindvis af andre familier i Stalintiden, blev frataget deres ejendom og sendt til en ukendt fremtid i Sibirien. I en eventyrlig smuk natur, ved skov og sø, besøger vi en familie på deres mere end 250 år gamle gård, og de vil fortælle os deres utrolige historie. På denne rundrejse vil du i særdeleshed fornemme historiens vingesus, helt tilbage til starten af 2. verdenskrig, solidaritetsbevægelsens opståen og den efterfølgende revolutionsbølge, der rullede hen over de østeuropæiske lande, alle med udgangspunkt i Gdansk. Det er en rejse som giver et fantastisk indtryk af livet i de baltiske lande, som i de senere år har oplevet og stadig oplever store omvæltninger. Her er alle tiders mulighed for at opleve noget helt anderledes og særpræget. De baltiske lande, som alle er medlem af EU, udvikler sig forskelligt. Vi vil opleve de baltiske hovedstæder, Vilnius, Riga og Tallinn, som efter fem årtiers tvungen indlemmelse i Sovjetunionen er stærkt på vej frem, både kulturelt og handelsmæssigt. En rejse i særklasse, en rejse hvor du får et fantastisk historisk og kulturelt indblik. Det glæder vi os til, at du skal opleve.

 


Dagsprogram

1. dag: Danmark – Karlskrona
Påstigning i Jylland, på Fyn og Sjælland og herfra over Øresund og Sydsverige til Karlskrona, hvorfra der afsejles om aftenen. Indkvartering i indvendige kahytter med køjesenge. Flot aftenbuffet om bord.

2. dag: Gdynia – Masuriske søer
Ankomst til Gdynia om morgenen. I Gdansk besøger vi Westerplatte, hvor Anden Verdenskrig startede. Der bliver både gåtur, fritid og frokostpause i den smukke 1000 år gamle hansestad, der er hjemby for nobelpristager og tidligere præsident Lech Walesa. Turen fortsætter østpå til de kendte Masuriske søer, der hvert år tiltrækker turister fra alverdens lande. Indkvartering og aftensmad på hotellet først på aftenen.

3. dag: Masurien – Ulveskansen
Dagen byder på en spændende udflugt til Ulveskansen, et af Adolf Hitlers større militære hovedkvarterer i det tidligere Østpreussen. Opførelsen af 80 betonarmerede bunkers og administrationsbygninger tog sin begyndelse i december 1940, et projekt der stod på indtil sprængningen i januar 1945. Det var i Ulveskansen, at oberst Claus von Stauffenberg foretog det mislykkede attentat på Hitler den 20. juli 1944. Hitler opholdt sig 800 dage i hovedkvarteret, som blev et af de vigtigste kommandocentre i Det Tredje Rige. Hen på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet til afslapning og nydelse i det naturskønne område.

4. dag: Masurien - Vilnius
Straks efter morgenmaden forlader vi de Masuriske søer for denne gang. Turen går gennem det gamle Østpreussen, tæt på grænsen til Kaliningrad, gennem et landskab præget af store delvist dyrkede marker, lave engarealer, skov og de mange olienikkepumper. Straks efter grænsepassagen til Litauen, ved Sejny, ses den tydelige forskel i landbrugsdriften. Sidst på eftermiddagen når vi frem til vores hotel i Vilnius.    

5. dag: Etnisk landsby, Merkiné og Grutas skulpturpark
Godt gemt i et skovområde, få km fra den hviderussiske grænse, besøger vi den etniske landsby Zervynos. Landsbyens maleriske beliggenhed med smukke gamle træhuse ved den idylliske flod, får tankerne til at rulle flere hundrede år tilbage. Ganske enkelt en lise for sjælen. Dagens program indeholder også et besøg i landsbyen Merkiné, hvor én af de store seværdigheder er den gamle borghøj, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over landskabet og ned over flere floders sammenløb. Merkiné er det eneste sted i Litauen, hvor man mindes modstanden mod det sovjetiske styre. I landsbyen Grutas besøger vi den særprægede og unikke skulpturpark med monumenter af tidligere kommunistiske ledere. Parken er anlagt som en kopi af de sovjetiske ”Gulag” fangelejre i Sibirien, udstyret med pigtråd og vagttårne. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Vilnius, hvor der vil være tid på egen hånd inden middagen på hotellet. Der vil være mulighed for at besøge Torturfængslet, som er en gribende beretning om de 185.000 litauere, der blev deporteret i perioden 1945-53.

6. dag: Vilnius – Korshøjen - Riga
Sightseeing i Vilnius er en arkitektonisk oplevelse. Straks efter morgenmaden pakkes bussen, og vi tager på en spændende tur rundt i byen. Vi ser bl.a. parlamentet, katedralen, Peter-Paul-Kirken og Heltekirkegården, hvor ofrene fra revolutionen i 1991 ligger begravet. Efter frokosten, der er på egen hånd, kører vi mod Riga. Undervejs gør vi ophold ved Korshøjen, et af Litauens største nationale og religiøse symboler, med hundredtusindvis af kors. Højens historie går helt tilbage til det 14. årh., da den var en del af en fæstning mod den Livlandske Orden, der hærgede området. Indkvartering og sen middag på hotellet.

7. dag: Ligatne, Cesis og besøg hos landbofamilie
Dagens program er en spændende heldagsudflugt, hvor vi kommer tæt på den lettiske befolkning. Straks efter morgenmaden forlader vi hotellet i Riga for at køre til Ligatne, beliggende i den prægtige Gauja Nationalpark. Vores besøg gælder her en rundvisning i et underjordisk, sovjetisk bunkersanlæg, et anlæg som blev bygget i slutningen af 1970’erne som centraladministration for den lettiske sovjetregering. Der var herfra direkte telefonisk kontakt til Kreml i Moskva. Anlægget er først kommet til offentlighedens kendskab for ganske få år siden. Efter besøget her går turen til Drusti, til familien Lubuzi, som serverer en herlig frokost for os. Familien driver et mindre landbrug, som har en helt utrolig smuk beliggenhed i en prægtig natur ned til søen. Forældrene til den nuværende ejer blev i Stalintiden frataget deres gård og deporteret til Sibirien. Familien fortæller os deres utrolige historie. I Cesis indledes turen med en tur til fods rundt i byen, hvor vi bl.a. ser den gamle ridderborg fra 1207, de gamle træhuse og Johannes Kirken. Tilbage på hotellet nyder vi en lækker buffet med kolde og varme retter.

8. dag: Sightseeing i Riga
Om formiddagen tager vores dansktalende lokalguide os med på sightseeing til fods i den gamle hansestad. Efter Rigas 800-års byjubilæum i 2001 ser vi en flot og nænsomt restaureret bykerne. Riga fremstår i dag som en smuk og moderne by, der på trods af et vestligt præg har forstået at bevare sin unikke egenart. Vi ser bl.a. Frihedsmonumentet, Krudttårnet og Domkirken, hvor orgelet med 6768 piber er ét af de største i verden. Eftermiddagen er fri til egne iagttagelser. Middag på hotellet.

9. dag: Riga – Tallinn
Straks efter morgenmaden har vi en fantastisk flot naturmæssig oplevelse foran os, nemlig en tur langs Riga Bugt til Tallinn. Ankomst til Tallinn midt på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet. 

10. dag: Sightseeing i Tallinn – færge til Stockholm
Efter morgenmaden pakkes bussen. En lokalguide tager os om formiddagen med på sightseeing rundt i Tallinn, dels i bus, dels til fods. Tallinn er formodentlig den smukkeste og bedst bevarede middelalderby i Baltikum. Den unikke gamle bydel med brolagte gader og en lang række historiske seværdigheder. Vi skal selvfølgelig se Sangfælledpladsen, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen i 1219, den russisk-ortodokse Alexander Nevski Katedral, parlamentet, Kadriorgparkenetc. Frokost er på egen hånd. Der ligger mange hyggelige restauranter og cafeer i den smukke gamle bydel. Eftermiddagen er fri til at opleve byen på egen hånd, indtil vi sidst på eftermiddagen går om bord på færgen til Stockholm, hvor en lækker aftenbuffet venter.

11. dag: Stockholm
Morgenbuffet om bord inden ankomst til Sverige midt på formiddagen. Stockholm er en utrolig spændende by, som breder sig over 14 øer. Med vores rejseleder skal vi på sightseeing rundt i byen og se nogle af Stockholms mange seværdigheder. Turen fortsætter gennem et storslået landskab til overnatning i Jönköping-området ved Vättern.

12. dag: Hjemrejse
Via Øresundsbroen når vi Danmark og vores hjembyer, fyldt med spændende oplevelser og mange indtryk rigere.


Rejsekort

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

 •                              Gdansk, arnestedet for revolutionen i Østeuropa
 •                              Ulveskansen – Hitlers stort anlagte projekt
 •                              Indblikket i de baltiske lande
 •                              Vilnius, Riga og Tallinn
 •                              Herlig frokost hos lettisk landbofamilie
 •                              Flot færgesejlads fra Tallinn til Stockholm

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 09:00
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ml. Elgiganten og THansen
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:35
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 09:50
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning Absalonsvej 2, Rema 1000
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 10:25
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 09:55
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 10:55
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 12:25
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 11:55
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 11:45
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 11:20
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 11:30
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 11:35
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 11:45
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 11:25
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 11:10
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 12:05

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rasteplads Hylkedal Øst
Tid: 00:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:15
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg busstop på Østre Gjesingvej ml. Elgiganten og THansen
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 18:40
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning Absalonsvej 2, Rema 1000
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 17:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 18:35
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 16:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 15:20
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 15:50
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 16:00
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 16:25
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 16:15
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 16:10
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 16:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 16:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 16:35
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 15:40
28.07.2019 - 29.07.2019
Stena Line
Vis mere Vis mindre
Hotel: Stena Line
29.07.2019 - 31.07.2019
Hotel Golebiewski
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Golebiewski
Hotellets hjemmeside: Link
31.07.2019 - 02.08.2019
Radisson Blu Hotel, Lietuva Vilnius
Vis mere Vis mindre
Hotel: Radisson Blu Hotel, Lietuva Vilnius
02.08.2019 - 05.08.2019
Radisson Blu Hotel Latvija
Vis mere Vis mindre
Hotel: Radisson Blu Hotel Latvija
Hotellets hjemmeside: Link
05.08.2019 - 06.08.2019
Park Inn by Radisson Central Tallinn
Vis mere Vis mindre
Hotel: Park Inn by Radisson Central Tallinn
Hotellets hjemmeside: Link
06.08.2019 - 07.08.2019
Travel North
Vis mere Vis mindre
Hotel: Travel North
Hotellets hjemmeside: Link
07.08.2019 - 08.08.2019
Best Western Plus John Bauer Hotel
Vis mere Vis mindre
Hotel: Best Western Plus John Bauer Hotel
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 28.07.2019
Ankomst: 08.08.2019
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 12.895,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, lokalguide i Vilnius, Riga og Tallinn, kørsel i ****bus, færgeoverfart med ophold i indvendig, to-personers kahyt, hotelophold på ***- eller ****hoteller, halvpension fra aftensmad første dag til og med morgenmad på hjemkomstdagen, 1 x frokost, udflugter ex. entréer, samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Tilkøb:
Frokostsandwich med kylling og bacon: 42 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 42 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 15 kr.
Udflugter ifølge program ex. entreer: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltkahyt indvendig + enkeltværelse på rundrejsen 16.295 Kr.
Enkeltkahyt udvendig+enkeltværelse på rundrejsen 17.095 Kr.
Dobbeltkahyt udvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 13.395 Kr.
Dobbeltkahyt indvendig + dobbeltværelse på rundrejsen 12.895 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 28.07.2019
Ankomst: 08.08.2019
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 12.895,-

Billeder - Østersøen Rundt

En enestående rejse til de baltiske lande
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 28.07.2019
Ankomst: 08.08.2019
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 12.895,-

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel
augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

- Inden for de næste 30 minutter
(ml. 9-17, man-fredag), eller angiv et ønsket tidsrum.

Grupperejser