Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-15
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Flodkrydstogt på Douro i Portugal

Flodkrydstogt på Douro er en smuk og indholdsrig sejlads gennem naturskønne landskaber og steder af høj historisk og kulturel værdi. Den 900 km lange Douroflod har sit udspring i Spanien og strømmer mod vest gennem Portugal til Porto ved Atlanterhavet. “Den Gyldne Flod” slynger sig gennem et smukt landskab med dybt skårne slugter omgivet af terrasser med tusindvis af vinmarker. Hver dag bringer dig til nye spændende steder og fylder dig med indtryk.

Se vores udvalg af flodkrydstogter på Douro herunder.

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 6 dage.

Lørdag
Let skyet
Let skyet
20 °C
-
0,0 mm.
7,6 m/s
nordvest
Søndag
Regn
Regn
19 °C
15 °C
5,5 mm.
2,7 m/s
syd-sydvest
Mandag
Let skyet
Let skyet
22 °C
18 °C
2,0 mm.
3,4 m/s
nordvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
21 °C
15 °C
0,0 mm.
5,6 m/s
nordvest
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
22 °C
16 °C
0,2 mm.
3,6 m/s
vest
Torsdag
Regn
Regn
20 °C
18 °C
4,2 mm.
5,2 m/s
sydvest

Detaljeret vejrudsigt

Nedenfor ses en detaljeret vejrudsigt for de efterfølgende 2 dage.

Fredag 06/08 - 2021
01:00 - 07:00
Regnbyger Regnbyger
17 °C (17 °C)
nordøst3.2 WSW
0.6 mm.
07:00 - 13:00
Delvist skyet Delvist skyet
17 °C (17 °C)
nordøst2.9 NNW
0.2 mm.
13:00 - 19:00
Let skyet Let skyet
21 °C (21 °C)
nordøst4.3 NW
0 mm.
19:00 - 01:00
Let skyet Let skyet
19 °C (19 °C)
nordøst4.7 NW
0 mm.
Lørdag 07/08 - 2021
01:00 - 07:00
Delvist skyet Delvist skyet
15 °C (15 °C)
nordøst1.6 NNE
0.1 mm.
07:00 - 13:00
Regnbyger Regnbyger
16 °C (16 °C)
nordøst2.1 SSE
0.5 mm.
13:00 - 19:00
Let skyet Let skyet
20 °C (20 °C)
nordøst3.2 W
0.1 mm.
19:00 - 01:00
Sol og klart vejr Sol og klart vejr
19 °C (19 °C)
nordøst5.2 NW
0 mm.

Afrejsedatoer

30.08.2021 06.09.2021   8 dage 9.695,-Jyl., Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Vinstokke fylder de bølgende og terrasseklædte bakker, så langt øjet rækker. Skråningerne er spækket med vingårde, der i århundreder har produceret portvin af de druer, der trives så godt i Dourodalens milde klima.
Det er essensen af vores flodkrydstogt på Dourofloden i det nordlige Portugal.
Inden vi begiver os ud på dette smukke togt, besøger vi naturligvis Porto, der er Portugals næststørste by. Storporto har over 2 mio. indbyggere, mens selve byen med godt 290.000 er lige så overskuelig, som den er malerisk.
Den 900 km lange Douroflod har sit udspring i det nordlige Spanien og løber mod sydvest til Porto ved Atlanterhavet. Den portugisiske side er på godt 200 km.
På denne strækning slynger floden sig gennem den smukke dal, hvis skråninger er beklædt med terrasser. Området domineres utvivlsomt af vinstokke og de maleriske vingårde, som kaldes quintas, og grundet dalens gunstige klima er her desuden citrus-, figen- og oliventræer. Tilsammen danner det et skønt og varieret skue for vores togt ind til den spanske grænse og tilbage igen.
Undervejs sejler vi forbi og lægger også til ved en række mindre byer. Vi besøger de mest betagende af dem og drager også med bus på afstikkere ud i området. Her skal vi bl.a. besøge Guimaraesog Mateus Rosé-vingården. Ved den spanske grænse tager vi desuden en dag ind til én af Spaniens helt klassiske byer, Salamanca.
De fleste udflugter er korte, og de strækninger, som vi på vej til den spanske grænse, kører i bus, sejler vi ad på vejen tilbage til Atlanterhavet. På den måde går vi ikke glip af noget på den skønne strækning.


Dagsprogram

1. dag: Ombordstigning i Porto
Vis mere Vis mindre

Om eftermiddagen går vi om bord på vores dejlige skib MS Enfante Don Henrique, i Porto.
NB! Køber du flybilletten hos Riis Rejser, er der afrejse fra København eller Billund til Porto. Transfer fra lufthavnen til skibet.

2. dag: Tur til Porto og besøg i portvinshus
Vis mere Vis mindre

Denne dag skal vi på rundtur i Porto, der breder sig på begge sider af Dourofloden. Den gamle bydel er farverig og charmerende og ikke overraskende på UNESCOs liste over verdens kulturarv. 

Vi ser de farverige rabelo-både, som i flere hundrede år er blevet brugt til at transportere tønder med vin fra dalen og ind til portvinskældre i den historiske bymidte. Naturligvis besøger vi en af portvinshusene og skal da også smage på portvinene, der er opkaldt efter byen. 
Floden krydses på en af de mange broer, hvoraf den mest spændende er Dom Luis I med trafik i to niveauer. Da den 46 m høje og 385 m lange jernbro i 1886 stod færdig, var den verdens største af slagsen.
Bydelen langs floden neden for centrum hedder Ribeira. Dette område var oprindeligt byens kommercielle centrum, og under Portugals tid som kolonimagt kom mange af de store sejlskibe hertil med lasten fuld af eksotiske varer fra fjerne lande.
I centrum står prægtige bygninger side om side. Det er katedralen, Sé do Porto, et romansk levn fra 1100-tallet, den gotiske kirke, Igreja de São Francisco, og det høje klokketårn, Clérigos-tårnet, der er inspireret i Toscanas klokketårne, og som er et af Portos vartegn. 
Der bliver også tid til på egen hånd at udforske byen. Måske besøge hovedbanegården, São Bento, med dens pragfulde udsmykning af fliserne azulejos, som fortæller Portugals historie. Traditionen med fliserne stammer fra maurernes tid. Man kan også vælge at nyde folkelivet fra en af de mange hyggelige cafeer.
Om aftenen er der om bord på skibet underholdning i form af den traditionelle musikform Fado.
3. dag: Sejlads fra Porto, besøg i Guimaraes og til Régua
Vis mere Vis mindre

Vi forlader Porto og begynder vores sejlads op ad Dourofloden.
Undervejs er der mulighed for at tage med på en tur til Guimaraes, Vi kommer ud på landet, hvor man bl.a. dyrker druer til den friske hvidvin, Vinho Verde.
Selve byen er uløseligt forbundet med Portugals historiske identitet, da den var landets første hovedstad, og fordi Portugals første konge, Afonso Henriques I, stammede herfra. Af den grund står der på et af de gamle tårne: ’her blev Portugal født’.
I dag har byen ca. 50.000 indbyggere. I 2012 var den Europæisk Kulturhovedstad, og det historiske centrum er inkluderet på UNESCOs verdensarvsliste, så alt i alt er byen en lækkerbisken.
Efter besøget i byen kører vi igen mod skibet, som i mellemtiden er sejlet til Leverinho. Vi tilbringer resten af dagen med at sejle til Régua. Undervejs skal skibet gennem slusen Carrapatelo, der med 36 meter er den højeste i Europa.
Aftenunderholdning er traditionel portugisisk musik og dans.

4. dag: Tur til Vila Real og sejlads til Vega Terron ved den spanske grænse
Vis mere Vis mindre

Fra morgenstunden forlader skibet Régua og sejler mod Pinhão. Man kan nyde formiddagen på soldækket, mens den smukke Dourodal glider forbi.
Tag også med på udflugten til Vila Real. Det er en fin, mindre by med en buttet romansk domkirke, som man kan besøge, eller man kan vælge at gæste en café og måske smage byens traditionelle søde kager. I øvrigt var Vila Realden første i Europa til at få elektrisk gadebelysning.
Derefter kører vi til vingårdenSolar de Mateus Manor, hvor der er mulighed for at smage på et udvalg af stedets vine. På trods af navnet inkluderer det ikke Mateus Rosé-vinen.
Vi går om bord igen i Pinhão. Krydstogtet fortsætter derefter ind i hjertet af Porto-distriktet. Undervejs passerer vi to sluser.
Denne gang lægger skibet til på den spanske side af grænsen, hvilket er iVega de Terron, som er en øde grænsepost. I Spanien kaldes floden for Duero, og dette kan som det portugisiske navn oversættes til ’den gyldne’.
Eftersom vi nu er i Spanien, byder denne aften på Flamenco-underholdning.

5. dag: Barca d'Alva og udflugt til Salamanca
Vis mere Vis mindre

Tag med på vores tur til Salamanca; rejsens heldagstur. Vi kører 120 km over den spanske højslette gennem regionen Castilien og León til Spaniens måske mest elegante by. Mange af byens monumentale bygninger er opført i gylden sandsten, og i solskin giver det byen et særligt skær. Salamanca har ca. 150.000 indbyggere.
Vel fremme i byen venter os en bytur på gåben ind i de snirklede gader og ud på nogle af de fornemme pladser, hvor Plaza Mayor er mest bemærkelsesværdig.
Salamanca er Spaniens ældste universitetsby, hvor mange af de største spanske forfattere gennem årene har haft deres gang. Universitetets facade er udsmykket med figurer af mytiske personer og et relief af de Katolske Monarker, Isabella og Ferdinand, da de her i 1486 modtog besøg af Christoffer Columbus, der søgte støtte til at finde søvejen til Indien. Det fik han så i 1492 af Isabella.
De historiske vingesus mærkes også i de to katedraler, den nye og den gamle, og i muslingeskalhuset, Casa de las Conchas. I husets mur placerede dets oprindelige ejer, en doktor ved dronning Isabellas hof, utallige kammuslingeskaller, da han var medlem af Santiago-ordenden, og derfor mente, at ordenens symbol skulle plastres på bygningen.
Der bliver tid på egen hånd til bl.a. at spise frokost, som måske kunne være tapas, nu vi er i småretternes hjemland, eller en bøf fra én af de lokale kvægracer, Morucha de Salamanca og Avileña Negra.
Først på aftenen går vi om bord på vores skib igen i Portugal, nærmere betegnet i Barca d'Alva, som ligger få minutters sejlads fra kajen i Spanien. Barca d'Alva er et lille samfund med 200 indbyggere, en købmandsforretning og en håndfuld cafeer.
Også denne aften er der underholdning om bord.

6. dag: Barca d’Alva, op til vingård og sejlads til Pinhão
Vis mere Vis mindre

Vi nyder sejladsen om formiddagen. Nu går det i vestlig retning, mod Porto.
Første stop denne dag er i Ferradosa, hvorfra vi efter frokost tager på en tur ud på landet. Vi følger vejen opad, gennem vinmarkerne, og vi stopper i nærheden af et kapel kaldet São Salvador do Mundo, hvortil man kan tage en rask travetur. Ellers kan man nyde udsigten over Dourodalen, som vi nu ser i fugleperspektiv.
Turens mål er også en vingård, hvor vi hører om produktion af portvine og de traditioner, som er forbundet hermed. Der er også mulighed for at smage på vinene.
Vi går om bord på skibet igen i Pinhão. Undervejs dertil kan man slå et smut omkring togstationen, som er udsmykket med azulejo-fliser. De stammer fra Salazar-diktaturets tid og danner idylliserede motiver af livet på landet.
Ellers er Pinhão en hyggelig lille by, som indbyder til en spadseretur.
Det er næstsidste aften på skibet, og der er festlig gallaaften med ekstra lækker mad.

7. dag: Pinhão, tur til Lamego og via sluser til Porto
Vis mere Vis mindre

Denne formiddag går udflugten til den hyggelige by Lamego. Den har ca. 11.000 indbyggere, men trods dens lidenhed har den også sin plads i historien, da det var her i 1143, at den rådgivende forsamling mødtes for at erklære Afonso Henriquesfor Portugals første konge.
Byen af i dag præges af katedralen NossaSenhora dos Remedios og dens fantastiske trappe. Den har hele 682 trin. På Jomfru Marias fødselsdag den 8. september kravler pilgrimme på knæ op ad de mange trin for at bede om syndsforladelse. Efter besøget ved katedralen kan man vælge trapperne eller tage med vores bus ned til centrum, hvor der bliver tid til at snuse omkring i de middelalderlige gader.
Fra Lamego kører vi til Regua, hvortil skibet i mellemtiden er sejlet.
En dejlig eftermiddagssejlads til Porto venter, og undervejs skal vi igennem to sluser.
Om aftenen er der folkloreunderholdning.

8. dag: Hjemrejse
Vis mere Vis mindre

Efter morgenmaden siger vi farvel til skibets besætning, og går fra borde. 
NB! Køber du flybilletten hos Riis Rejser, er transfer fra skib til lufthavn inkluderet. Herfra med rutefly retur til enten København eller Billund.


Rejsekort

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Portvinens hjemland
  • Naturskøn sejlads gennem landskaberne fra Porto til Spanien
  • Mange skønne udflugter inkluderet
  • Nyd den dejlige all inklusive om bord

Flyafgange

Tid Fra Til
Udrejse
06:20 Billund Frankfurt
06:40 København Munich
09:30 Frankfurt Porto
09:30 Munich Porto
Hjemrejse
15:30 Porto Frankfurt
21:30 Frankfurt København
21:40 Frankfurt Billund
30.08.2021 - 06.09.2021
M/S Infante d´ Henrique
Vis mere Vis mindre
Hotel: M/S Infante d´ Henrique
Hotellets hjemmeside: Link
Etager: 3
Værelser: 71
Elevator: Ja
Faciliteter: Kahytterne er indrettet med dobbeltseng eller to adskilte senge, brus, toilet, hårtørrer, klædeskab, sat. tv, centralvarme, aircondition og 220 volt.
Beskrivelse:

Dejligt skib i tre etager fra 2003. Skibet har plads til 142 passagerer og indeholder bl.a.  loungebar med dansegulv, restaurant, stort soldæk med dækstole, bibliotek og gavebutik.
Der er gratis WiFi ved receptionen og loungen. Der kan dog være mangelfuld mobildækning langs floderne. På disse strækninger kan sejladsen nydes i stedet.

Forplejning
Se under "prisen inkluderer", hvilke måltider der inkluderes på netop din rejse. Typisk beholder man under hele krydstogtet samme plads i restauranten, som man tildeles første aften. Meddel derfor rejselederen hvis du har rejsefæller, du gerne vil sidde med.

Drikkevarer om bord
På langt de fleste afgange (gælder ikke jul og nytårstogterne) er drikkevarer til frokost og aftensmad samt i baren inkluderet. Se altid efter på den enkelte rejse under "prisen inkluderer". Der serveres øl, vand og dagens vine samt kaffe, the og drinks mm. i baren i tidsrummet 11-23. Ønsker man anden vin end dagens vin, kan der købes fra skibets vinkort.

Safety box
Der findes safety box på skibet.

Påklædning
Der er ikke bestemte forskrifter eller kodeks for påklædning. Først og fremmest kommer det an på gæstens velbefindende. En mere formel påklædning er velset ved ”Kaptajnens gallamiddag”.

Rygning
Der må ikke ryges indendørs.

Drikkepenge
Der er ikke krav om, at man giver drikkepenge til personalet, men det er bestemt ikke ilde set.

Udflugter fra skibet
Langt de fleste udflugter fra skibet er inkluderet i rejsens pris. Enkelte udflugter er i tilkøb. Se mere under hvert enkelt togt.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 30.08.2021
Ankomst: 06.09.2021
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 9.695,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, ophold i dobbeltkahyt B, 7 x morgenbuffet, 6 x frokost, 7 x middag, underholdning om bord, drikkevarer om bord på skibet som beskrevet, samt alle lovpligtige skatter og afgifter.

Fly til og fra Porto
Nogle deltagere ønsker at forlænge rejsen med en lille ferie i Porto før eller efter flodkrydstogtet. Derfor inkluderer vi ikke flybilletten på denne rejse, men tilbyder i stedet flybilletten i tilkøb.
Riis Rejser flyver med rutefly fra hhv. Billund og København til Porto med mellemlanding. Vores rejseleder flyver fra enten Billund eller København.

Tilkøb udflugtspakke hjemmefra. Kun kr. 1.875,-
Udflugterne er ikke inkluderet i rejsens grundpris. Udflugtspakke i tilkøb inkluderer:
Rundtur med vores rejseleder og lokalguide i Porto inkl. portvinssmagning hos Sandemans.
Besøg i Guimares med vores rejseleder og lokalguide.
Besøg i Vila real med entré til Casa de Mateus.
Udflugt til Salamanca med byrundtur m. lokalguide samt frokost og entré til katedral og universitetet.
Udflugt til ”Portos vinvej” inkl. vinsmagning.
Udflugt til Nossa Senhora.

Forbehold vedr. flodkrydstogter: Ændringer i vandstanden på floderne, efter afrejse fra Danmark, kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Riis Rejser tager forbehold for ændringer i rejseplanen som følge af ændringer i vandstanden på floderne. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvis erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.


Tilkøb:
Udflugtspakke ifølge program: 1.875 kr.
Flodkrydstogt ifølge program: Inkluderet
Fly: Billund - Frankfurt København - Munich Frankfurt - Porto Munich - Porto: 2.500 kr.

 

Værelsestyper:

Enkeltkahyt kategori M. Forplejning ifølge program 14.695 Kr.
Dobbeltkahyt B som enkeltkahyt. Forplejning ifølge program 16.995 Kr.
Dobbeltkahyt M som enkeltkahyt. Forplejning ifølge program 19.995 Kr.
Dobbeltkahyt A som enkeltkahyt. Forplejning ifølge program 20.995 Kr.
Enkeltkahyt kategori B. Forplejning ifølge program 13.695 Kr.
Dobbeltkahyt kategori A. Forplejning ifølge program 11.695 Kr.
Dobbeltkahyt kategori M. Forplejning ifølge program 11.195 Kr.
Dobbeltkahyt kategori B. Forplejning ifølge program 9.695 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 30.08.2021
Ankomst: 06.09.2021
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 9.695,-

Billeder - Flodkrydstogt på Douro i Portugal

Kom med os på flodkrydstogt på Dourofloden
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 30.08.2021
Ankomst: 06.09.2021
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 9.695,-

Vis mindre
18.10.2021 25.10.2021   8 dage 9.295,-Jyl., Sjæ. Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Vinstokke fylder de bølgende og terrasseklædte bakker, så langt øjet rækker. Skråningerne er spækket med vingårde, der i århundreder har produceret portvin af de druer, der trives så godt i Dourodalens milde klima.
Det er essensen af vores flodkrydstogt på Dourofloden i det nordlige Portugal.
Inden vi begiver os ud på dette smukke togt, besøger vi naturligvis Porto, der er Portugals næststørste by. Storporto har over 2 mio. indbyggere, mens selve byen med godt 290.000 er lige så overskuelig, som den er malerisk.
Den 900 km lange Douroflod har sit udspring i det nordlige Spanien og løber mod sydvest til Porto ved Atlanterhavet. Den portugisiske side er på godt 200 km.
På denne strækning slynger floden sig gennem den smukke dal, hvis skråninger er beklædt med terrasser. Området domineres utvivlsomt af vinstokke og de maleriske vingårde, som kaldes quintas, og grundet dalens gunstige klima er her desuden citrus-, figen- og oliventræer. Tilsammen danner det et skønt og varieret skue for vores togt ind til den spanske grænse og tilbage igen.
Undervejs sejler vi forbi og lægger også til ved en række mindre byer. Vi besøger de mest betagende af dem og drager også med bus på afstikkere ud i området. Her skal vi bl.a. besøge Guimaraesog Mateus Rosé-vingården. Ved den spanske grænse tager vi desuden en dag ind til én af Spaniens helt klassiske byer, Salamanca.
De fleste udflugter er korte, og de strækninger, som vi på vej til den spanske grænse, kører i bus, sejler vi ad på vejen tilbage til Atlanterhavet. På den måde går vi ikke glip af noget på den skønne strækning.


Dagsprogram

1. dag: Ombordstigning i Porto
Vis mere Vis mindre

Om eftermiddagen går vi om bord på vores dejlige skib MS Enfante Don Henrique, i Porto.
NB! Køber du flybilletten hos Riis Rejser, er der afrejse fra København eller Billund til Porto. Transfer fra lufthavnen til skibet.

2. dag: Tur til Porto og besøg i portvinshus
Vis mere Vis mindre

Denne dag skal vi på rundtur i Porto, der breder sig på begge sider af Dourofloden. Den gamle bydel er farverig og charmerende og ikke overraskende på UNESCOs liste over verdens kulturarv. 

Vi ser de farverige rabelo-både, som i flere hundrede år er blevet brugt til at transportere tønder med vin fra dalen og ind til portvinskældre i den historiske bymidte. Naturligvis besøger vi en af portvinshusene og skal da også smage på portvinene, der er opkaldt efter byen. 
Floden krydses på en af de mange broer, hvoraf den mest spændende er Dom Luis I med trafik i to niveauer. Da den 46 m høje og 385 m lange jernbro i 1886 stod færdig, var den verdens største af slagsen.
Bydelen langs floden neden for centrum hedder Ribeira. Dette område var oprindeligt byens kommercielle centrum, og under Portugals tid som kolonimagt kom mange af de store sejlskibe hertil med lasten fuld af eksotiske varer fra fjerne lande.
I centrum står prægtige bygninger side om side. Det er katedralen, Sé do Porto, et romansk levn fra 1100-tallet, den gotiske kirke, Igreja de São Francisco, og det høje klokketårn, Clérigos-tårnet, der er inspireret i Toscanas klokketårne, og som er et af Portos vartegn. 
Der bliver også tid til på egen hånd at udforske byen. Måske besøge hovedbanegården, São Bento, med dens pragfulde udsmykning af fliserne azulejos, som fortæller Portugals historie. Traditionen med fliserne stammer fra maurernes tid. Man kan også vælge at nyde folkelivet fra en af de mange hyggelige cafeer.
Om aftenen er der om bord på skibet underholdning i form af den traditionelle musikform Fado.
3. dag: Sejlads fra Porto, besøg i Guimaraes og til Régua
Vis mere Vis mindre

Vi forlader Porto og begynder vores sejlads op ad Dourofloden.
Undervejs er der mulighed for at tage med på en tur til Guimaraes, Vi kommer ud på landet, hvor man bl.a. dyrker druer til den friske hvidvin, Vinho Verde.
Selve byen er uløseligt forbundet med Portugals historiske identitet, da den var landets første hovedstad, og fordi Portugals første konge, Afonso Henriques I, stammede herfra. Af den grund står der på et af de gamle tårne: ’her blev Portugal født’.
I dag har byen ca. 50.000 indbyggere. I 2012 var den Europæisk Kulturhovedstad, og det historiske centrum er inkluderet på UNESCOs verdensarvsliste, så alt i alt er byen en lækkerbisken.
Efter besøget i byen kører vi igen mod skibet, som i mellemtiden er sejlet til Leverinho. Vi tilbringer resten af dagen med at sejle til Régua. Undervejs skal skibet gennem slusen Carrapatelo, der med 36 meter er den højeste i Europa.
Aftenunderholdning er traditionel portugisisk musik og dans.

4. dag: Tur til Vila Real og sejlads til Vega Terron ved den spanske grænse
Vis mere Vis mindre

Fra morgenstunden forlader skibet Régua og sejler mod Pinhão. Man kan nyde formiddagen på soldækket, mens den smukke Dourodal glider forbi.
Tag også med på udflugten til Vila Real. Det er en fin, mindre by med en buttet romansk domkirke, som man kan besøge, eller man kan vælge at gæste en café og måske smage byens traditionelle søde kager. I øvrigt var Vila Realden første i Europa til at få elektrisk gadebelysning.
Derefter kører vi til vingårdenSolar de Mateus Manor, hvor der er mulighed for at smage på et udvalg af stedets vine. På trods af navnet inkluderer det ikke Mateus Rosé-vinen.
Vi går om bord igen i Pinhão. Krydstogtet fortsætter derefter ind i hjertet af Porto-distriktet. Undervejs passerer vi to sluser.
Denne gang lægger skibet til på den spanske side af grænsen, hvilket er iVega de Terron, som er en øde grænsepost. I Spanien kaldes floden for Duero, og dette kan som det portugisiske navn oversættes til ’den gyldne’.
Eftersom vi nu er i Spanien, byder denne aften på Flamenco-underholdning.

5. dag: Barca d'Alva og udflugt til Salamanca
Vis mere Vis mindre

Tag med på vores tur til Salamanca; rejsens heldagstur. Vi kører 120 km over den spanske højslette gennem regionen Castilien og León til Spaniens måske mest elegante by. Mange af byens monumentale bygninger er opført i gylden sandsten, og i solskin giver det byen et særligt skær. Salamanca har ca. 150.000 indbyggere.
Vel fremme i byen venter os en bytur på gåben ind i de snirklede gader og ud på nogle af de fornemme pladser, hvor Plaza Mayor er mest bemærkelsesværdig.
Salamanca er Spaniens ældste universitetsby, hvor mange af de største spanske forfattere gennem årene har haft deres gang. Universitetets facade er udsmykket med figurer af mytiske personer og et relief af de Katolske Monarker, Isabella og Ferdinand, da de her i 1486 modtog besøg af Christoffer Columbus, der søgte støtte til at finde søvejen til Indien. Det fik han så i 1492 af Isabella.
De historiske vingesus mærkes også i de to katedraler, den nye og den gamle, og i muslingeskalhuset, Casa de las Conchas. I husets mur placerede dets oprindelige ejer, en doktor ved dronning Isabellas hof, utallige kammuslingeskaller, da han var medlem af Santiago-ordenden, og derfor mente, at ordenens symbol skulle plastres på bygningen.
Der bliver tid på egen hånd til bl.a. at spise frokost, som måske kunne være tapas, nu vi er i småretternes hjemland, eller en bøf fra én af de lokale kvægracer, Morucha de Salamanca og Avileña Negra.
Først på aftenen går vi om bord på vores skib igen i Portugal, nærmere betegnet i Barca d'Alva, som ligger få minutters sejlads fra kajen i Spanien. Barca d'Alva er et lille samfund med 200 indbyggere, en købmandsforretning og en håndfuld cafeer.
Også denne aften er der underholdning om bord.

6. dag: Barca d’Alva, op til vingård og sejlads til Pinhão
Vis mere Vis mindre

Vi nyder sejladsen om formiddagen. Nu går det i vestlig retning, mod Porto.
Første stop denne dag er i Ferradosa, hvorfra vi efter frokost tager på en tur ud på landet. Vi følger vejen opad, gennem vinmarkerne, og vi stopper i nærheden af et kapel kaldet São Salvador do Mundo, hvortil man kan tage en rask travetur. Ellers kan man nyde udsigten over Dourodalen, som vi nu ser i fugleperspektiv.
Turens mål er også en vingård, hvor vi hører om produktion af portvine og de traditioner, som er forbundet hermed. Der er også mulighed for at smage på vinene.
Vi går om bord på skibet igen i Pinhão. Undervejs dertil kan man slå et smut omkring togstationen, som er udsmykket med azulejo-fliser. De stammer fra Salazar-diktaturets tid og danner idylliserede motiver af livet på landet.
Ellers er Pinhão en hyggelig lille by, som indbyder til en spadseretur.
Det er næstsidste aften på skibet, og der er festlig gallaaften med ekstra lækker mad.

7. dag: Pinhão, tur til Lamego og via sluser til Porto
Vis mere Vis mindre

Denne formiddag går udflugten til den hyggelige by Lamego. Den har ca. 11.000 indbyggere, men trods dens lidenhed har den også sin plads i historien, da det var her i 1143, at den rådgivende forsamling mødtes for at erklære Afonso Henriquesfor Portugals første konge.
Byen af i dag præges af katedralen NossaSenhora dos Remedios og dens fantastiske trappe. Den har hele 682 trin. På Jomfru Marias fødselsdag den 8. september kravler pilgrimme på knæ op ad de mange trin for at bede om syndsforladelse. Efter besøget ved katedralen kan man vælge trapperne eller tage med vores bus ned til centrum, hvor der bliver tid til at snuse omkring i de middelalderlige gader.
Fra Lamego kører vi til Regua, hvortil skibet i mellemtiden er sejlet.
En dejlig eftermiddagssejlads til Porto venter, og undervejs skal vi igennem to sluser.
Om aftenen er der folkloreunderholdning.

8. dag: Hjemrejse
Vis mere Vis mindre

Efter morgenmaden siger vi farvel til skibets besætning, og går fra borde. 
NB! Køber du flybilletten hos Riis Rejser, er transfer fra skib til lufthavn inkluderet. Herfra med rutefly retur til enten København eller Billund.


Rejsekort

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Portvinens hjemland
  • Naturskøn sejlads gennem landskaberne fra Porto til Spanien
  • Mange skønne udflugter inkluderet
  • Nyd den dejlige all inklusive om bord

Flyafgange

Tid Fra Til
Udrejse
06:20 Billund Frankfurt
06:40 København Frankfurt
09:30 Frankfurt Porto
Hjemrejse
15:30 Porto Frankfurt
21:30 Frankfurt København
21:40 Frankfurt Billund
18.10.2021 - 25.10.2021
M/S Infante d´ Henrique
Vis mere Vis mindre
Hotel: M/S Infante d´ Henrique
Hotellets hjemmeside: Link
Etager: 3
Værelser: 71
Elevator: Ja
Faciliteter: Kahytterne er indrettet med dobbeltseng eller to adskilte senge, brus, toilet, hårtørrer, klædeskab, sat. tv, centralvarme, aircondition og 220 volt.
Beskrivelse:

Dejligt skib i tre etager fra 2003. Skibet har plads til 142 passagerer og indeholder bl.a.  loungebar med dansegulv, restaurant, stort soldæk med dækstole, bibliotek og gavebutik.
Der er gratis WiFi ved receptionen og loungen. Der kan dog være mangelfuld mobildækning langs floderne. På disse strækninger kan sejladsen nydes i stedet.

Forplejning
Se under "prisen inkluderer", hvilke måltider der inkluderes på netop din rejse. Typisk beholder man under hele krydstogtet samme plads i restauranten, som man tildeles første aften. Meddel derfor rejselederen hvis du har rejsefæller, du gerne vil sidde med.

Drikkevarer om bord
På langt de fleste afgange (gælder ikke jul og nytårstogterne) er drikkevarer til frokost og aftensmad samt i baren inkluderet. Se altid efter på den enkelte rejse under "prisen inkluderer". Der serveres øl, vand og dagens vine samt kaffe, the og drinks mm. i baren i tidsrummet 11-23. Ønsker man anden vin end dagens vin, kan der købes fra skibets vinkort.

Safety box
Der findes safety box på skibet.

Påklædning
Der er ikke bestemte forskrifter eller kodeks for påklædning. Først og fremmest kommer det an på gæstens velbefindende. En mere formel påklædning er velset ved ”Kaptajnens gallamiddag”.

Rygning
Der må ikke ryges indendørs.

Drikkepenge
Der er ikke krav om, at man giver drikkepenge til personalet, men det er bestemt ikke ilde set.

Udflugter fra skibet
Langt de fleste udflugter fra skibet er inkluderet i rejsens pris. Enkelte udflugter er i tilkøb. Se mere under hvert enkelt togt.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 18.10.2021
Ankomst: 25.10.2021
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 9.295,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, ophold i dobbeltkahyt B, 7 x morgenbuffet, 6 x frokost, 7 x middag, underholdning om bord, drikkevarer om bord på skibet som beskrevet, samt alle lovpligtige skatter og afgifter.

Fly til og fra Porto
Nogle deltagere ønsker at forlænge rejsen med en lille ferie i Porto før eller efter flodkrydstogtet. Derfor inkluderer vi ikke flybilletten på denne rejse, men tilbyder i stedet flybilletten i tilkøb.
Riis Rejser flyver med rutefly fra hhv. Billund og København til Porto med mellemlanding. Vores rejseleder flyver fra enten Billund eller København.

Tilkøb udflugtspakke hjemmefra. Kun kr. 1.875,-
Udflugterne er ikke inkluderet i rejsens grundpris. Udflugtspakke i tilkøb inkluderer:
Rundtur med vores rejseleder og lokalguide i Porto inkl. portvinssmagning hos Sandemans.
Besøg i Guimares med vores rejseleder og lokalguide.
Besøg i Vila real med entré til Casa de Mateus.
Udflugt til Salamanca med byrundtur m. lokalguide samt frokost og entré til katedral og universitetet.
Udflugt til ”Portos vinvej” inkl. vinsmagning.
Udflugt til Nossa Senhora.

Forbehold vedr. flodkrydstogter: Ændringer i vandstanden på floderne, efter afrejse fra Danmark, kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Riis Rejser tager forbehold for ændringer i rejseplanen som følge af ændringer i vandstanden på floderne. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvis erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.


Tilkøb:
Udflugtspakke ifølge program: 1.875 kr.
Flodkrydstogt ifølge program: Inkluderet
Fly: Billund - Frankfurt København - Frankfurt Frankfurt - Porto: 2.500 kr.

 

Værelsestyper:

Dobbeltkahyt A som enkeltkahyt. Forplejning ifølge program 20.595 Kr.
Enkeltkahyt kategori B. Forplejning ifølge program 13.295 Kr.
Enkeltkahyt kategori M. Forplejning ifølge program 14.295 Kr.
Dobbeltkahyt B som enkeltkahyt. Forplejning ifølge program 16.595 Kr.
Dobbeltkahyt M som enkeltkahyt. Forplejning ifølge program 19.595 Kr.
Dobbeltkahyt kategori M. Forplejning ifølge program 10.795 Kr.
Dobbeltkahyt kategori B. Forplejning ifølge program 9.295 Kr.
Dobbeltkahyt kategori A. Forplejning ifølge program 11.295 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 18.10.2021
Ankomst: 25.10.2021
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 9.295,-

Billeder - Flodkrydstogt på Douro i Portugal

Kom med os på flodkrydstogt på Dourofloden
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 18.10.2021
Ankomst: 25.10.2021
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Jyl., Sjæ.
Pris fra: 9.295,-

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel
augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser