Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17

Hyggelige julemarkeder i Danmark og Sverige

Leder du efter julearrangementer til juleferien i 2021? Eller er du måske klar til at komme i julestemning endnu tidligere? Så tag på tur med Riis Rejser. Vi har busture til koncerter og julemarkeder i Danmark, og vi har ture, der krydser den danske grænse og går over til det sydlige Sverige. 
 

Læs med, og find din juletur her.

 

Traditionsrige julemarkeder og oplevelser i København

Kom i ægte julestemning i den danske hovedstad

Vil du gerne mærke julestemningen brede sig? Og vil du gerne opleve, hvordan julemarkederne i 2021 udfolder sig? Så foreslår vi, at du tager med os fra Riis Rejser til den danske hovedstad. Med os kan du komme på det traditionsrige julemarked i København, hvor duften af brændte mandler siver ned gennem de mange, hyggelige boder.

 

Du kan også udvide din tur ved at tage på stemningsfuldt julemarked i København og så efterfølgende krydse den danske grænse over til Malmø. På den måde kan du opleve to af de bedste julemarkeder

Endelig kan du også komme ind og se de julekoncerter, som du ellers følger flittigt i fjernsynet hvert år. Det er en tradition at nyde musikken og sangene i fjernsynet, og det vil kun gøre traditionen bedre at opleve, hvordan det lyder inde i koncertsalen. Vi har derfor ture til både DR’s Store Juleshow og DR Pigekorets Julekoncert.

 

Hyggeligt julemarked i Malmø

Oplev den svenske by med sine julemarkeder

Vil du gerne opleve den dejlige stemning i Malmø? Og vil du egentlig gerne opleve både Københavns og Malmøs skønne julemarkeder? Så tag med Riis Rejser over den danske grænse. Vi tilbyder ture til både København og Sydsverige, så du kan opleve ægte julestemning og nogle af de bedste julemarkeder. Kom med til Sverige, og oplev, hvordan julestemningen breder sig, mens du går ned gennem de mange, hyggelige juleboder.

Hør, hvordan julesangene får de mange mennesker i gaderne til at nynne med. Og oplev, hvordan de lokale delikatesser lader dine smagsløg få nye oplevelser.

 

Juletraditioner i Danmark og Sverige

Oplev, hvordan julen skaber glæde og samhørighed.

Julen er for mange en glædens tid. Den gode julestemning breder sig med julesange, julemad, julesweatre og ikke mindst julemarkeder. Men julen begynder også at komme frem tidligere og tidligere. Butikker og supermarkeder stiller allerede julegaver frem i løbet af efteråret, og det kan derfor være lidt svært at fastholde den ægte julestemning helt frem til den 24. december. 

Dér er julemarkederne heldigvis en god løsning. Har du brug for en god dosis af jul? og vil du gerne opleve den magiske følelse, som julen ofte bringer med sig? Så tag med os til julemarkeder i både Danmark og Sverige.

Ved du allerede, hvilket julemarked du vil på i 2021? Eller skal du til at beslutte hvilke julemarkeder i Danmark og Sverige, du vil besøge? Så læs med her, og bliv klogere på juletraditionerne i Sverige, og hvordan de minder om og adskiller sig fra dem, vi kender i Danmark. Måske hjælper det dig til at beslutte, hvilke julemarkeder der er de bedste julemarkeder for dig.

 

Hvilke juletraditioner har Sverige?

Der er mange ligheder mellem de danske og svenske juletraditioner, og det er der en god grund til. Vi er selvfølgelig nabolande, og vi lader os derfor også inspirere af hinanden. Dermed ikke sagt at der ikke også er forskelle mellem juletraditionerne i Danmark og Sverige.

 

Den svenske julebuk er et billede på dejlig julestemning

Julebukken har for eksempel en større rolle i Sverige end herhjemme. Den er en vigtig del af julepyntningen, og du vil derfor se den ved mange julemarkeder på den anden side af Øresund. Faktisk er julebukken ikke kun en sød julepynt. Halmbukken er nemlig oprindeligt en udklædning, som personer kunne tage på, inden de trængte ind i andres hjem og lavede ballade. Dette er dog ikke den primære opfattelse af bukken i dag - heldigvis. Ellers ville julemarkederne have en noget anderledes atmosfære.

 

Luciaoptoget forbinder vores juletraditioner

Hvor julebukken adskiller os, forbinder luciaoptoget de danske og svenske juletraditioner. Vi har nemlig lånt traditionen fra vores naboer. Svenskerne havde luciaoptoget, før vi havde, og selvom vi har fundet inspiration hos dem, så forbinder vi ofte luciaoptoget med den tyske besættelse. Det gør vi, da luciaoptoget blev en billede på lys i en ellers mørk tid. Det er en god tradition og et virkelig godt billede, men vi burde nok give lidt mere anerkendelse til Sverige her. 

 

Vores madtraditioner minder om hinanden, men julemaden er forskellig 

Endelig er der julemaden. I Danmark spiser vi æbleskiver og drikker gløgg, hvor de i Sverige har den svenske julekage. I begge lande er vi gode til eftermiddagskage og hyggelige stunder, og du kan derfor være sikker på, at du kan købe både kager og varme drikke på julemarkederne både København og Malmø.

I Danmark har vi en stor middag juleaften med and, gås eller flæskesteg, hvor de i Sverige spiser skinke og lutfisk. Nok er retterne forskellige, men fælles for både de svenske og danske juletraditioner er, at vi i begge lande spiser den store middag den 24. december i stedet for den 25. december, som ellers er tilfældet i mange andre lande.

 

Tag på julemarkeder i 2021, og oplev den dejlige julestemning

Kom med på julemarkederne i 2021, og oplev, hvordan juletraditionerne nok er forskellige på nogle punkter, men at julestemningen er den samme både herhjemme og i Sverige. Du vil blive mødt af glæde og gode oplevelser. Det vil måske endda være muligt at møde julemanden på det traditionsrige julemarked - for ham deler vi trods alt med Sverige.

 

Klar julegaverne, mens du julehygger 

Du vil på vores ture ofte have mulighed for at lave lidt julegaveshopping. Dette kan enten ske i de mange butikker i storbyerne eller ved selve julemarkederne. Der er da også nogen, der vælger at give turen til julemarkedet i gave. Det vil være en julegave med ægte julestemning.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser