Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17

Seværdigheder i Prag - 10 ting du skal opleve

Ønsker du at besøge den sprudlende hovedstad i Tjekkiet? Så får du dig nogle oplevelser for livet. Prag er en by, der er er rig på kultur og arkitektur, samt historie der går helt tilbage til 900-tallet. I Prag er oplevelser ikke en mangelvarer, så har du en forlænget weekend eller en hel uge i byen, skal du nok få fyldt tiden ud med spændende seværdigheder. I byen kan du opleve alt fra den ikoniske Karlsbro og det majestætiske slot til spændende museer. Prag er også kendt for sin livlige atmosfære med et væld af restauranter, caféer og barer, hvor du kan nyde den lokale øl og det tjekkiske køkken. Her på siden giver vi nogle gode bud på, hvad du skal opleve, når du er i Prag. Der er noget for alle aldre og enhver smag.

1. Den Gamle Bydel

I Prag bør du helt sikkert opleve Den Gamle Bydel, der er spækket med brostensgader og charmerende, gamle bygninger. I hjertet af bydelen finder du det gamle rådhus, hvorpå du kan se det imponerende Astronomiske Ur, som dateres tilbage til det 15. århundrede, og som spiller et fantastisk klokkespil, hver gang klokken slår hel. Den Gamle Bydel er også hjemsted for nogle af Prags bedste museer — herunder Det Jødiske Museum og det berømte Franz Kafka-museum. Det er et unikt område, der er et besøg værd for enhver turist.

2. Karlsbroen

Karlsbroen er en unik seværdighed, som forbinder Prags gamle bydel med Prags slot. Karlsbroen er med en længde på 516 meter et sandt vartegn for byen. Den er dekoreret med statuer og skulpturer af helgener og byder på en fantastisk udsigt over floden samt byens skyline. Både turister og lokale finder deres vej til broen for at få et mindeværdigt billede eller drikke en øl ved kanten. Broen er desuden kendt for de livlige gadekunstnere og små boder, som du kan stoppe og kigge på.

3. Det Jødiske Kvarter

En af de mest fascinerende områder i Prag er Det Jødiske Kvarter. Ligesom de fleste jødiske områder i andre storbyer, emmer det af intens historie helt fra det 13. århundrede til Anden Verdenskrig og i dag. Engang var dette jødiske område en af Europas største, og i dag kan du opleve synagoger, Den Jødiske Kirkegård, Det Jødiske Museum samt masser af hyggelige gader og caféliv.

4. Bådtur på Vltava-floden

I den tjekkiske hovedstad kan du også få en smuk og uforglemmelige oplevelse til søs med en bådtur på Vltava-floden, også kendt som Moldau. Floden slænger sig på tværs gennem Prag, og det er altså en perfekt måde at opleve byen på, hvis du samtidig ønsker at slappe af og få masser af frisk luft. Med et bredt udvalg af forskellige bådture til rådighed, inklusiv nogle med spisning ombord, er der noget for enhver smag og økonomi. Så find den bådtur, der passer til dit behov, og nyd den rolige og langsomme sightseeing.

5. Prags borg

Skal du se noget imponerende, så skal du besøge Prags borg eller slot i centrum. Det er nemlig verdens største borgkompleks på 70.000 kvadratmeter. Borgkomplekset består af kongepaladset, Sankt Georg-basilikaen, Sankt Vitus-katedralen, Den Gyldne Gade og Lobkowicz Palace. Har du god tid, kan du opleve borgen indefra på en 2,5-timers rundvisning. Her har du ligeledes en god udsigt over byen.

6. Det Dansende Hus

Hvis ikke du har hørt om Det Dansende Hus, så læs videre. For dette unikum af en bygning er et must-see, når du besøger Prag. Den moderne bygning står i stor kontrast til de gamle, historiske bygninger og er i sandhed et friskt pust midt i byen. Navnet kommer af, at husets ulige former leder ens tanker hen på et dansende par. Der er ganske vist mange meninger om bygningen, men du bør uden tvivl selv opleve den, før du danner dig en mening.

7. John Lennon-muren

Uanset om du er glad for The Beatles og John Lennon eller ej, så er et smut forbi John Lennon-muren en oplevelse, der overgår de flestes forventninger. Siden 1980'erne har denne farverige mur været dækket af graffiti, der afspejler landets kommunistiske historie og dens eftervirkninger. Muren er fyldt med politiske citater, Beatles-tekster og tankevækkende budskaber, og den fungerer både som et symbol på kærlighed og frihed og som en hyldest til den verdensberømte musiker, John Lennon. Det er ikke overraskende, at John Lennon-muren er en af byens mest populære seværdigheder.

8. Nationalmuseet

Synes du, at kultur og historie er noget af det mest spændende ved at rejse? Så skal du overveje en tur til nationalmuseet i Prag. Her kan du få mange timer til at gå med tjekkisk kunst, arkæologi, zoologi, musik og meget mere. Selve museet ligger i en majestætisk bygning, der nemt kan forveksles med et palads og i sig selv er en oplevelse værd.

9. Petrin-højen

Petrin-højen i Prag er et berømt udsigtspunkt, der tilbyder en fantastisk udsigt over Prag. Højen er 320 meter høj med et tårn på toppen, der er skabt som en kopi af Eiffeltårnet i Paris. Petrin-tårnet blev bygget i 1891 og er et af Prags mest kendte vartegn. Du kan både vælge at tage en kabelbane op til toppen af Petrin-højen eller gå hele vejen op, hvis du ønsker lidt sved på panden. På toppen finder du også en botanisk have og en labyrint. Petrin-højen tiltrækker mange turister, og det er en af de bedste steder at nyde solnedgangen over Prag.

10. Letná Park

Har du brug for lidt afslapning i grønne omgivelser på din Prag-tur, så kan du besøge Letná Park med en fantastisk udsigt over floden Moldau og byens centrum. Parken har en stor legeplads, ølhaver, sportsbaner og en stor metronom, der blev bygget på en piedestal fra en tidligere statue af Stalin.

Tag afsted med Riisrejser

Har du besluttet dig for at besøge Prag? Så book din rejse til Prag med Riisrejser. Vi har rejser til den pragtfulde hovedstad hele året rundt. Bestiller du med os, får du en pakkeløsning med transport, overnatning og aktiviteter inkluderet, og så får du mulighed for at møde en masse andre rejselystne. Vores dygtige rejseledere vil tage sig rigtig godt af dig og dine medrejsende, så du blot skal slappe af og nyde oplevelserne.

Ønsker du at høre mere om rejsemulighederne, er du velkommen til at kontakte os.

augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser