Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17

Oplevelser i Tyskland: Din ultimative guide

Hvis du drømmer om at opleve Tyskland, men har brug for gode råd til, hvad du skal bruge din tid på, så er du kommet til det rette sted. Tyskland byder nemlig på en perlerække af oplevelser, som er både unikke, spændende og uforglemmelige. Her på siden guider vi dig til, hvad du kan opleve, uanset hvornår på året du tager afsted, og hvem du rejser med.

 

 

Hold en enestående ferie i Tyskland

Tyskland er et ideelt feriemål for både familier, par og solorejsende. Landet tilbyder en bred vifte af oplevelser, der spænder fra charmerende middelalderbyer til storbyferie, naturoplevelser og afslapning. Hvis du elsker kombinationen af kultur og historie, natur og landskab, byferie, sjove oplevelser og meget mere, så er Tyskland et foretrukket rejsemål i Europa. Glem Frankrig, Spanien og Italien. Tyskland har alt, du skal bruge.

Det bedste af det hele er, at Tyskland er et relativt prisvenligt land at besøge, og der er et bredt udvalg af overnatningsmuligheder for alle budgetter. Det hele handler om, hvilken grad af luksus, du ønsker. Den tyske service er desuden kendt for at være venlig og effektiv. Da Tyskland er vores naboland, er det nemt og hurtigt at komme dertil med fly, og du kan sagtens tage en kør-selv-ferie gennem landet på en enkelt dag. Så tøv ikke med at besøge Tyskland - du vil ikke fortryde det!

 

Bestil din ferie i Tyskland her

 

 

Oplevelser i Nordtyskland

Nordtyskland har med deres mange skønne byer noget for enhver smag. Til jer, der ikke ønsker at skulle rejse særlig langt, er byerne Kiel, Hamborg eller Lübeck helt oplagte. Og i disse byer samt de nærliggende områder er der et væld af oplevelser for store og små.

Kiel

Kiel er en charmerende havneby med en overskuelig køreafstand fra Danmark – kun lidt over en time fra grænsen. Byen er kendt for sin imponerende skibsbygningsindustri, livlige kulturelle scene og spektakulære sejlevents. Den gør den til en must-visit destination for alle rejseentusiaster.

 

I Kiel kan du opleve:

  • Kiels botaniske haver: Her kan du nyde en oase af sjældne planter og fredelig ro.
  • Ubåden U-995: Ubåden, der ligger nord for Kiel, er et fascinerende stykke krigshistorie fra nazisternes tid.
  • Nikolaikirche: Oplev kirken med den smukke gotiske arkitektur fra år 782.
  • Aquarium Geomar: Brug et par timer sammen med imponerende og farverige undervandsdyr.
  • Schifffahrtsmuseum Fischhalle: Skibsfartsmuseet er for alle, der er interesserede i Kiels historie som maritim købstad. Entréen er gratis.
  • Computermuseum der Fachhochschule Kiel: Dyk ned i computerens historie på egen hånd eller på en guidet tur.
  • Dänische Straße: Er du til masser af shopping? Så snyd ikke dig selv for en tur til denne famøse gade.

 

Hansa-Park

I kan også nyde en hel dag fuld af sjov og eventyr i Hansa-Park, Nordtysklands største forlystelsespark. Der er forlystelser for hele familien, og parken tilbyder en bred vifte af attraktioner. Er I til hjertebankende rutsjebaner eller fascinerende tematiske verdener? Hansa-Park har det hele. Parken ligger kun én times kørsel fra Kiel, så hvis I er i bil, kan I med fordel køre afsted på en dagstur fra jeres base i Kiel. 

 

Hamborg

Hamborg, Tysklands næststørste by, er en pulserende metropol fyldt med liv og kultur. Beliggende ved Elben tilbyder Hamborg en unik blanding af maritim atmosfære, moderne byliv og historiske seværdigheder.

 

Hamborg byder blandt andet på: 

  • St. Michaelis-kirken: En storslået barokkirke i Hamburg, kendt for sin imponerende arkitektur og betagende udsigt over byen.
  • Hamburg Rathaus: Det storslåede rådhus i Hamburg er et symbol på byens historie og politiske magt og et must-see for alle besøgende.
  • Havnerundfart: Tag en uforglemmelig bådtur rundt i Hamburgs havn og hyggelige kanaler.
  • En guidet gåtur: En guidet gåtur rundt i Hamburg vil give dig en omfattende forståelse af byens historie og liv. Disse ture er typisk gratis.
  • Miniature Wunderland: Oplev en verden i miniatureformat, der fascinerer både børn og voksne med sine detaljerede modeller af byer og landskaber.
  • Planten un Blomenparken: Udforsk en oase af grønne områder i hjertet af Hamborg, perfekt til en afslappende picnic eller en spadseretur blandt blomsterne.
  • Schmidt Tivoli: Ønsker I underholdning, såsom teaterforestillinger, koncerter og comedy, så besøg Schmidt Tivoli.

 

Heide Park

Heide Park er et oplagt valg for familien, der elsker fart, sjov og spænding. Parken byder på over 40 forskellige attraktioner, herunder rutsjebaner, tematiske områder og spændende shows. Uanset om du er til adrenalinfyldte forlystelser eller hyggelige børnevenlige aktiviteter, har Heide Park noget for dig. Parken ligger kun omkring en times kørsel syd for Hamborg, hvilket gør den til en nem og oplagt dagstur for hele familien. 
 

Lubeck

Lübeck, den historiske hansestad ved Østersøen, er en charmerende by fyldt med middelalderlige bygninger, hyggelige gader og et maritimt præg. Byen er kendt for sin marcipan, sin UNESCO-beskyttelse og unikke atmosfære.

 

I Lübeck kan du opleve:

  • Holstentor byport: Dette er en ikonisk port i Lübeck, kendt for sin imponerende middelalderlige arkitektur og fascinerende historie.
  • Lübeck Domkirke: Besøg den storslåede katedral, der byder på enestående gotisk arkitektur og en dybtfølt åndelig atmosfære.
  • Lübecks rådhus: Rådhuset er et af de mest fotograferede bygninger i byen. Når I besøger det, kan I se hvorfor.
  • Mariekirken: I denne kirke kan I nyde en række kunstværker, det smukke interiør og den imponerende størrelse.
  • Europæisk Hansemuseum: Et moderne museum, der fortæller historien om Hansaforbundet gennem interaktive udstillinger og autentiske artefakter.

 

 

Oplevelser i Berlin og omegn

Berlin, Tysklands hjerte. Denne hovedstad er som ingen andre. Er du til storbyferier med masser af krigshistorie, subkulturer og spændende områder, så besøg Berlin.

 

I Berlin kan du gå på opdagelse i:

  • Holstentor byport: Dette er en ikonisk port i Lübeck, kendt for sin imponerende middelalderlige arkitektur og fascinerende historie.
  • Lübeck Domkirke: Besøg den storslåede katedral, der byder på enestående gotisk arkitektur og en dybtfølt åndelig atmosfære.
  • Lübecks rådhus: Rådhuset er et af de mest fotograferede bygninger i byen. Når I besøger det, kan I se hvorfor.
  • Mariekirken: I denne kirke kan I nyde en række kunstværker, det smukke interiør og den imponerende størrelse.
  • Europæisk Hansemuseum: Et moderne museum, der fortæller historien om Hansaforbundet gennem interaktive udstillinger og autentiske artefakter.

 

Spreewald

Spreewald er en idyllisk region i Tyskland, kendt for sine maleriske vandveje og uberørte natur. Spreewald bliver ofte betegnet som Tysklands Venedig med de smukke talrige kanaler, der snor sig gennem frodige enge og skove. Her kan du nyde en afslappende sejltur, mens du beundrer det betagende landskab. Spreewald ligger kun omkring en times kørsel sydøst for Berlin, hvilket gør det til et perfekt udflugtsmål, når du har brug for en pause fra den travle hovedstad.

 

 

Oplevelser i Harzen-regionen

Harzen og Midttyskland er en sand fornøjelse for alle, der elsker naturoplevelser. Harzen, med sin frodige natur, lokker med både vandreture, mountainbiking og skiferie. Men de gamle, charmerende byer Goslar og Quedlinburg kan også tiltrække turister med deres brostensbelagte gader, bindingsværkshuse, slotte og hyggelige atmosfære. Flere steder i Harzen-området er på UNESCOs Verdensarvsliste, som eksempelvis byen Quedlinburg, Kaiserpfalz og Rammelsberg Mine i Goslar.

Ønsker du at vide mere om nogle af de bedste oplevelser i Harzen-regionen?

læs meget mere om seværdigheder i Harzen her

 

 

Oplevelser i Sydtyskland

Den sydlige del af Tyskland er et område, der er større end Danmark, og derfor er oplevelserne og anbefalingerne uendelige. Nogle af de mest populære byer i Sydtyskland som rejsemål er Munchen og Nürnberg. Har du endnu ikke været her, så book din rejse så hurtigt som muligt.

 

Munchen

Er du til storbyferier med rig kultur, traditionelle ølhaver og imponerende arkitektur, så besøg München, den tredje største by i Tyskland, der ligger i Bayern-regionen.

 

Oplev blandt andet disse seværdigheder i Munchen:

  • Marienplatz: Bydelen i centrum, hvor du vil blive betaget af det historiske rådhus og den livlige atmosfære.
  • Hofbräuhaus: Oplev den berømte ølhal, der er et symbol på Bayerns bryggetraditioner.
  • Englischer Garten: Tag en pause fra byens travlhed i denne storslåede park.
  • Schwabing-kvarteret: Dette trendy område er for dig, der ønsker at opleve det pulserende natteliv og det rige kulturliv.
  • Nymphenburg Slot: Udforsk det majestætiske slot og de smukke haver, kun en kort tur fra München. Slottet er et af Europas største.
  • Neuschwanstein castle: To timer i bil fra Munchen ligger det smukkeste slot på toppen af et bjerg. Dette slot har været inspiration til Disneys Askepot. 

 

Nürnberg

Er du til historiske seværdigheder, fascinerende arkitektur, og en rig kulturarv, så besøg Nürnberg, en af de mest historiske byer i Tyskland, beliggende i Bayern-regionen.

 

Gå ikke glip af disse atraktioner i Nürnberg:

  • Kaiserburg Nürnberg: Det imponerende middelalderlige slot, der dominerer byens skyline og tilbyder en fantastisk udsigt over Nürnberg.
  • St. Lorenz Church: Oplev denne majestætiske gotiske kirke, kendt for sin imponerende arkitektur og smukke glasmosaikker.
  • Nationalmuseet: Dyk ned i Tysklands rige historie og kultur i dette omfattende museum, der huser en af Europas største kultursamlinger.
  • Nürnberg Zoo: Tag en pause fra byens travlhed og tilbring en dag blandt et bredt udvalg af dyrearter i denne store og velholdte zoologiske have.

 

 

Bestil din rejse til Tyskland gennem Riis Rejser

Gør drømmen om en uforglemmelig ferie i Tyskland til virkelighed med Riis Rejser. Vi er specialiseret i at planlægge og facilitere grupperejser, hvor du får mulighed for at opleve Tysklands skønheder sammen med ligesindede rejsende. Riis Rejsers rejseledere tager sig af alle detaljerne, så du kan fokusere på at nyde oplevelsen. Så hvad venter du på? Book din næste Tyskland-rejse med Riis Rejser i dag, og glæd dig til en berigende og social rejseoplevelse. God fornøjelse!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser