Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17

De bedste julemarkeder i Tyskland 2024

Når vi rammer december måned, så drager mange danskere glædeligt afsted til landet, som er kendt for overdådige og stemningsfyldte julemarkeder. Tyskland er et mekka for juleglade familier, par og venner, og der er rig mulighed for at shoppe både julepynt, julegaver og tyske specialiteter i de mange hyggelige boder. Når du slentrer rundt mellem de festligt pyntede træhytter, så bliver du mødt af duften af varm glühwein (gløgg), brændte mandler, og en julestemning der på mange måder minder om den, vi har i Danmark.

Lyder et tysk julemarked som noget for dig? Så tag med Riis Rejser afsted ned over den danske grænse, og oplev den unikke julestemning, som Tyskland har at byde på. Du kan besøge flere forskellige julemarkeder, eller du kan udvælge et enkelt, som taler mest til dig. Her på siden kan du læse mere om vores rejser til de største, hyggeligste og mest populære julemarkeder i Tyskland og forhåbentlig blive inspireret til din næste juletur.

Lübeck-julemarked: Besøg de populære julemarkeder

Julemarkederne i Lübeck er nogle af de ældste og mest kendte julemarkeder i Tyskland. I julen har Lübeck markeder rundt omkring i hele byen, så det føles næsten som ét stort julemarked, når du ankommer. På markederne møder du julestemning, duften af glühwein, fortryllende musik, julepynt og selvfølgelig de mange boder i den gamle bydel.

Hvis du gerne vil kombinere en juletur til Lübeck med et julebesøg i en af nordtysklands andre store byer, så har vi hos Riis Rejser sammensat pakkerejser til blandt andet:

 

Hamborg-julemarked: Oplev julen som i de gode gamle dage

I Hamborg er julemarkederne store og fyldt med oplevelsesværdigt julepynt. De tre største og mest populære julemarkeder i Hamborg er Rathaus, Alster og Reeperbahn, som alle ligger forholdsvis centralt med gode shoppingmuligheder i nærheden. Hamborg giver desuden en helt særlig, gammeldags julestemning med gamle hestevogne, store gamle karruseller, og lirekasser der fuldender den hyggelige stemning.

 

Flensborg-julemarked: Udforsk boderne i den gamle bydel

Den nordtyske by Flensborg opsætter et fortryllende julemarked hvert eneste år. Fra det øjeblik du ankommer til byen, bliver du mødt af hyggelig stemning, julemusik og glade mennesker. En gåtur langs de mange boder vil med garanti give dig en følelse af, at du er en del af et sandt juleeventyr.

Vil du gerne opleve Flensborgs juleboder og -traditioner? Og vil du gerne se flere af de populære julemarkeder i Tyskland? Så tag med Riis Rejser på en kombinationstur til Flensborg og Lübeck.

 

Berlin-julemarked: Bliv fortryllet af juleoplevelser

Der er intet, der overgår den tyske hovedstad, Berlin, når det kommer til magiske julemarkeder. Byen emmer af julestemning og juleglade besøgende fra hele Europa. I Berlin får du hele julepakken med et væld af juleudstillinger, dekorationer og koncerter, som du kan nyde med dine nærmeste.

Hvis du endnu ikke har oplevet Berlin i julen, så tag afsted med Riis Rejser på en juletur til Berlin, og oplev de forskellige julemarkeder, samt den særlige julestemning byen tilbyder.

 

Celle-julemarked: Få julestemning i et roligt tempo

Er du mere interesseret i at besøge en lille, hyggelig og gammeldags by i julen, så er Celle det perfekte sted for dig. Denne by forvandles til et julelandskab i december og er ikke lige så besøgt som eksempelvis Berlin eller Lübeck. Så her er der rig mulighed for juleshopping og hygge i et roligt tempo uden alt for mange mennesker.

Du kan med fordel lade turen gå til Celles hyggelige julemarkeder med Riis Rejser og blive positivt overrasket.

Ligheder og forskelle mellem den danske og tyske jul

Julen, som vi kender den, har faktisk sine rødder i Tyskland. Traditionen med det grønne grantræ har vi nemlig lånt fra vores sydlige nabo. Men hvor vi i Danmark danser rundt om juletræet, er træet i Tyskland mere til pynt og beundring, imens selskabet sidder og synger julesange.

Sammen med juletræet har vi også lånt julekrybben, julekuglerne af glas, julekalenderen og adventskransen. Vi deler altså mange juletraditioner med Tyskland, selvom vi ikke bruger dem på helt samme måde.

Hvordan fejres juleaften i Tyskland?

Selvom den tyske julestemning og -pynt minder om den danske, så er der alligevel stor forskel på den tyske og danske jul. I virkeligheden minder flere af deres juleaften-traditioner om de engelske. Her er fejringen, maden og julemanden en anden, end den vi kender herhjemme. Hvis du er nysgerrig på, hvordan tyskerne fejrer jul, så giver vi dig et lille indblik i det her.

Anderledes julemad end i Danmark

Hvor vi i Danmark spiser stor julemiddag med and, gås eller flæskesteg den 24. december, så spiser tyskerne en mere simpel ret. De får en form for pølser og kartoffelsalat, og så spiser de den store julemiddag med gås, kalkun eller fisk den 25. december.

I mange hjem sidder familien selv juleaften, og så samles venner og den større familie dagen efter til den store middag. Der er også en del i Tyskland, der tager på restaurant den 25. december i stedet for at spise middagen hjemme. I Danmark holder vi også af at fejre første juledag, men hvordan vi gør det, kan se meget forskelligt ud.

Den tyske julemand kommer ikke juleaften

Vi har i Danmark lært, at julemanden kommer natten til den 24. december og lægger julegaverne under træet. Sådan lyder fortællingen ikke i Tyskland. For det første er deres julemand ikke helt den samme som vores. De kalder ham Sankt Nikolaus, og han kommer på besøg noget tidligere end vores røde og hvide julemand.

I Tyskland får de besøg af Sankt Nikolaus i starten af december. Børnene stiller pudsede sko frem, inden de går i seng den 5. december, og så vågner de op til sko fyldt med slik og små gaver næste morgen. Hos mange familier er der ofte en voksen, der klæder sig ud som Sankt Nikolaus i løbet af den 6. december, og så får børnene lidt ekstra gaver. Men ligesom herhjemme er det selvfølgelig kun, hvis børnene har været artige.

Oplev de tyske juletraditioner på tæt hånd

Tag med på Tysklands skønne julemarkeder, og oplev, hvordan de tyske juletraditioner ligeledes udfolder sig her. Så book din juletur med familien eller vennerne hos Riis Rejser, og få en af de største og mest populære juleoplevelser.

Et julemarked erstatter selvfølgelig ikke juleaften, men det lader dig opleve, hvordan stemningen og de mange traditioner ser ud i andre lande. Julemarkederne åbner allerede fra slutningen af november, men hvis du kommer i starten af december, så møder du måske Sankt Nikolaus.

Danskerne har besøgt de tyske julemarkeder i årtier, og det er for mange en stemningsfyldt tradition som ingen anden. Det er både storslået og magisk, og du burde uden tvivl forkæle dig selv med denne oplevelse mindst én gang i livet. Er du klar julemagi? Så book en tur med os til de hyggeligste julemarkeder i Tyskland.

augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser