Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17

Bedste julemarkeder i Tyskland

Vil du gerne opleve julestemning, når den er bedst? Så foreslår vi, at du tager på tysk julemarked. Her vil du blive mødt af duften af varm gløgg og brændte mandler. Du vil blive mødt af hyggelige boder, som sælger både julepynt og julegaver. Og du vil opleve, hvordan de tyske juletraditioner minder om og på samme tid adskiller sig fra dem, vi kender i Danmark.

Lyder det som noget for dig? Så tag med Riis Rejser til de berømte julemarkeder i Tysklands mange byer. Du kan tage med på flere, eller du kan udvælge de hyggelige julemarkeder, som taler mest til dig. 

Læs mere om vores rejser til de store julemarkeder i Tyskland her. 

Lübeck-julemarked

Tag på de berømte julemarkeder i marcipanens by

Julemarkederne i Lübeck er nogle af de ældste og mest kendte. Selvom byen officielt har flere markeder hen over julen, så føles det nærmest som et stort julemarked, når du ankommer. 

Du møder julestemning, duften af gløgg, fortryllende musik, julepynt og selvfølgelig de mange boder i den gamle bydel. 

Vil du gerne opleve julemarkederne i Lübeck? Og vil du gerne kombinere det med julemarkederne i nogle af de andre store, tyske byer? Så har vi hos Riis Rejser sammensat forskellige ture til dig. 

Vi tilbyder blandt andet busture til

 

Flensborg-julemarked

Besøg de mange boder i Flensborgs gamle bydel

Den Nordtyske by Flensborg opsætter et fortryllende julemarked hvert år. Fra det øjeblik du ankommer, bliver du mødt af hyggelig stemning, julemusik og glade mennesker.

Du kan gå ned langs de mange boder og nærmest føle, at du er en del af et sandt juleeventyr.

Vil du gerne opleve Flensborgs juleboder og -traditioner? Og vil du gerne se flere af de populære julemarkeder i Tyskland? Så tag med Riis Rejser til julemarkederne i både Flensborg og Lübeck. Du vil med stor garanti komme i julestemning.

 

 Berlin-julemarked

Oplev et hav af  julemarkeder i Berlin

Du kan i den tyske hovedstad opleve flere magiske julemarkeder, som alle oser af julestemning. Gå ned gennem de mange juleudstillinger, og mærk, hvordan du ikke kan undgå at nyde de mange julelys og stemningsfyldte julesange.

Tag med Riis Rejser til Berlin, og oplev de forskellige julemarkeder, og den særlige julestemning byen tilbyder.

 

Juletraditioner i Tyskland

Oplev, hvordan den danske jul minder om og adskiller sig fra den tyske

Julen, som vi kender den, har faktisk sine rødder i Tyskland. Bogstavelig talt. Traditionen med det grønne grantræ har vi lånt fra vores sydlige nabo. Men hvor vi i Danmark danser rundt om juletræet, er det mere til pynt i Tyskland. De danser ikke rundt men sidder derimod og beundrer træet, mens de synger julesangene.

Sammen med juletræet har vi også lånt julekrybben, julekuglerne af glas, julekalenderen og adventskransen. Vi deler altså mange juletraditioner, men vi bruger dem alligevel ikke altid på samme måde.

Læs med her, og bliv klogere på de tyske juletraditioner.

Hvordan fejres julen i Tyskland?

Selvom den tyske julestemning og den tyske julepynt minder om den danske, så er der alligevel forskelle mellem den tyske og danske jul. Den største forskel finder vi selve juleaften. Her er maden og julemanden en anden end den, vi kender herhjemme.

Den tyske julemad overrasker

Hvor vi i Danmark spiser stor julemiddag med and, gås eller flæskesteg den 24. december, så spiser tyskerne en mere simpel ret. De får en form for pølser og kartoffelsalat, og så spiser de den store julemiddag med gås, kalkun eller fisk den 25. december.

I mange hjem sidder familien selv juleaften, og så samles venner og den større familie dagen efter til den store middag. Der er også en del i Tyskland, der tager på restaurant den 25. december i stedet for at spise middagen hjemme.

Julemaden er altså anderledes end den, vi kender. Traditionerne omkring den er dog ikke helt så forskellige. I Danmark spiser vi godt nok ikke den samme mad, men når tyskerne har stor julemiddag den 25. december, har mange familier herhjemme julefrokost. Vi holder altså ligesom tyskerne også af at fejre julen første juledag.

Julemanden kommer ikke juleaften

Vi har i Danmark lært, at julemanden kommer natten til den 24. december og lægger julegaverne under træet. Sådan lyder fortællingen ikke i Tyskland. For det første er deres julemand ikke helt den samme som vores. De kalder ham Sankt Nikolaus, og han kommer på besøg noget tidligere end den røde og hvide julemand, vi kender. 

I Tyskland får de besøg af Sankt Nikolaus i starten af december. Børnene stiller pudsede sko frem, inden de går i seng den 5. december, og så vågner de op til sko fyldt med slik og små gaver næste morgen. Hos mange familier er der ofte en voksen, der klæder sig ud som Sankt Nikolaus i løbet af den 6. december, og så får børnene lidt ekstra gaver. Men ligesom herhjemme er det selvfølgelig kun, hvis børnene har været artige.

Oplev de tyske juletraditioner på de bedste julemarkeder

Tag med på julemarked, og oplev, hvordan de tyske juletraditioner udfolder sig. Gå ned langs de mange boder, og se den smukke julepynt og de fine julekrybber. Sæt dig ind på en bænk, og nyd den tyske julemad og de lækre, brændte mandler.

Et julemarked erstatter selvfølgelig ikke juleaften, men det lader dig opleve, hvordan stemningen og de mange traditioner udfolder sig. Kommer du i starten af december? Så møder du måske Sankt Nikolaus, og så bliver det alligevel lidt som juleaften selv.

Faktisk er de tyske julemarkeder for mange en storslået tradition, da stemningen er som ingen anden. Der er en julefølelse som godt nok minder om den, vi kender, men som alligevel er større og mere magisk, end du måske tror er muligt. 

Vil du opleve den magiske følelse? Så book en tur med os, og besøg nogle af de bedste julemarkeder i Tyskland.


augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser