Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Tjekkiske Perler

En perlerække af flotte, spændende og enestående steder og seværdigheder venter på denne rundrejse i Tjekkiet. Vi kommer rundt til rigtig mange af de populæreste byer og besøgsmål. Naturligvis skal vi også en tur omkring Den Gyldne Stad, Prag og nyde aftenstemningen på Karlsbroen, men ellers er det de mange andre byer i de spændende områder Bøhmen og Mæhren, der skal have opmærksomhed. Vi glæder os til at vise dig det hele, for der er så mange fantastiske steder og oplevelser på denne rundrejse i Tjekkiet.
 

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 6 dage.

Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
24 °C
-
0,0 mm.
1,6 m/s
sydøst
Søndag
Let skyet
Let skyet
21 °C
14 °C
0,0 mm.
0,6 m/s
øst
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
20 °C
14 °C
0,0 mm.
6,1 m/s
vest-sydvest
Onsdag
Let skyet
Let skyet
22 °C
13 °C
0,0 mm.
7,4 m/s
vest-sydvest
Fredag
Let skyet
Let skyet
14 °C
8 °C
0,0 mm.
7,5 m/s
nordvest
Søndag
Skyet
Skyet
16 °C
9 °C
1,1 mm.
2,6 m/s
sydvest

Afrejsedatoer

05.08.201816.08.201812 dage 8.895,-Fyn, Jyl., Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Der venter en perlerække af flotte, spændende og enestående steder og seværdigheder på denne interessante rundrejse i Tjekkiet. Vi kommer rundt til rigtig mange af de populæreste byer og besøgsmål, Tjekkiet kan tilbyde. Naturligvis skal vi også lige en tur omkring Den Gyldne Stad, Prag og nyde aftenstemningen på Karlsbroen, men ellers er det de mange andre byer i de spændende områder Bøhmen og Mæhren, der skal have vores opmærksomhed. Vi glæder os til at vise dig det hele, for der er så mange fantastiske steder og oplevelser på denne rejse.

På hele rundrejsen kører vi i vores egen danske ****bus og naturligvis med dansk chauffør og dansk rejseleder. Vi bor på gode *** og **** hoteller, som ligger fornuftigt placeret i forhold til byer, udflugtsmål og rejseruten. Kom med ”Så smukt har du aldrig set Tjekkiet før”!


Dagsprogram

1. dag: Danmark – Hruba Skala
Efter påstigning går rejsen via Padborg, Berlin og Dresden til Cesky Raj området, hvor vi skal overnatte på slottet Hruba Skala de næste par nætter.

2. dag: Bøhmiske paradis
Vi begiver os mod nationalparken Bøhmiske Paradis. Vi besøger Prachovske Skaly, som er klippeformationer nær Prachov i det sydøstligste hjørne af det tjekkiske paradis. Her er gennem årtusinder dannet fantastiske formationer i sandstenen. På en del af hjemturen har vi udsigt til paradisets ”bomærke”, borgen Trosky.

3. dag: Besøg på Skoda fabrikkerne på vejen mod Prag
Vores rundrejse går videre, og vi skal i dag besøge bilfabrikken Skoda og Skoda Museet i Mlada. Vi får en interessant rundvisning, både på museet og gennem produktionsområdet.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel ved Prag, og efter aftensmaden kører vi ind til centrum og suger til os af de mange indtryk omkring Moldau og Karlsbroen. Det er bare en helt speciel stemning, der findes i Prags centrum.

4. dag: Til Kutna Hora og Brno
Vi forlader Prag og kører mod sydøst, og vores første stop er i Kutna Hora, som er berømt for sit på en gang makabre og samtidig fascinerende benhus, men som i øvrigt har mange andre seværdigheder. Vi besøger først Benhuset og derefter centrum, hvor der vil være mulighed for at besøge Barbara-kirken, som er en af de mest specielle gotiske kirker i Europa.

Efter frokost fortsætter vi til Svetla nad Sazavou, hvor der er lejlighed til at besøge en moderne glasfabrik. Der kan gøres gode køb både på fabrikken og i byen. Til aften kommer vi til vores hotel ved Brno.

5. dag: Brno
Vi kører ind til Brno, som er Tjekkiets næststørste by og hovedbyen i Mæhren. Vi bruger dagen på at udforske byen, og vi begynder til fods, blandt andet forbi det gamle rådhus, grøntsagsmarkedet, Peter og Paul-kirken, byens centrale pladser og det nye rådhus.

Eftermiddagen kan nydes med besøg i det mæhriske museum, et af kunstmuseerne, det tekniske museum eller Spilberk-fæstningen.

6. dag: Pernstejn borgen og Moravsky kras
Vores udflugt i dag går til Pernstejn borgen, som troner højt over Pernštejn by. Vi holder nedenfor og kører med et lille tog op til borgen, hvor der er mulighed for rundvisning eller bare at nyde området.

Vi forsætter gennem det smukke landskab til Moravsky kras, den mæhriske karst, som er fantastiske klippeformationer. Her er de imidlertid formet af floder, først og fremmest floden Punkva, som har gravet sig ned gennem sandstenen. Vi tager på en tur gennem Punkevní jeskyně (Punkva-grotterne) og ser kæmpehaller, imponerende drypsten og slugter, og vi afslutter med at sejle på Punkva under jorden.

7. dag: Mod sydvest til Ceske Budejovice
Vi fortsætter mod sydvest og stopper første gang i Namest nad Oslavou, hvor vi kan beundre slottet og den udsmykkede barokbro. I Trebic bliver der lejlighed til at besøge byens UNESCO Verdenskulturarv, som udgøres af den jødiske ghetto og Prokop-basilikaen. Til sen frokost er vi nået frem til Telc, som har en utrolig markedsplads. Husene er udstyrede med prydgavle i renæssance og barok, så man nærmest føler sig hensat til Nederlandene eller en kæmpe udgave af Frederiksstad. Husene er nænsomt restaurerede og lyser i alle pastelfarver. Der er mulighed for at besøge slottet, slentre en tur på bymuren eller bare nyde opholdet på markedspladsen.

Vi fortsætter gennem et landskab med mange opdæmmede søer, som stadig tjener til opdræt af specielt karper. Sent på dagen kommer vi til Ceske Budejovice. Vi bor 2 nætter i Ceske Budejovice.

8. dag: Lipno-søen og Cesky Krumlov
I dag besøger vi Lipno-søen, hvor den opdæmmede Vltava danner en sø på 40 kilometers længde og 16 kilometers bredde. Her er der mulighed for en dejlig sejltur. Turen følger så Vltava til en af Tjekkiets mest charmerende byer, Cesky Krumlov. Centrum er omgivet af Vltava på næsten alle sider, da floden her slår et vældigt sving. En af turistattraktionerne er at følge de mange kanoer og kajakkers forsøg på at forcere de forhindringer, som er bygget i floden for at sænke vandets hastighed. Højt over byen hæver borgen sig med sit 54 meter høje tårn, som giver en fantastisk udsigt over byen. Det er muligt at få en rundvisning på slottet, som efter Prag er Tjekkiets næststørste slotskompleks.

9. dag: Mod Karlovy Vary via Pilzen og Marianske Lazne
Vi forlader Ceske Budejovice og nyder den flotte vestbøhmiske natur, mens rejsen går mod Karlovy Vary. Vi har ophold i den hyggelige ”ølby” Pilzen, med besøg på bryggeriet Pilsner Urquell og senere i den berømte kurby Marianske Lazne, hvor vi kan gå en tur i den idylliske kurpark til kurhusets hovedkolonnade. Hen på eftermiddagen kommer vi til vores hotel i Karlovy Vary.

10. dag: Udflugt fra Karlovy Vary
En afslappet dag hvor vi begynder med en vandretur gennem byen. Undervejs passeres Mlýnská kolonáda, hvor ikke færre end 5 af byens 12 helbredende kilder springer under bygningen. Vi fortsætter til Vřídelní kolonáda hvor byens mest berømte kilde sender sit 72 grader varme vand op til 12 meter i vejret. Da Karlovy Vary i modsætning til Marianske Lazne ligger i et temmelig kuperet område, er der mulighed for en lille tur i kabelbane til udsigtspunktet Diana for derfra at nyde den smukke udsigt over byen. På tilbagevejen besøger vi Jan Becher Museet, som er en udstilling om de berømte kryddersnapse og -likører fra Karlovy Vary, særligt Becherovka, som der også bliver mulighed for at smage.

Resten af dagen er til fri rådighed, måske til at dejligt besøg i et af de berømte kurbade.

11. dag: mod Halle
Ad smukke veje krydser vi Erzgebirge tilbage mod Tyskland. Vi passerer Oberwiesenthal, Chemnitz og Leipzig på vores vej mod hotellet ved Halle.

12. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden går rejsen tilbage mod Danmark.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Bøhmiske paradis
  • Kutna Hora og Brno
  • En aften på Karlsbroen i Prag
  • Øl i Ceske Budejovice
  • Naturskønne Karlovy Vary

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6100
Sted: Haderslev Hammelev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 09:50
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70, v. Shell, Kometvej
Tid: 10:10
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 10:30
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 09:00
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg Museumspladsen, Vejkryds Nørregade/Østergade
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:35
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 08:55
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning F24 Tankstation, Absalonsvej 10 (overfor Bilka)
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 08:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 08:50
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 07:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 06:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 05:35
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 05:25
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 05:00
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 05:10
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 05:15
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 05:00
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 07:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 07:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 07:35
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 06:50
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 05:30
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 06:30
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 06:00
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 06:40

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:00
Postnr.: 6100
Sted: Haderslev Hammelev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 18:40
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70, v. Shell, Kometvej
Tid: 18:05
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 17:45
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg Museumspladsen, Vejkryds Nørregade/Østergade
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 19:20
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning F24 Tankstation, Absalonsvej 10 (overfor Bilka)
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 19:55
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 19:25
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 20:25
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 22:05
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 22:30
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 22:40
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 23:05
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 22:55
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 22:50
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 23:15
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 21:15
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 20:55
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 20:40
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 21:25
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 22:45
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 21:45
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 22:15
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 21:35
05.08.2018 - 07.08.2018
EA Chateau Hotel Hruba Skala
Vis mere Vis mindre
Hotel: EA Chateau Hotel Hruba Skala
Hotellets hjemmeside: Link
07.08.2018 - 08.08.2018
Hotel Duo
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Duo
Hotellets hjemmeside: Link
08.08.2018 - 11.08.2018
Hotel Myslivna
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Myslivna
Hotellets hjemmeside: Link
11.08.2018 - 13.08.2018
Clarion Congress Hotel
Vis mere Vis mindre
Hotel: Clarion Congress Hotel
Hotellets hjemmeside: Link
13.08.2018 - 15.08.2018
Jean de Carro Hotel
Vis mere Vis mindre
Hotel: Jean de Carro Hotel
Hotellets hjemmeside: Link
15.08.2018 - 16.08.2018
Mercure Hotel Halle-Leipzig
Vis mere Vis mindre
Hotel: Mercure Hotel Halle-Leipzig
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 05.08.2018
Ankomst: 16.08.2018
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 8.895,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, buskørsel i ****bus, hotelophold med halvpension fra og med aftensmad første dag til og med morgenmad sidste dag, udflugter (ex. entréer), samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Tilkøb:
Frokostsandwich med kylling og bacon: 42 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 42 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 15 kr.
Udflugsprogram, eksklusiv entréer: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltværelse 10.520 Kr.
Dobbeltværelse 8.895 Kr.
3-sengsværelse 8.895 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 05.08.2018
Ankomst: 16.08.2018
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 8.895,-

Billeder - Tjekkiske Perler

De første par nætter bor vi i den smukke by Liberec
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 05.08.2018
Ankomst: 16.08.2018
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 8.895,-

Vis mindre
26.08.201806.09.201812 dage 8.895,-Fyn, Jyl., Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Der venter en perlerække af flotte, spændende og enestående steder og seværdigheder på denne interessante rundrejse i Tjekkiet. Vi kommer rundt til rigtig mange af de populæreste byer og besøgsmål, Tjekkiet kan tilbyde. Naturligvis skal vi også lige en tur omkring Den Gyldne Stad, Prag og nyde aftenstemningen på Karlsbroen, men ellers er det de mange andre byer i de spændende områder Bøhmen og Mæhren, der skal have vores opmærksomhed. Vi glæder os til at vise dig det hele, for der er så mange fantastiske steder og oplevelser på denne rejse.

På hele rundrejsen kører vi i vores egen danske ****bus og naturligvis med dansk chauffør og dansk rejseleder. Vi bor på gode *** og **** hoteller, som ligger fornuftigt placeret i forhold til byer, udflugtsmål og rejseruten. Kom med ”Så smukt har du aldrig set Tjekkiet før”!


Dagsprogram

1. dag: Danmark – Hruba Skala
Efter påstigning går rejsen via Padborg, Berlin og Dresden til Cesky Raj området, hvor vi skal overnatte på slottet Hruba Skala de næste par nætter.

2. dag: Bøhmiske paradis
Vi begiver os mod nationalparken Bøhmiske Paradis. Vi besøger Prachovske Skaly, som er klippeformationer nær Prachov i det sydøstligste hjørne af det tjekkiske paradis. Her er gennem årtusinder dannet fantastiske formationer i sandstenen. På en del af hjemturen har vi udsigt til paradisets ”bomærke”, borgen Trosky.

3. dag: Besøg på Skoda fabrikkerne på vejen mod Prag
Vores rundrejse går videre, og vi skal i dag besøge bilfabrikken Skoda og Skoda Museet i Mlada. Vi får en interessant rundvisning, både på museet og gennem produktionsområdet.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel ved Prag, og efter aftensmaden kører vi ind til centrum og suger til os af de mange indtryk omkring Moldau og Karlsbroen. Det er bare en helt speciel stemning, der findes i Prags centrum.

4. dag: Til Kutna Hora og Brno
Vi forlader Prag og kører mod sydøst, og vores første stop er i Kutna Hora, som er berømt for sit på en gang makabre og samtidig fascinerende benhus, men som i øvrigt har mange andre seværdigheder. Vi besøger først Benhuset og derefter centrum, hvor der vil være mulighed for at besøge Barbara-kirken, som er en af de mest specielle gotiske kirker i Europa.

Efter frokost fortsætter vi til Svetla nad Sazavou, hvor der er lejlighed til at besøge en moderne glasfabrik. Der kan gøres gode køb både på fabrikken og i byen. Til aften kommer vi til vores hotel ved Brno.

5. dag: Brno
Vi kører ind til Brno, som er Tjekkiets næststørste by og hovedbyen i Mæhren. Vi bruger dagen på at udforske byen, og vi begynder til fods, blandt andet forbi det gamle rådhus, grøntsagsmarkedet, Peter og Paul-kirken, byens centrale pladser og det nye rådhus.

Eftermiddagen kan nydes med besøg i det mæhriske museum, et af kunstmuseerne, det tekniske museum eller Spilberk-fæstningen.

6. dag: Pernstejn borgen og Moravsky kras
Vores udflugt i dag går til Pernstejn borgen, som troner højt over Pernštejn by. Vi holder nedenfor og kører med et lille tog op til borgen, hvor der er mulighed for rundvisning eller bare at nyde området.

Vi forsætter gennem det smukke landskab til Moravsky kras, den mæhriske karst, som er fantastiske klippeformationer. Her er de imidlertid formet af floder, først og fremmest floden Punkva, som har gravet sig ned gennem sandstenen. Vi tager på en tur gennem Punkevní jeskyně (Punkva-grotterne) og ser kæmpehaller, imponerende drypsten og slugter, og vi afslutter med at sejle på Punkva under jorden.

7. dag: Mod sydvest til Ceske Budejovice
Vi fortsætter mod sydvest og stopper første gang i Namest nad Oslavou, hvor vi kan beundre slottet og den udsmykkede barokbro. I Trebic bliver der lejlighed til at besøge byens UNESCO Verdenskulturarv, som udgøres af den jødiske ghetto og Prokop-basilikaen. Til sen frokost er vi nået frem til Telc, som har en utrolig markedsplads. Husene er udstyrede med prydgavle i renæssance og barok, så man nærmest føler sig hensat til Nederlandene eller en kæmpe udgave af Frederiksstad. Husene er nænsomt restaurerede og lyser i alle pastelfarver. Der er mulighed for at besøge slottet, slentre en tur på bymuren eller bare nyde opholdet på markedspladsen.

Vi fortsætter gennem et landskab med mange opdæmmede søer, som stadig tjener til opdræt af specielt karper. Sent på dagen kommer vi til Ceske Budejovice. Vi bor 2 nætter i Ceske Budejovice.

8. dag: Lipno-søen og Cesky Krumlov
I dag besøger vi Lipno-søen, hvor den opdæmmede Vltava danner en sø på 40 kilometers længde og 16 kilometers bredde. Her er der mulighed for en dejlig sejltur. Turen følger så Vltava til en af Tjekkiets mest charmerende byer, Cesky Krumlov. Centrum er omgivet af Vltava på næsten alle sider, da floden her slår et vældigt sving. En af turistattraktionerne er at følge de mange kanoer og kajakkers forsøg på at forcere de forhindringer, som er bygget i floden for at sænke vandets hastighed. Højt over byen hæver borgen sig med sit 54 meter høje tårn, som giver en fantastisk udsigt over byen. Det er muligt at få en rundvisning på slottet, som efter Prag er Tjekkiets næststørste slotskompleks.

9. dag: Mod Karlovy Vary via Pilzen og Marianske Lazne
Vi forlader Ceske Budejovice og nyder den flotte vestbøhmiske natur, mens rejsen går mod Karlovy Vary. Vi har ophold i den hyggelige ”ølby” Pilzen, med besøg på bryggeriet Pilsner Urquell og senere i den berømte kurby Marianske Lazne, hvor vi kan gå en tur i den idylliske kurpark til kurhusets hovedkolonnade. Hen på eftermiddagen kommer vi til vores hotel i Karlovy Vary.

10. dag: Udflugt fra Karlovy Vary
En afslappet dag hvor vi begynder med en vandretur gennem byen. Undervejs passeres Mlýnská kolonáda, hvor ikke færre end 5 af byens 12 helbredende kilder springer under bygningen. Vi fortsætter til Vřídelní kolonáda hvor byens mest berømte kilde sender sit 72 grader varme vand op til 12 meter i vejret. Da Karlovy Vary i modsætning til Marianske Lazne ligger i et temmelig kuperet område, er der mulighed for en lille tur i kabelbane til udsigtspunktet Diana for derfra at nyde den smukke udsigt over byen. På tilbagevejen besøger vi Jan Becher Museet, som er en udstilling om de berømte kryddersnapse og -likører fra Karlovy Vary, særligt Becherovka, som der også bliver mulighed for at smage.

Resten af dagen er til fri rådighed, måske til at dejligt besøg i et af de berømte kurbade.

11. dag: mod Halle
Ad smukke veje krydser vi Erzgebirge tilbage mod Tyskland. Vi passerer Oberwiesenthal, Chemnitz og Leipzig på vores vej mod hotellet ved Halle.

12. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden går rejsen tilbage mod Danmark.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Bøhmiske paradis
  • Kutna Hora og Brno
  • En aften på Karlsbroen i Prag
  • Øl i Ceske Budejovice
  • Naturskønne Karlovy Vary

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6100
Sted: Haderslev Hammelev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 09:50
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70, v. Shell, Kometvej
Tid: 10:10
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 10:30
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 09:00
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg Museumspladsen, Vejkryds Nørregade/Østergade
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:35
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 08:55
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning F24 Tankstation, Absalonsvej 10 (overfor Bilka)
Tid: 07:55
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 05:50
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 05:25
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 06:25
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 05:55
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 07:25
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:55
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:00
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 06:00
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 06:30
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 05:25
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 05:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 08:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 08:50
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 07:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 06:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 05:35
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 05:25
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 05:00
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 05:10
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 05:15
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 05:00
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 07:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 07:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 07:35
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 06:50
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 05:30
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 06:30
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 06:00
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 06:40

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:00
Postnr.: 6100
Sted: Haderslev Hammelev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 18:40
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70, v. Shell, Kometvej
Tid: 18:05
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 17:45
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg Museumspladsen, Vejkryds Nørregade/Østergade
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing ROFI-Centret, P-plads nærmest Kirkevej/Mergelvej
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 19:20
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning F24 Tankstation, Absalonsvej 10 (overfor Bilka)
Tid: 20:20
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 22:20
Postnr.: 7700
Sted: Thisted Havnen 12, v/pølsevogn
Tid: 22:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 21:50
Postnr.: 7900
Sted: Nykøbing Mors Busterminal, Jernbanevej
Tid: 22:20
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Viborgvej - ud for Blomst & Gren, Balle Kirkeby
Tid: 20:50
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 21:20
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Th. Sauersvej, Pendler P-Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Circle K (tidl: Shell), Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Postnr.: 9700
Sted: Brønderslev Q8 tankstation, Jerslevvej
Tid: 22:55
Postnr.: 9800
Sted: Hjørring Shell, Sprogøvej
Tid: 23:10
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5250
Sted: Odense SV Bondovej ud for Lidl (afk.52)
Tid: 19:55
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 19:25
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 20:25
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 22:05
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 22:30
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 22:40
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 23:05
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 22:55
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 22:50
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 23:15
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 21:15
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 20:55
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 20:40
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 21:25
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 22:45
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 21:45
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 22:15
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 21:35
26.08.2018 - 28.08.2018
EA Chateau Hotel Hruba Skala
Vis mere Vis mindre
Hotel: EA Chateau Hotel Hruba Skala
Hotellets hjemmeside: Link
28.08.2018 - 29.08.2018
Hotel Duo
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Duo
Hotellets hjemmeside: Link
29.08.2018 - 01.09.2018
Hotel Myslivna
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Myslivna
Hotellets hjemmeside: Link
01.09.2018 - 03.09.2018
Clarion Congress Hotel
Vis mere Vis mindre
Hotel: Clarion Congress Hotel
Hotellets hjemmeside: Link
03.09.2018 - 05.09.2018
Jean de Carro Hotel
Vis mere Vis mindre
Hotel: Jean de Carro Hotel
Hotellets hjemmeside: Link
05.09.2018 - 06.09.2018
Mercure Hotel Halle-Leipzig
Vis mere Vis mindre
Hotel: Mercure Hotel Halle-Leipzig
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 26.08.2018
Ankomst: 06.09.2018
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 8.895,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, buskørsel i ****bus, hotelophold med halvpension fra og med aftensmad første dag til og med morgenmad sidste dag, udflugter (ex. entréer), samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Tilkøb:
Frokostsandwich med kylling og bacon: 42 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 42 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 15 kr.
Udflugsprogram, eksklusiv entréer: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltværelse 10.520 Kr.
Dobbeltværelse 8.895 Kr.
3-sengsværelse 8.895 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 26.08.2018
Ankomst: 06.09.2018
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 8.895,-

Billeder - Tjekkiske Perler

De første par nætter bor vi i den smukke by Liberec
Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 26.08.2018
Ankomst: 06.09.2018
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 8.895,-

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel
augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

- inden for de næste 30 minutter, eller angiv et ønsket tidsrum.

Grupperejser