Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Tjekkiske Perler

En perlerække af flotte, spændende og enestående steder og seværdigheder venter på denne rundrejse i Tjekkiet. Vi kommer rundt til rigtig mange af de populæreste byer og besøgsmål. Naturligvis skal vi også en tur omkring Den Gyldne Stad, Prag og nyde aftenstemningen på Karlsbroen, men ellers er det de mange andre byer i de spændende områder Bøhmen og Mæhren, der skal have opmærksomhed. Vi glæder os til at vise dig det hele, for der er så mange fantastiske steder og oplevelser på denne rundrejse i Tjekkiet.
 

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 6 dage.

Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
20 °C
15 °C
3,1 mm.
7,4 m/s
vest-sydvest
Onsdag
Skyet
Skyet
18 °C
15 °C
2,2 mm.
5,7 m/s
vest-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
23 °C
17 °C
1,6 mm.
5,4 m/s
vest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
29 °C
17 °C
0,0 mm.
2,4 m/s
syd-sydvest
Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
34 °C
21 °C
0,0 mm.
3,8 m/s
syd-sydøst
Onsdag
Regn
Regn
25 °C
21 °C
13,4 mm.
1,5 m/s
vest

Afrejsedatoer

06.08.201717.08.201712 dage 8.895,-Fyn, Jyl., Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Der venter en perlerække af flotte, spændende og enestående steder og seværdigheder på denne interessante rundrejse i Tjekkiet. Vi kommer rundt til rigtig mange af de populæreste byer og besøgsmål, Tjekkiet kan tilbyde. Naturligvis skal vi også lige en tur omkring Den Gyldne Stad, Prag og nyde aftenstemningen på Karlsbroen, men ellers er det de mange andre byer i de spændende områder Bøhmen og Mæhren, der skal have vores opmærksomhed. Vi glæder os til at vise dig det hele, for der er så mange fantastiske steder og oplevelser på denne rejse.
På hele rundrejsen kører vi i vores egen danske ****bus og naturligvis med dansk chauffør og dansk rejseleder. Vi bor på gode *** og **** hoteller, som ligger fornuftigt placeret i forhold til byer, udflugtsmål og rejseruten. Kom med ”Så smukt har du aldrig set Tjekkiet før”!


Dagsprogram

1. dag: Danmark – Liberec
Efter påstigning går rejsen via Padborg, Berlin og Dresden til Liberec, hvor vi skal overnatte de næste par nætter.

2. dag: Liberec og Bøhmiske paradis
Om formiddagen slapper vi af med en hyggelig spadseretur i Liberecs hyggelige centrum, og før middag begiver vi os mod nationalparken Bøhmiske Paradis. Vi besøger Prachovske Skaly, som er klippeformationer nær Prachov i det sydøstligste hjørne af det tjekkiske paradis. Her er gennem årtusinder dannet fantastiske formationer i sandstenen. På en del af hjemturen har vi udsigt til paradisets ”bomærke”, borgen Trosky.

3. dag: Besøg på Skoda fabrikkerne på vejen mod Prag
Vores rundrejse går videre, og vi skal i dag besøge bilfabrikken Skoda og Skoda Museet i Mlada. Vi får en interessant rundvisning, både på museet og gennem produktionsområdet.
Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel ved Prag, og efter aftensmaden kører vi ind til centrum og suger til os af de mange indtryk omkring Moldau og Karlsbroen. Det er bare en helt speciel stemning, der findes i Prags centrum.

4. dag: Til Kutna  Hora og Brno
Vi forlader Prag og kører mod sydøst, og vores første stop er i Kutna Hora, som er berømt for sit på en gang makabre og samtidig facinerende benhus, men som i øvrigt har mange andre seværdigheder. Vi besøger først benhuset og derefter centrum, hvor der vil være mulighed for at besøge Barbara-kirken, som er en af de mest specielle gotiske kirker i Europa.
Efter frokost fortsætter vi til Svetla nad Sazavou, hvor der er lejlighed til at besøge en moderne glasfabrik. Der kan gøres gode køb både på fabrikken og i byen. Til aften kommer vi til vores centralt beliggende hotel i Brno.

5. dag: Brno
Brno er Tjekkiets næststørste by og hovedbyen i Mæhren. Vi bruger dagen på at udforske byen, og vi begynder til fods, blandt andet forbi det gamle rådhus, grøntsagsmarkedet, Peter og Paul-kirken, byens centrale pladser og det nye rådhus.
Eftermiddagen kan nydes med besøg i det mæhriske museum, et af kunstmuseerne, det tekniske museum, Spilberk-fæstningen eller en afslappende sejlads på den opdæmmede Brno-sø.

6. dag: Pernstejn borgen og Moravsky kras
Vores udflugt i dag går til Pernstejn borgen, som troner højt over Pernštejn by. Vi holder nedenfor og kører med et lille tog op til borgen, hvor der er mulighed for rundvisning eller bare at nyde området.
Vi forsætter gennem det smukke landskab til Moravsky kras, den mæhriske karst, som igen er fantastiske klippeformationer. Denne gang er de imidlertid formet af floder, først og fremmest floden Punkva, som har gravet sig ned gennem sandstenen. Vi tager på en tur gennem Punkevní jeskyne (Punkva-grotterne) og ser kæmpehaller, imponerende drypsten og slugter, og vi afslutter med at sejle på Punkva under jorden.

7. dag: Mod sydvest til Ceske Budejovice
Vi søger videre mod sydvest og stopper første gang i Namest nad Oslavou, hvor vi kan beundre slottet og den udsmykkede barok bro. I Trebic bliver der lejlighed til at besøge byens UNESCO-verdenskulturarv, som udgøres af den jødiske ghetto og Prokop-basilikaen. Til sen frokost er vi nået frem til Telc, som har en utrolig markedsplads. Husene er udstyrede med prydgavle i renæssance og barok, som man nærmest føler sig hensat til Nederlandene eller en kæmpe udgave af Frederiksstad. Husene er nænsomt restaurerede og lyser i alle pastelfarver. Der er mulighed for at besøge slottet, slentre en tur på bymuren eller bare nyde opholdet på markedspladsen.
Vi fortsætter gennem et landskab med mange opdæmmede søer, som stadig tjener som opdræt for specielt karper.
Sent på dagen når vi frem til Ceske Budejovice, hvor første besøg selvfølgelig gælder byens berømte bryggeri Budvar. Vi tager en rundtur i bryggeriet og smager efterfølgende på de gyldne dråber. Vi bor 2 nætter i Ceske Budejovice.

8. dag: Lipno-søen og Cesky Krumlov
I dag besøger vi Lipno-søen, hvor den opdæmmede Vltava danner en sø på 40 kilometers længde og 16 kilometers bredde. Her er der mulighed for en dejlig sejltur. Turen følger så Vltava til en af Tjekkiets mest charmerende byer, Cesky Krumlov. Centrum er omgivet af Vltava på næsten alle sider, da floden her slår et vældigt sving. En af turistattraktionerne er at følge de mange kanoer og kajakkers forsøg på at forcere de forhindringer, som er bygget i floden for at sænke vandets hastighed. Højt over byen hæver borgen sig med sit 54 meter høje tårn, som giver en fantastisk udsigt over byen. Det er muligt at få en rundvisning på slottet, som efter Prag er Tjekkiets næststørste slotskompleks.

9. dag: Mod Karlovy Vary via Pilzen og Marianske Lazne
Vi forlader Ceske Budejovice og nyder den flotte vestbøhmiske natur, mens rejsen går mod Karlovy Vary. Vi har ophold i den hyggelige ”ølby” Pilzen, og senere i den berømte kurby Marianske Lazne, hvor vi kan gå en tur i den idylliske kurpark til kurhusets hovedkolonnade. Hen på eftermiddagen kommer vi vores hotel i Karlovy Vary.

10. dag: Udflugt fra Karlovy Vary
En afslappet dag hvor vi begynder med en vandretur gennem byen. Undervejs passeres Mlýnská kolonáda, hvor ikke færre end 5 af byens 12 helbredende kilder springer under bygningen. Vi fortsætter til Vřídelní kolonáda hvor byens mest berømte kilde sender sit 72 grader varme varme op til 12 meter i vejret. Da Karlovy Vary i modsætning til Marianske Lazne ligger i et temmelig kuperet område, er der mulighed for en lille tur i kabelbane til udsigtspunktet Diana for derfra at nyde den smukke udsigt over byen. På tilbagevejen besøger vi Jan Becher-Museet, som er en udstilling om de berømte kryddersnapse og -likører fra Karlovy Vary, særligt Becherovka, som der også bliver mulighed for at smage.
Resten af dagen er til fri rådighed, måske til at dejligt besøg i et af de berømte kurbade.

11. dag: mod Halle
Ad smukke veje krydser vi Erzgebirge tilbage mod Tyskland. Vi passerer Oberwiesenthal, Chemnitz og Leipzig på vores vej mod hotellet ved Halle.

12. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden går rejsen tilbage mod Danmark.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Bøhmiske paradis
  • Kutna Hora og Brno
  • En aften på Karlsbroen i Prag
  • Øl i Ceske Budejovice
  • Naturskønne Karlovy Vary

Påstigningssteder

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 09:00
Postnr.: 6000
Sted: Kolding E45, Rasteplads Hylkedal Vest
Tid: 09:15
Postnr.: 6100
Sted: Haderslev Hammelev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 09:50
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70, v. Shell, Kometvej
Tid: 10:10
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 10:30
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 09:00
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg Museumspladsen, Vejkryds Nørregade/Østergade
Tid: 08:20
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 08:35
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 08:00
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 07:30
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing Banegården, Nørredige
Tid: 07:10
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 06:50
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 08:55
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 08:50
Postnr.: 7400
Sted: Herning F24 Tankstation, Absalonsvej 10 (overfor Bilka)
Tid: 07:00
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 06:30
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 06:10
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 05:50
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 05:45
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 07:40
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Circle K v. Søtorvet
Tid: 07:45
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 08:05
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 08:25
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 06:15
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 07:05
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Thomas Boss Gade ved Sauers Plads
Tid: 06:05
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Shell, Industriparken afk. 33
Tid: 06:35
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5260
Sted: Odense S Dalum-hallen, P-plads v/Hjallesegade
Tid: 08:20
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 08:50
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 07:50
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 06:00
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 05:30
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 05:20
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 04:55
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 05:05
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 05:10
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 05:00
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 07:00
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 07:20
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 07:35
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 06:50
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 05:30
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 06:30
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 06:00
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 06:40

Hjemkomsttider

Jylland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 6000
Sted: Kolding Rutebilstationen, Mazantigade
Tid: 19:00
Postnr.: 6100
Sted: Haderslev Hammelev, OK, Lysbjergvej - Afk. 68
Tid: 18:40
Postnr.: 6230
Sted: Rødekro E45, afk. 70, v. Shell, Kometvej
Tid: 18:05
Postnr.: 6330
Sted: Padborg E45, afk. 76, OK , Lejrvejen
Tid: 17:45
Postnr.: 6600
Sted: Vejen Uno X, Vestermarksvej afk. 68
Tid: 19:15
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg E20, v. afk. 73, Shell, Korskrovej 8
Tid: 19:35
Postnr.: 6700
Sted: Esbjerg Museumspladsen, Vejkryds Nørregade/Østergade
Tid: 19:50
Postnr.: 6800
Sted: Varde Borgpladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 6900
Sted: Skjern Kulturhuset, Ranunkelvej (nordsiden af hallen)
Tid: 20:40
Postnr.: 6950
Sted: Ringkøbing Banegården, Nørredige
Tid: 21:00
Postnr.: 6990
Sted: Ulfborg Ulfkær Kirke, Herredsgade 12,
Tid: 21:20
Postnr.: 7000
Sted: Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej
Tid: 19:20
Postnr.: 7100
Sted: Vejle Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, 7100 Vejle
Tid: 19:25
Postnr.: 7400
Sted: Herning F24 Tankstation, Absalonsvej 10 (overfor Bilka)
Tid: 21:15
Postnr.: 7500
Sted: Holstebro Banegården, Stationsvej
Tid: 21:40
Postnr.: 7600
Sted: Struer Struer Hallerne, Park Allé
Tid: 22:00
Postnr.: 7620
Sted: Lemvig P-plads ved søen, Enghavevej
Tid: 22:20
Postnr.: 7800
Sted: Skive Banegården, Søndergade
Tid: 22:30
Postnr.: 8000
Sted: Aarhus ved Bilka (v. Cirkel K tank), Agerøvej
Tid: 20:35
Postnr.: 8600
Sted: Silkeborg Circle K v. Søtorvet
Tid: 20:30
Postnr.: 8660
Sted: Skanderborg Banegården, Banegårdspladsen
Tid: 20:10
Postnr.: 8700
Sted: Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56
Tid: 19:50
Postnr.: 8800
Sted: Viborg Eksercerpladsen bag biografen Fotorama.
Tid: 22:00
Postnr.: 8900
Sted: Randers Randers Arena, Fyensgade
Tid: 21:15
Postnr.: 9000
Sted: Aalborg Thomas Boss Gade ved Sauers Plads
Tid: 22:15
Postnr.: 9600
Sted: Haverslev Shell, Industriparken afk. 33
Tid: 21:45
Fyn
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 5260
Sted: Odense S Dalum-hallen, P-plads v/Hjallesegade
Tid: 19:55
Postnr.: 5500
Sted: Middelfart P-Plads, Jyllandsvej ved afk. 58B, ved bus- og lastvognsparkering
Tid: 19:25
Postnr.: 5800
Sted: Nyborg Rutebilstationen, Banegårdsalléen
Tid: 20:25
Sjælland
Postnr.
Sted
Tid
Postnr.: 1570
Sted: København Banegårdspladsen v. hovedindgangen
Tid: 22:05
Postnr.: 2800
Sted: Lyngby Stationen, Jernbanepladsen 1
Tid: 22:35
Postnr.: 2840
Sted: Holte Stationen, Holte Stationsvej
Tid: 22:45
Postnr.: 3400
Sted: Hillerød Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej
Tid: 23:10
Postnr.: 3450
Sted: Blovstrød Circle K, Kongevejen
Tid: 23:00
Postnr.: 3460
Sted: Birkerød Stationen, Stationsvej
Tid: 22:55
Postnr.: 4000
Sted: Roskilde Stationen, Ny Østergade
Tid: 23:15
Postnr.: 4100
Sted: Ringsted E20, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
Tid: 21:15
Postnr.: 4200
Sted: Slagelse Circle K, Trafikcenter Allé afk. 39
Tid: 20:55
Postnr.: 4220
Sted: Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
Tid: 20:40
Postnr.: 4281
Sted: Gørlev Rema1000, Algade
Tid: 21:25
Postnr.: 4300
Sted: Holbæk Rtb.Stationen, Jernbanepladsen
Tid: 22:45
Postnr.: 4400
Sted: Kalundborg Rema1000, Slagelsevej
Tid: 21:45
Postnr.: 4450
Sted: Jyderup Holbækvej 33 (tidl. Euromaster)
Tid: 22:15
Postnr.: 4600
Sted: Ølby Stationen, Søndre Centervej
Tid: 21:35
06.08.2017 - 08.08.2017
Grand Hotel Zlaty Lev
Vis mere Vis mindre
Hotel: Grand Hotel Zlaty Lev
Hotellets hjemmeside: Link
08.08.2017 - 09.08.2017
Hotel Duo
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Duo
Hotellets hjemmeside: Link
09.08.2017 - 12.08.2017
Hotel International
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel International
Hotellets hjemmeside: Link
12.08.2017 - 14.08.2017
Hotel Dvorak
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel Dvorak
Hotellets hjemmeside: Link
14.08.2017 - 16.08.2017
Jean de Carro Hotel
Vis mere Vis mindre
Hotel: Jean de Carro Hotel
Hotellets hjemmeside: Link
16.08.2017 - 17.08.2017
H+ Hotel Leipzig-Halle
Vis mere Vis mindre
Hotel: H+ Hotel Leipzig-Halle
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 06.08.2017
Ankomst: 17.08.2017
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 8.895,-

Prisen inkluderer

Dansk rejseleder, buskørsel i ****bus, hotelophold med halvpension fra og med aftensmad første dag til og med morgenmad sidste dag, udflugter (ex. entréer), samt alle lovpligtige skatter og afgifter.


Tilkøb:
Frokostsandwich med kylling og bacon: 42 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 42 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 15 kr.
Udflugter ifølge program, eksklusiv entréer: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltværelse 10.295 Kr.
Dobbeltværelse 8.895 Kr.
3-sengsværelse 8.895 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 06.08.2017
Ankomst: 17.08.2017
Dage: 12 dage
Afrejse fra: Fyn, Jyl., Sjæ.
Pris fra: 8.895,-
Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

- inden for de næste 30 minutter, eller angiv et ønsket tidsrum.