Telefon 70 11 47 11   Mandag til søndag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Opera i Wien og Bratislava

Wien er en musik- og operaby i den absolutte verdenselite, hvor vi ofte finder verdensstjerner på scenen i byens statsopera.
Vi kombinerer Wien med Bratislava, beliggende kun omkring times kørsel fra Wien, og finder her lige så ofte spændende opsætninger af velkendte forestillinger.
Kom med og oplev to hovedstæder og opera i Verdensklasse.

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 5 dage.

Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
2 °C
1 °C
2,1 mm.
6,8 m/s
nord-nordvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
0 °C
-1 °C
2,1 mm.
1,8 m/s
syd-sydøst
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
4 °C
-3 °C
0,0 mm.
2,8 m/s
vest-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
3 °C
-2 °C
0,0 mm.
2,1 m/s
nordvest
Søndag
Skyet
Skyet
6 °C
4 °C
2,0 mm.
10,7 m/s
vest

Afrejsedatoer

11.04.201816.04.20186 dage 11.950,-Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Rejseledelse: Lisbet og Niels Tøttrup

Wien er en musik- og operaby i den absolutte verdenselite. Højdepunktet på denne rejse er Wiener Staatsoper, hvortil vi har været heldige at få et begrænset antal særdeles gode billetter (kategori 2 i parkettet) til en umådelig efterspurgt forestilling - Puccinis opera Turandot med enestående verdensstjerner i rollerne – Roberto Alagna  og ægtefællen Alexandra Kurzak  samt Lise Lindstrom (verdens p.t. mest efterspurgte Turandot).  Endelig er der en guidet rundvisning i Staatsoper. Verdens vel nok største musik - og musikdramatiske geni W.A. Mozart boede i byen, da han skabte langt de fleste af sine udødelige mesterværker, og vi skal besøge museet Mozarthaus, som var en af hans mange boliger i Wien. En aften skal vi i Wien i Volksoper opleve Rusalka (Dvorak) (billetter i kategori 2)  i en flot opsætning.
Østrigs hovedstad er et håndgribeligt bevis på, at den for ikke så længe siden var sæde for et imperium. De store paladser, ligesom kunsten i Kunsthistorisches Museum udstråler fordums magt og pragt. Wiens arkitektur omfatter også en del meget fine bygninger i jugend og tidlig modernistisk stil.
Vi skal på busrundtur i byen, hvor vi passerer flere historiske steder på den berømte ”Ring” også med værker af den danske arkitekt Theophilus Hansen bl.a. Parlamentet og Wiener Musikverein (1870). På turen står vi af flere steder og ser Belvedere slottene og det særprægede og spændende byggeri – Hundertwasserhaus (1986).  Der bliver mulighed for at få en guidet rundvisning på det pragtfulde kejserlige sommerpalads Schønbrunn med en rejseleder.
I Wien bor vi på et godt hotel kun 2 stationer (5 min. rejse) fra Staatsoper og alle deltagere får et Metrokort, som giver fri adgang til alle offentlige transportmidler under hele opholdet. Det giver fine muligheder for at komme hurtigt rundt både på arrangerede ture og på egen hånd.
Bratislava ligger blot en times kørsel fra Wien. Her skal vi de første par dage bo på et fremragende, centralt placeret hotel lige ved Donau floden. I det nye operahus fra 2007 skal vi opleve Verdis mesterværk La Traviata i en flot opsætning med glimrende sangere. I operahuset har vi billetter i kategori 1.
Slovakiets hovedstad havde en fremtrædende plads i det østrigske kejserrige. Det er en umådelig charmerende by med en meget indtagende ældre bydel. Selvom der kun er ca. 450.000 indbyggere, er der to operaer af meget fin kvalitet. Vi skal på en rundtur i byen med bus og til fods. Vi besøger også ”Danubiana Museum of Modern Art”, der er placeret på en halvø i Donau på grænsen mellem Slovakiet, Ungarn og Østrig. Museet ligger 15 km fra Bratislava og har til huse i en meget spændende museumsbygning fra år 2000. Der er en skulpturpark på 8.000 m2 tilknyttet. Museet er i 2013 og 2014 blevet gennemgribende renoveret.
I begge byer bliver der kulinariske oplevelser med gode indtryk fra det mellemeuropæiske og internationale køkken.


Dagsprogram

1. dag: Til Bratislava – Danubiana
Afrejse fra Kastrup lufthavn om formiddagen kl.10.10, med ankomst til Wien kl.11.55. Fra lufthavnen kører vi med bus til Bratislava (ca. 40 min.) Vi deponerer bagagen på vort centralt beliggende firestjernede hotel, der ligger lige ved Donau floden blot 5 minutters gang fra operaen. Derefter er der frokost på en god restaurant og senere indkvartering på hotellet.
Midt på eftermiddagen får vi en guidet busrundtur i Bratislava, hvor vi bl.a. ser det nye operahus. Vi besøger også på turen ”Danubiana Museum of Modern Art”, der er placeret på en halvø i Donau på grænsen mellem Slovakiet, Ungarn og Østrig. Museet ligger 15 km fra Bratislava og har til huse i en meget spændende museumsbygning fra år 2000. Der er en skulpturpark på 8.000 m2 tilknyttet. Museet er i 2013 og 2014 blevet gennemgribende renoveret. Ved aftenstid bliver vi kørt tilbage til hotellet. Om aftenen kan de, der har lyst, spadsere med en rejseleder til en af Bratislavas bedste restauranter UFO og få en god madoplevelse med en enestående udsigt over byen.

2. dag: Operaintroduktion – Bratislava – La Traviata
Efter morgenmadener der samling med introduktion til operaerne i Bratislava og Wien.
Senere på formiddagen er der spadseretur i Bratislava med lokalguide i den dejlige gamle bydel. Her er et meget velbevaret middelaldercentrum og den gamle bydel er også kendt for sine mange kirker, en række barokbygninger og kulturinstitutioner.
Efter byturen spisning på en god restaurant.
Ved aftenstid kører vi i bus til Bratislavas nye operahus for at opleve La Traviata kl.19.

3. dag: Wien - Turandot
Efter morgenmaden kører vi med bus til Wien. Der er kun godt 1 times kørsel og ved ankomsten bliver vi mødt af en lokalguide på Schwedenplatz, som tager os med på en rundtur med udsyn til prægtige Wien med de imponerende bygninger. Vi passerer flere historiske steder på den berømte ”Ring” også med værker af den danske arkitekt Theophilus Hansen bl.a. Parlamentet og Wiener Musikverein (1870). På turen spadserer vi ind og ser Belvedere slottene, ser Johan Strauss statuen og besøger det særprægede og spændende byggeri – Hundertwasserhaus (1986). Blandt dets særegenskaber er bølgende gulve, et tag dækket af jord og græs samt store træer groende ud indefra. Desuden er huset malet i forskellige farver i mindre felter. Det er skabt af den kontroversielle arkitekt og kunstner Friedenreich Hundertwasser.
Efterfølgende er der frokost på en god restaurant i Wien.
Senere indkvartering på et godt og centralt beliggende firestjernet hotel. Her får alle udleveret et metrokort, der giver fri adgang til alle offentlige transportmidler under hele opholdet i Wien.
Om aftenen tager vi Metroen til turens højdepunkt Turandot (Puccini) i Wiener Staatsoper bl.a. med verdensstjernerne Lise Lindstrom, Roberto Alagna og Alexandra Kurzak.

4. dag: Mozarthaus – Staatsoper – Wiener café
Formiddagen er viet til et af musikhistoriens størst genier - Wolfgang Amadeus Mozart.
Vi besøger Mozarthaus - et af de steder, hvor han boede, og som nu er lavet til museum. På vejen passeres Stephansdom – Wiens vartegn – med det 137 meter høje tårn. Efter besøget i Mozart haus er der frokost pause.
Først på eftermiddagen kan man spadsere en tur til Burggarten ved Hofburg med rejseleder, hvor vi bl.a. ser statuerne af Goethe og Mozart.
Senere på eftermiddagen er der rundvisning i et af verdens berømteste operahuse – Wiener Staatsoper. Opførelsen af operaen blev påbegyndt i 1861 og blev afsluttet i 1869, som det nuværende operahus. I 1945 blev det bombet og delvis ødelagt, men i 1955 blev genopførelsen afsluttet, og huset står nu i fordums glans.
Om aftenen middag på en traditionel Wiener Café, hvor vi skal smage de verdensberømte wienerspecialiteter – tafelspitz og sachertorte.

5. dag: Schønbrunn – Rusalka
Om formiddagen mulighed for en guidet rundvisning i kejsertidens sommerpalads Schønbrunn, som er et af Europas mest besøgte bygningsværker. Slottet blev opført som jagtslot i 1695, som et østrigsk Versailles i pragtfuld senbarok. Det blev om- og udbygget i rokokostil i 1747 under en af de berømteste fyrster i Europa kejserinde Maria Theresia og var Napoleons hovedkvarter fra 1805 -1809.Den længst regerende østrigske kejser Frantz Josef 1. (1848-1916) elskede at være på slottet og tilbragte det meste af sit liv der.
I dag er det museum, men har også siden kejserrigets fald i 1918 været brugt til vigtige møder bl.a. mellem Præsident Kennedy og Nikita Khrusjtjov i 1961.
Sidst på eftermiddagen kører vi til Volksoper med metro og spiser middag på en traditionel wiener cafe med pianist. Cafeen ligger ganske tæt ved Volksoper (5 minutters gang), og her skal vi om aftenen opleve turens sidste opera Rusalka (Den lille havfrue) (Dvorak).

6. dag: Hjemrejse
Om dagen er der mulighed for forskellige aktiviteter på egen hånd.
Sidst på eftermiddagen kl. 17.35 flyver vi direkte til Kastrup fra Wien og ankommer om aftenen kl.19.20.

Fysiske krav: Byvandringer

Flyrejsen
Fly direkte fra København til Wien med Austrian Airlines. Vi mødes mellem terminal 2 og 3 ved Seven Eleven butikken kl. 8. Afrejse 11. april kl. 10.10, ankomst Wien kl. 11.55. Hjemrejse 16. april fra Wien kl. 17.35. Ankomst Kastrup lufthavn kl. 19.20.

Ret til ændringer forbeholdes

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Turandot på Staatsoper i Wien 
  • Lise Lindstrom, Roberto Alagna, Alexandra Kurzak
  • Rusalka på Volksoper i Wien
  • La Traviata i den nye opera i Bratislava

Flyafgange

Tid Fra Til
Udrejse
10:10 København Wien
Hjemrejse
17:35 Wien København
11.04.2018 - 13.04.2018
Hotel DEVIN
Vis mere Vis mindre
Hotel: Hotel DEVIN
Hotellets hjemmeside: Link
13.04.2018 - 16.04.2018
Ananas
Vis mere Vis mindre
Hotel: Ananas
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 11.04.2018
Ankomst: 16.04.2018
Dage: 6 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 11.950,-

Prisen inkluderer

Rejseledelse, flyrejse København – Wien og retur, buskørsel i henhold til rejseplan, hotelophold i delt dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller med morgenmad, 2 frokoster i Bratislava samt 1 frokost og 2 middage i Wien på restauranter, udflugter, fælles entreer, lokale guider i begge byer, introduktion til forestillingerne med bl.a. instruktionsanalyse, billet i Bratislava i kategori 1 til La Traviata, billet i Wien Staatsoper i kategori 2 i parkettet til Turandot, billet i Wien Volksoper i  kategori 2 på 1. balkon til Rusalka, metrokort til alle offentlige transportmidler i Wien under hele opholdet i byen samt alle lovpligtige skatter og afgifter.

Ikke inkluderet: Øvrige måltider, drikkevarer, individuelle entreer og drikkepenge.

Tilkøb:
Entré og rundvisning på Schönbrunn: 250 kr.
Aftensmad på restaurant UFO: 350 kr.
Udflugtsprogram, eksklusiv entréer: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltværelse 13.400 Kr.
Dobbeltværelse 11.950 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 11.04.2018
Ankomst: 16.04.2018
Dage: 6 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 11.950,-

Billeder - Opera i Wien og Bratislava

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel
augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

- inden for de næste 30 minutter, eller angiv et ønsket tidsrum.

Grupperejser