Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Opera i New York

Opera og kulturrejse til New York "The Big Apple" med højdepunkter i vel nok verdens førende operahus — Metropolitan Operahouse - også kaldet "The MET.

Vi skal opleve flere store operaer med kendte verdensstjerner. Se programmet herunder.

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 6 dage.

Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
8 °C
1 °C
0,0 mm.
7,9 m/s
nordvest
Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
11 °C
3 °C
0,0 mm.
4,3 m/s
nordvest
Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
14 °C
4 °C
0,0 mm.
3,5 m/s
syd-sydøst
Onsdag
Regn
Regn
12 °C
10 °C
10,8 mm.
6,3 m/s
nord-nordøst
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
18 °C
10 °C
0,0 mm.
3,3 m/s
nord-nordvest
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
17 °C
6 °C
0,0 mm.
4,5 m/s
syd-sydøst

Afrejsedatoer

23.04.201830.04.20188 dage 19.950,-Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Rejseleder: Lisbet og Niels Tøttrup

Opera og kulturrejse til New York "The Big Apple" med højdepunkter i vel nok verdens førende operahus — Metropolitan Operahouse - også kaldet "The MET”.
Vi skal opleve tre store operaer. Cendrillon (Askepot),Tosca samt Romeo og Julie. Vi har fremragende pladser forrest i parkettet til alle tre forestillinger - (Orchestra Prime). Operaerne vil være i enestående og imponerende opsætninger med en utrolig perlerække af verdensstjerner bl.a. Anna Netrebko, Joyce DiDonato, Marcelo Álvarez, Aylin Pérez, Bryan Hymel o.m.a. På dirigentpodiet legenden Placido Domingo.
Et backstage besøg på The Met indgår også i programmet – en meget stor oplevelse.
New York er kontrasternes by og en af verdens mest spændende. På trods af størrelsen er det let at finde rundt i det nummererede gadesystem med streets og avenues. Desuden har byen et velfungerende metro- og bussystem, som alle får udleveret metrokort til. Det giver adgang til at benytte alle offentlige transportmidler under hele opholdet.
Vi bor centralt på Manhattan på et godt turistklassehotel med kort afstand til operaen. Rejsens grundpris inkluderer ophold i hotellets gode standard værelser. Der kan tilkøbes ophold i hotellets Signature værelser.
De første dage lærer vi byen at kende på fælles busture til Nord- og Sydmanhattan. På udflugterne ser vi bl.a. BIG`s mesterværk på 42ende gade, spadserer på High Line og ser Claus Meyers nyåbnede restaurant og Food Hall i Central Station, hvor vi også har den verdensberømte Oyster bar. Vi spadserer i Central Park, ser Dakota bygningen og mindehaven for John Lennon samt Metropolitan Museum of Art - verdens største kunstmuseum og H.C. Andersen statuen. Besøg ved ”Ground Zero”. Det sted, hvor tvillingetårnene stod, og som i dag er Mindehave. Her oplever vi ligeledes Santiago Calatravas nyopførte arkitektoniske perle og World Trade Centers nye vartegn Freedom Tower. Der bliver også lejlighed til at besøge Museum of Modern Art (MOMA), det snegleformede Guggenheim Museum, Neue Gallerie og ikke mindst Frich Collection, der indeholder nogle af verdens ypperste kunstværker. Sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island ud for Manhattans sydspids, hvor vi besøger et museum på stedet, hvor hovedparten af immigranterne kom i land. Mulighed for Gospel gudstjeneste.
Turen ledes af Lisbet og Niels Tøttrup, der i tyve år har arrangeret operarejser til New York. Operaintroduktion til alle forestillinger ved Niels Tøttrup med bl.a. instruktionsanalyse og sangerpræsentation.


Dagsprogram

Mandag den 23 april. København – New York
Flyrejse med SAS direkte fra Kastrup til New York. Afgang kl. 10:25 med ankomst kl. 12:55.
Ankomst først på eftermiddagen til Newark lufthavn, hvor vores dansk talende lokalguide modtager os.
Efter ankomsten er der transfer fra Newark Airport (ca. 45 min.) med bus til vort centralt beliggende hotel på Manhattan i New York City. Hotellet ligger nær Broadway, i hjertet af Manhattans teaterdistrikt og i gå afstand fra Metropolitan Operaen, men også med særdeles gode metro- og busforbindelser til the MET. På vejen vil der blive orienteret om New York og om praktiske ting i forbindelse med opholdet. Indkvartering på hotellet.
Om aftenen møde i Lobbyen for dem, der vil spise aftensmad på en god restaurant (få minutters gang fra hotellet) med rejselederne. Det bliver ikke sent, da de fleste sikkert ønsker at komme tidligt i seng efter den lange rejse.

Tirsdag den 24. april.Bytur med bus på Nord Manhattan - Operaintroduktion – Cendrillon
Halvdags sightseeing bustur på Nord-Manhattan (Uptown) med dansktalende lokalguide. Vi begynder dagen med at køre til Harlem, som er væsentligt bedre end sit rygte, og området har oplevet en renæssance de senere år. På vejen stopper vi ved Central Park, hvor vi ser Dakota bygningen og mindehaven for John Lennon - Strawberry Fields. Fra Harlem kører vi ned ad Upper East Side, som er Manhattans mest prestigefyldte boligkvarter, og hvor også en del af de største museer ligger. Vi fortsætter sydpå - langs det fashionable kvarter på Fifth Avenue.
Senere på eftermiddagen introduktion til turens tre forestillinger. Cendrillon, Tosca samt Romeo og Julie ved Niels Tøttrup.
Om aftenen skal vi til den første store operaoplevelse i The MET. Cendrillon ”Askepot” (Massenet) i en særdeles spændende opsætning af den franske mesterinstuktør Laurent Pelly med bl.a. en af det 21. århundredes største divaer Joyce DiDonato samt stjenerne Alice Coote, Kathleen Kim og Stephanie Blythe.
Fremragende pladser i Orchestra Prime

Onsdag den 25 april. Bytur med bus i Syd Manhattan
Halvdags sightseeing bustur på Sydmanhattan (Down Town). Vi begynder dagen med at besøge Grand Central Station med bl.a. Claus Meyers nye restaurant Agern og hans Great Northern Food Hall samt den verdensberømte Oyster Bar. Senere ser vi BIG´s fantastiske nye Pyramid flyover ved Hudson floden, spadserer en tur på The High Line og fortsætter til Soho, Greenwich, den voksende China Town og Little Italy, der snart ikke eksisterer mere. Endelig kører vi til sydspidsen af Manhattan med Wall Street, højhuskvarteret omkring ”Ground Zero”- det tidligere World Trade Center med mindepark. Vi ser også her Freedom tower- indviet i 2013 - bygget i stedet for tvillingetårnene, som blev tilintetgjort ved terrorangrebet i 2001. Endelig oplever vi Santiago Calatravas nye fantastiske bygning. Først på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet, men der er også mulighed for at stå af og fortsætte i området på egen hånd.

Torsdag den 26 april. Central Park - Metropolitan Museum of Art – Guggenheim - Neue Gallerie - Cloisters – Tosca
I dag spadserer vi op til og gennem Central Park, hvor vi bl.a. ser H.C. Andersen statuen og fortsætter til Metropolitan Museum of Art - verdens største kunstmuseum. Her finder man mesterværker fra alle historiens epoker. Fra ægypterne og romerne over middelalderen og renæssancen til de franske impressionister og dette århundredes moderne malere. Der er f.eks. en hel sal med Rembrandt, en med Van Gogh og en med Monet. Museet er så stort, at der er nok til mange dage.
Senere kan man fortsætte til det nærliggende snegleformede Guggenheim Museum (5 min. gang) eller Neue Gallerie med bl.a.et af Gustav Klimts bedste billeder- med en helt enestående historie.
Om eftermiddagen mulighed for med en rejseleder at tage til et stille besøg i The Cloisters i Fort Tryon Park på nordsiden af Manhattan på øens højeste punkt. Klosteret, som hører under Metropolitan Museum of Art huser en imponerende samling af gobeliner og kirkekunst fra Middelalderens Europa.
Om aftenen rejsens næste store oplevelse på The Met: ”Tosca” (Puccini) i en fantastisk opsætning af stjeneinstruktøren David McVicar med to af operaverdenens største stjerner Anna Netrebko og Marcelo Álvarez. Den tyske bariton Michael Volle er en djævelsk Scarpia, der i sit spil bringer mindelser frem om Jack Nicholson.
Vi har atter fremragende pladser i parkettet (Orchestra Prime).

Fredag den 27 april: Moma – Backstage tur på the MET – Romeo og Julie
Om formiddagen kan man spadsere (10 – 15 minutter) med en rejseleder til Museum of Modern Art (MoMA). Museet er for nogle år siden blevet restaureret og bærer stærkt præg af dansk design.
Om eftermiddagen er der Backstage tur på Metropolitanoperaen - en meget spændende oplevelse.
Om aftenen skal vi til den sidste store oplevelse i The Met: Romeo og Julie (Gounod) i endnu en enestående pragtopsætning af en af de mest originale og idérige instruktører i verden i dag - Bartlett Sher.
Medvirkende bl.a.- som Julie - Aylin Pérez - hyldet af alverdens kritikere for hendes betagende ynde og skønhed kombineret med en fantastisk stemme. Som Romeo - Bryan Hymel – en ”rising star”, der har vundet mange internationale priser for hans stemmekraft og evne til indlevelse i de figurer han spiller.
Endelig har vi på dirigentpodiet legenden Placido Domingo.
Igen sidder vi fremragende på Orchestra Prime.

Lørdag den 28 april. Frihedsgudinden – Ellis Island
Vi tager undergrundsbanen til Battery Park, hvorfra der går færge til de 2 øer med hhv. Frihedsgudinden og Ellis Island udfor Manhattans sydspids. Frihedsgudinden, den 46 m høje statue, er det imponerende symbol, der møder en ved indsejlingen til New York, og herfra har man en enestående udsigt til New Yorks ”Skyline”. Det har man også fra Ellis Island, som er det sted, hvor hovedparten af immigranterne kom i land i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, i håb om at få adgang til det forjættede land. 180.000 danskere tog flugten til Amerika. Det beretter øens museum bl.a. om. Man kan se ventesalene og de forskellige rum, hvor lægeundersøgelser m.v. fandt sted. Desuden er der en spændende udstilling med ting og billeder fra de steder, hvor folk slog sig ned i USA. Endelig er der en meget anbefalelsesværdig film om immigranterne, som introduceres af en af museets ansatte.
Om aftenen mulighed for at spise sammen med rejselederne på en helt speciel japansk restaurant.

Søndag den 29 april: Gospel – Frick Collection - Hjemrejse
Om formiddagen er der mulighed for sammen med en rejseleder at opleve en gospelgudstjeneste i Harlem. Det er en helt speciel oplevelse at høre musikken og sangen og se den søndagsklædte menighed.
Om eftermiddagen kan man sammen med en rejseleder besøge det fantastiske kunstmuseum Frich Collection, der har en samling af nogle af verdenshistoriens ypperste værker af bl.a. Rembrandt, Vermeer, Holbein, Velasquez, Turner, Bellini, Renoir o.m.a.
Om aftenen transfer fra hotellet til Newark Airport. Afgang mod København kl. 23:30.

Mandag den 30. april:
Ankomst til Kastrup lufthavn kl. 13:10.

Ret til ændringer forbeholdes.

Fysiske krav:
Byvandringer

Danske statsborgere skal søge om ESTA
Efter 12. januar 2009 er det et krav, at alle danske statsborgere, der rejser til De forenede Stater under Visa Waiver Programmet skal søge om ESTA (Electronic System for Travel Authorization). ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse. Det er ikke et egentligt U.S. visum. ESTA-kravet gælder for rejsende, der rejser ind i USA ad luftvejen eller ad søvejen under Visa Waiver programmet. ESTA ansøgere skal også besidde et gyldigt, maskinlæsbart pas. Danske rejsende uden en godkendt ESTA rejseautorisation eller et gyldigt U.S. Visitor Visa vil blive nægtet boarding på alle fly til USA. Lad det ikke ske for dig! Den amerikanske regering anbefaler, at alle danske ansøgere ansøger om ESTA mindst 72 timer, inden de rejser til USA.
En måned før afrejse sender vi dig en formular som vi beder dig udfylde og sende retur til Riis Rejser. Vi skriver oplysningerne ind i den amerikanske regerings system og rejselederen medbringer de nødvendige papirer i lufthavnen.

Flyrejsen
Fly direkte fra København til New York. Vi mødes mellem terminal 2 og 3 ved Seven Eleven butikken kl. 08.30. Afrejse 23. april kl.10.25 ankomst New York kl.12.55. Hjemrejse 29. april fra New York kl. 23.30 ankomst Kastrup lufthavn 30. april kl. 13.10.
På denne rejse efterspørges ind i mellem billet til SAS Plus eller SAS Businessclass. Disse billettyper koster estimeret henholdsvis fem tusind og tyve tusind ekstra.

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Verdens førende operahus
  • Anna Netrebko, Joyce DiDonato, Marcelo Álvarez, Aylin Pérez, Placido Domingo
  • 3 operaer på Orchestra Prime pladser der er blandt salens bedste
  • The Met - Backstage

Flyafgange

Tid Fra Til
Udrejse
10:25 København New York
Hjemrejse
23:30 New York København
23.04.2018 - 29.04.2018
Edison
Vis mere Vis mindre
Hotel: Edison
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 23.04.2018
Ankomst: 30.04.2018
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 19.950,-

Prisen inkluderer

Rejseledelse, flyrejse København – New York (Newark) og retur, hotelophold i delt standard 2-sengsværelse – det vil sige adskilte queen size senge, morgenmad de to første dage, introduktion til forestillingerne, de nævnte byture og sejltur, lokalguide, billet til 3 operaer blandt de forreste rækker i parkettet (Orchestra prime), metrokort (befordring med alle offentlige transportmidler under hele opholdet), Esta visum, samt alle lovpligtige skatter og afgifter.

Ikke inkluderet: Øvrige måltider, drikkevarer, entreer og drikkepenge.


Tilkøb:
Operabillet ifølge program: Inkluderet
Operabillet ifølge program. Bemærk Toscabillet er Grand Tier Balance: Inkluderet
Operabillet ifølge program. Bemærk Toscabillet er Grand Tier Prime: Inkluderet
Udflugtsprogram, eksklusiv entréer: Inkluderet
Gospel gudstjenesten i Harlem: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltværelse Signature 25.240 Kr.
Enkeltværelse 23.940 Kr.
Dobbeltværelse Signature 20.900 Kr.
Dobbeltværelse 19.950 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 23.04.2018
Ankomst: 30.04.2018
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 19.950,-

Billeder - Opera i New York

Flere billeder
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 23.04.2018
Ankomst: 30.04.2018
Dage: 8 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 19.950,-

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

- inden for de næste 30 minutter, eller angiv et ønsket tidsrum.

Grupperejser