Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17
Beskrivelse
Vis kort
Vis vejret

Glyndebournes unikke opera

Opera – kultur – kunst historie i Sydengland
GTO – Operafestival i Sydengland og to forestillinger i verdensklasse på de bedste pladser i parkettet i Glyndebourne operahus, der i over 80 år har været et mekka for operaelskere. Stedet er anerkendt som et af verdens førende, og her har mange verdensstjerner indledt karrieren bl.a. Birgit Nielsson, Luciano Pavarotti, Joan Sutherland og Michela Freni. Vi bor i den dejlige havneby Brighton (London by the Sea) på Englands sydkyst og kombinerer operaoplevelserne med store seværdigheder. Rejsen ledes af Lisbet og Niels Tøttrup, der siden 2001 hvert år har arrangeret rejser til Glyndebourne Operahuset, og forestillingerne introduceres af Niels Tøttrup.

Rejseledelse: Lisbet og Niels Tøttrup

Nedenfor ses vejrudsigten for de næste 6 dage.

Fredag
Regnbyger
Regnbyger
19 °C
16 °C
0,9 mm.
7,2 m/s
vest-sydvest
Søndag
Skyet
Skyet
18 °C
13 °C
0,0 mm.
5,2 m/s
vest-sydvest
Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
21 °C
17 °C
0,9 mm.
4,6 m/s
vest-sydvest
Onsdag
Skyet
Skyet
20 °C
17 °C
0,0 mm.
5,8 m/s
vest-sydvest
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
20 °C
13 °C
2,0 mm.
0,6 m/s
syd
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
21 °C
16 °C
10,3 mm.
5,6 m/s
vest

Afrejsedatoer

09.10.201715.10.20177 dage 12.950,-Sjæ.Vis mere
Rejseplan
Hotel
Prisinfo
Billeder

Glyndebournes unikke opera
Opera – kultur – kunst - historie i Sydengland

Rejseledelse: Lisbet og Niels Tøttrup

GTO –Operafestival i Sydengland og to forestillinger i verdensklasse på de bedste pladser i parkettet i Glyndebourne operahus, der i over 80 år har været et mekka for operaelskere. Stedet er anerkendt som et af verdens førende, og her har mange verdensstjerner indledt karrieren bl.a. Birgit Nielsson, Luciano Pavarotti, Joan Sutherland og Michela Freni. Vi bor i den dejlige havneby Brighton (London by the Sea) på Englands sydkyst og kombinerer operaoplevelserne med store seværdigheder. Rejsen ledes af Lisbet og Niels Tøttrup, der siden 2001 hvert år har arrangeret rejser til Glyndebourne Operahuset, og forestillingerne introduceres af Niels Tøttrup.


Dagsprogram

9. oktober: Udrejse - Introduktion til Glyndebourne
Vi flyver fra Kastrup direkte til Gatwick lufthavn med ankomst først på eftermiddagen. Efter ankomsten finder vi vores bagage, og herefter kører vi med bus til Brighton. Undervejs informeres om praktiske ting i forbindelse med opholdet. Indkvartering på vores centralt beliggende hotel.Før aftensmaden spadserer vi en lille tur fra hotellet for at orientere os lidt om omgivelserne. Middag på hotellet. Efter middagen er der introduktion til det verdensberømte operahus Glyndebourne ved Niels Tøttrup i hotellets konferencerum.

10. oktober: Brighton - The Royal Pavillion- Operaintroduktion
Vi begynder dagen med en god lang spadseretur i Brighton og får en introduktion til byen af en lokalguide. Turen stopper ved The Royal Pavillion, hvor vi spiser frokost i The Tea Room. Efter frokost får vi en guidet rundvisning i det fantastiske bygningsværk The Royal Pavillion, der mest af alt ligner et palads for en indisk stormogul med den enorme løgkuppel og de mange minareter. Arkitekten John Nash lod det smukke kompleks opføre i en park midt i byen for prinsregenten, den senere kong Georg d. 4. The Royal Pavillion er et af Storbritanniens mest elskede bygningsværker. Om aftenen middag på hotellet. Efter middagen er der introduktion til operaerne Cosi fan tutte (Mozart) og Barberen i Sevilla(Rossini) ved Niels Tøttrup i hotellets konferencerum.

11. oktober: Stonehenge - Winchester
I dag skal vi på vores længste heldagsudflugt, der har oldtiden og sagnenes England som emne. Vi besøger Stonehenge. Mysteriet om Europas berømteste fortidsminde bliver formentlig aldrig opklaret. Gennem århundrederne har der været fremsat utallige teorier om hvor, hvornår og hvorfor de ”hængende sten” er blevet til. Blev der ofret mennesker? Var det et druide tempel? Har vikingerne bygget det? Har det været affyringsrampe for en ufo? Med hensyn til selve byggeriet er man dog nogenlunde sikker på at de kæmpemæssige sten for nogens vedkommende blev hentet flere hundrede km væk. En fantastisk bedrift – dengang træstammer og reb var de eneste hjælpemidler. Monumentet besøges hvert år af op imod 1 mio. mennesker. Efter besøget ved Stonehenge fortsætter vi til Winchester, hvor der er frokostpause. Indtil 1200 tallet var Winchester Englands vigtigste by og i 700 år landets hovedstad. Myterne forbinder også byen med Kong Arthur og ridderne af det runde bord. I den gamle normanniske borg ligger The Great Hall fra 1200 tallet. Her hænger det sagnomspundne runde bord. Den danske storkonge Knud den Store havde også Winchester som hovedstad i sit mægtige rige og de jordiske rester af ham (død 1035) og dronning Emma findes i Winchester Cathedral fra 1079. Efter frokostpausen bliver der god mulighed for på egen hånd at besøge de store seværdigheder i byen bl.a. Det Runde Bord og den berømte Katedral. På tilbagevejen får vi en fin middag i den charmerende landsby Bosham, hvor Knud den Store lod fødderne overskylle for at bevise, at han ikke var Gud.

12. oktober: Arundel Castle – Glyndebourne – Cosi fan tutte
Om formiddagen kører vi med bus ud og får en rundvisning på et af Englands berømteste slotte - Arundel Castle, der har fine samlinger af senmiddelalderlige møbler og en portrætsamling med værker af bl.a. Gainsborough, Reynolds og Van Dyck. Slottet er hjemsted for hertugen af Norfolk, som er kongehusets ceremonimester. Midt på eftermiddagen tager vi af sted til Glyndebourne, hvor vi skal spise dejlig middag i operahusets restaurant. Efter middagen operaforestillingen Cosi fan tutte.

13. oktober: Canterbury
Heldagsudflugt til Englands kirkelige hovedstad Canterbury. Byen var allerede hos kelterne, før romerne kom til Storbritannien, en betydelig by. Angelsakserne etablerede deres hovedstad her, og vikingerne plyndrede ofte byen. Efter Vilhelm Erobrerens indtagelse af England i 1066 påbegyndte den første normanniske ærkebiskop i 1070 byggeriet af Storbritanniens berømteste kirke Canterbury Cathedral. Det enorme bygningsværk i gotisk stil var først færdigt i 1517. Et af verdenshistoriens berømteste mord fandt sted her i 1170 – ofret var ærkebiskop Thomas Becket, der siden blev kanoniseret, og byen blev et af middelalderens vigtigste pilgrimsmål. Canterbury er også berømt for forfatteren Geoffrey Chaucers ”Canterbury Tales”, der med sit lettere ironiske billede af middelalderens pilgrimme og sine præcise personskildringer stadig er særdeles læseværdig for det moderne menneske. Efter ankomsten hen på formiddagen får vi en guidet spadseretur i Canterbury, der slutter ved ”The Cathedral”. Derefter er der frokostpause, og om eftermiddagen er der god tid til på egen hånd at besøge de mange seværdigheder i byen f.eks. en guidet rundtur inde i Katedralen eller fortællemuseet om udvalgte historier fra Canterbury Tales. Om aftenen middag på en god restaurant i byen.

14. oktober :Tudely Church - Tunbridge Wells – Glyndebourne – Barberen I Sevilla
Udflugt til den gemte kulturskat i en lillebitte landsbykirke, Tudeley Church. Godt gemt af vejen mellem humlehaver og æbleplantager i Kent åbenbarer sig Marc Chagalls vidunderlige verden af farver og symbolik i kirkens 12 vinduer. Marc Chagall, den verdensberømte russisk-franske maler, er med sine poetiske, fantasirige og drømmeagtige skildringer, helt sin egen. Operaelskere der besøger New York kan glæde sig over hans to kæmpevægtæpper, der hænger over indgangen til Metropolitan Operaen. De 12 Chagall vinduer i Tudeley Church er en af Englands bedst bevarede kulturhemmeligheder. Vinduerne blev først færdige i 1977, da Chagall var 90 år Men mesteren fik aldrig det færdige resultat at se i Tudeley . For de sidste vinduer lå i en kasse i ni år.  Menigheden var blevet dybt splittet over projektet. En del af sognebørnene syntes, at deres kirke var ved at ændre sig fra at være et hus til bøn, og ærefuld respekt over for Gud til at være et kunstgalleri. Og det er bl.a. for at holde den delikate balance for den levende landsbykirke, at der ikke slås på tromme for den enestående kunstoplevelse. Efter besøget i Tudeley kører vi til den nærliggende by Tunbridge Wells. For godt 300 år siden tilføjede man Royal foran bynavnet, da Englands fornemme med kongefamilien i spidsen begyndte at opsøge stedets jernholdige vand, som havde fået ry for en magisk helbredende kraft. I ”The Bath House” fra 1804 kan man stadig smage på vandet. Sidst på formiddagen kører vi tilbage til Brighton. Senere tager vi af sted til Glyndebourne, hvor vi kl.16.00 skal opleve forestillingen Barberen i Sevilla i operahuset og bagefter atter have en dejlig middag i operahusets restaurant.

15. oktober: Brighton og Hjemrejse
Om formiddagen er der tilbud om en alternativ byvandring i Brighton.
Om eftermiddagen transfer til Gatwick Airport, hvorfra vi flyver direkte til Kastrup.

Flyrejsen
Fly direkte fra København til Gatwick med Norwegian. Vi mødes mellem terminal 2 og 3 ved Seven Eleven butikken kl. 10.00. Afrejse 9 oktober kl.12.05. Ankomst Gatwick kl.13.00. Hjemrejse 15 oktober kl.15.25 fra Gatwick lufthavn.  Ankomst Kastrup lufthavn kl.18.15

Ret til ændringer forbeholdes

Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711
Bestil rejsen online »

Højdepunkter

  • Cosi fan tutte
  • Barberen i Sevilla

Flyafgange

Tid Fra Til
Udrejse
12:05 København London Gatwick
Hjemrejse
15:25 London Gatwick København
09.10.2017 - 15.10.2017
Jurys Inn Brighton
Vis mere Vis mindre
Hotel: Jurys Inn Brighton
Hotellets hjemmeside: Link
Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 09.10.2017
Ankomst: 15.10.2017
Dage: 7 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 12.950,-

Prisen inkluderer

Rejseledelse, flyrejse København – Gatwick og retur, hotelophold i delt dobbeltværelse på godt centralt beliggende hotel (alle værelser er med adskilte senge), ophold med halvpension herunder 2 gourmetmiddage i Glyndebourne operahus og 2 gode middage på restauranter i Canterbury og Bosham samt 2 middage på hotellet + 1 frokost i The Royal Pavillion, lokale guider, samtlige fælles entreer, introduktion til forestillingerne, 2 operabilletter i bedste kategori i parkettet samt alle skatter og afgifter.


Tilkøb:
Billet til operaforestilling: Inkluderet
Udflugter og forestillinger iflg. program: Inkluderet

 

Værelsestyper:

Enkeltværelse 14.640 Kr.
Dobbeltværelse 12.950 Kr.


Ring og bestil rejsen på tlf. 7011 4711 Bestil rejsen online »
Afrejse: 09.10.2017
Ankomst: 15.10.2017
Dage: 7 dage
Afrejse fra: Sjæ.
Pris fra: 12.950,-

Billeder - Glyndebournes unikke opera

Vis mindre
 Ledig
 På forespørgsel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

- inden for de næste 30 minutter, eller angiv et ønsket tidsrum.